Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Nechodí zvuk na A7N8X-E Deluxe

  1. #1
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Nedaří se mi rozchodit zvuk na 2.0 bedničkách na zmíněné desce. V BIOSu je vše na Auto, na FP_AUIDO jsou oba potřebné kontakty přejumperované.

    Zkoušel jsem nejprve nejnovější nForce, nic, tak jsem přidal ještě ovladač ALC650, zase nic. Tak jsem zkusil odinstalovat nForce a dát ty starší z CD a pořád nic. Zkusím ještě odebrat ALC650 a použít starší nForce.

    A7N8X-E Deluxe
    2400+ Thoroughbred-B
    2×1024 MB Corsair XMS (Dual)
    MANLi GeForce FX 5200
    Seagate ST3250820AS
    LG GSA-H44N
    XP SP3

    Můžu použít CMI 8738 do PCI, ale tak rád bych zkusil rozchodit toto, když už tu ten zvuk je. Myslím, že bude o pár úrovní výš jak s CMI 8738, ač to je možná s těmi bedničkami celkem jedno...nějaké rady ?

    ADD// při/před startem systému je přitom slyšet nějaké nesrozumitelné mluvení, v systému bez ovladačů je na maximu bedniček slyšet brum a sem tam nějaký normální zvuk. Coto ?? Ale uakzuje to, že zvuková zařízení by měla chodit...
    ADD2// tak jsem kouknul do manuálu a to vykládání je super nová funkce ASUS POST reporter, kdy přátelský hlas informuje o průběhu POSTu Zkusím to vypnout.
    Naposledy upraveno uživatelem Pavel Boček: 14-12-2008 v 18:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Ak som dobre pochopil, tak predny panel nemas zapojeny a skusas len zadny audio vystup?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Bez problémů by měl chodit ovladač ze stránek Realteku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Bez problémů by měl chodit ovladač ze stránek Realteku.
    Zkoušel jsem starší verzi přímo pro ALC650 a nechodilo to s nForce ani bez. IMHO to jen s ALC650 nepůjde, ten kodek bude podle mne závislý na APU, ale možná se tohle stará jen o vícekanálový zvuk...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Tak jsem na to koukal, a ovladač zvuku bude opravdu součástí celého balíku pro nForce2. Zkus tedy tento.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pozri sa v nastaveniach, ci nemas prepnuty vystup na digital. Skontroluj, ci nemas nastaveny 5+1 vystup.

    Na CD od MB je utilita NVSwap na konfiguraciu audio portov. Pripadne si ju stiahni tu.

    Mrkni sa na tieto fora, tiez to riesili
    http://www.computing.net/answers/win...xp/113225.html
    http://www.hardcoreware.net/forum/no...xe-t21103.html
    http://www.techsupportforum.com/hard...-e-deluxe.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned Avatar uživatele Pavel Boček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    4,198

    Zkoušel jsem nForce 5.10, 4.24 i to z CD a nic. Do nastavení jsem se všude koukal a vše v pořádku a nVSwap je jen pro 4- a vícekanálový zvul, pro 2.0 to nemá využití. Nic nešlo. Nejsem trubka, tohle jsem dávno zkoušel a kontroloval a nějaké to fórum též pročetl Prý mívala často se zvukem problémy (se ani nediviím vzhledem k tomu řešení, ač jistě bude celkem kvalitní) a většinou se reklamovala.

    No nic, dal jsem tam SB PCI 128, na ty moje bedničky to stačí...
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Nechodí polovina her
    Od kryptonix v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 31-01-2009, 19:49
  2. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-03-2008, 21:49