Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: Nový HDD

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza.4.ever
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    347

    Zdravím,chtěl bych se zeptat,jestli mi někdo může poradit,který disk je lepší...má jej někdo?
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H1TZ23AH9A
    nebo
    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4007H1TZ23AGRU

    A taky se chci zeptat když už mám jeden starší disk 25OGB,a ted bych přikoupil jeden z těch dvou,která už je SATAII,tak jestli nebude problém,a budou chodit?a taky,na který dát system a na který data a proč?Ted mám vše na tom starém,tak sem si říkal,že ten nový bych použil na data atd a system nechal na starém,nebo né?
    díky za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Tyhle disky jsou stejne. Nachlup. Nekdy v testech trosku vyhraje WD jindy Samsung.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Výber z týchto dvoch diskov je iba záležitosťou osobných sympatií - oba sú totiž z tých najlepších.

    Systém samozrejme nainštaluj na nový hdd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    vzhledem ke kolísavé kvalitě bych se samsungu vyhnul
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Oni mají na testované kusy vůbec smůlu. Podle jiných zkušeností by člověk nebral zase WD. IMHO je to jedno, špatný kus může vyrobit kdokoli.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza.4.ever
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    347

    Citace Původně odesláno od robky Zobrazit příspěvek
    Výber z týchto dvoch diskov je iba záležitosťou osobných sympatií - oba sú totiž z tých najlepších.

    Systém samozrejme nainštaluj na nový hdd.

    jde mi o to,že bych radši aby mi spadl systém,než abych přišel o data.Jaký v tom bude rozdíl,když nechám na starším systém a na nový dám data atd?a nebo obráceně?A pojedou v pořádku oba dohromady?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Honza.4.ever Zobrazit příspěvek
    jde mi o to,že bych radši aby mi spadl systém,než abych přišel o data.Jaký v tom bude rozdíl,když nechám na starším systém a na nový dám data atd?a nebo obráceně?A pojedou v pořádku oba dohromady?
    Nevím sice, jaký je ten starý, ale ten nový bude určitě rychlejší, což je pro systém určitě plus. Jen bych ho rozdělil pro případ nehody.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza.4.ever
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    347

    tenhle je ten co mám ted... https://www.czechcomputer.cz/disc_do...calelang=cs_CZ pořád jede bez problémů....tak nevím...
    a kolik si myslíš,že by stačilo pro systém?na kolik bych ho měl rozdělit?co třeba 500gb na data a zbylých cca 140gb systém?
    Naposledy upraveno uživatelem Honza.4.ever: 14-12-2008 v 20:54 Důvod: odkaz
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Nový hdd bude určite-a to dosť-rýchlejší.
    Normálne pri inštalácii dávam pre XP cca. 15GB partíciu, Vistu mám momentálne na 20GB partícii.
    140GB je IMHO na systém zbytočne veľa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza.4.ever
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    347

    jde o to,že všechny programy instaluju klasicky do program files,tedy na stejný disk,nebo tedy part jako samotný systém...proto jsem si říkal,že radši víc jak mín.....a těch dalších 500gb bych měl na instalace her a ostatní....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Honza.4.ever Zobrazit příspěvek
    tenhle je ten co mám ted... https://www.czechcomputer.cz/disc_do...calelang=cs_CZ pořád jede bez problémů....tak nevím...
    a kolik si myslíš,že by stačilo pro systém?na kolik bych ho měl rozdělit?co třeba 500gb na data a zbylých cca 140gb systém?
    Zkus ten stávající otestovat na rychlost (HD Tune). Hlavně půjde o přístupovou dobu. WD i Samsungy mají kolem 13ms. Když rozdíl nebude propastný, nechal bych to tak.
    Někomu na systém stačí 40GB. Já, protože pořád přidávám a nerad mažu hry, začínám mít problém se 130ti giga. Ale to jsem spíš exot....

    EDIT: žiju v domnění, že hry musí být nainstalované na systémovém disku
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od Honza.4.ever Zobrazit příspěvek
    jde o to,že všechny programy instaluju klasicky do program files,tedy na stejný disk,nebo tedy part jako samotný systém...proto jsem si říkal,že radši víc jak mín.....a těch dalších 500gb bych měl na instalace her a ostatní....
    Tak jak pises. Pokud istalujes software na systemovy disk tak bude 150GB Dobre. Vysoce pravdepodobne by stacilo i 100GB.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    @H4e: jj, to chápem. Ale 140GB programov? No dobre, ak ich naozaj používaš tak veľa
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    Citace Původně odesláno od Honza.4.ever Zobrazit příspěvek
    jde o to,že všechny programy instaluju klasicky do program files,tedy na stejný disk,nebo tedy part jako samotný systém...proto jsem si říkal,že radši víc jak mín.....a těch dalších 500gb bych měl na instalace her a ostatní....
    dělám to jak píšeš, a po roce mám na C zabráno 18 GB /systém + programy - Corel, Word, mapy, soft na úpravu foto atd./, takže bych doporučil max. tak do 50GB.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    EDIT: žiju v domnění, že hry musí být nainstalované na systémovém disku
    A prečo by mali?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Novy HDD
    Od Queedo v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-09-2012, 19:07
  2. Nový PC
    Od Roman008 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 14-08-2009, 23:10
  3. Nový Hdd
    Od hydrovany v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-06-2009, 21:46
  4. Nový PC
    Od robotic v sekci PC - archiv
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 24-08-2008, 12:11