Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 10 z 10

Téma: Zdroj Modecom, kvalita?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    4

    Ahoj všem,

    nechal jsem si počítač sestavit na zakázku, ale při zadávání parametrů jsem podcenil výběr zdroje a nechal jsem ho na servisu. Mám tam Mode Com Feel 400W a teď se obávám, že je to časovaná bomba. Sestava je rok stará. Hlavní součásti jsou:

    základní deska Asus M2A-VM HDMI
    procesor AMD Athlom 64X2 Dual Core 5200+
    2 x 1 GB RAM
    graf. karta NVidia GeForce 8600GTS
    HDD Seagate Barracuda 500GB 7200rpm
    DVD mechanika, čtečka karet all-in-one, 7xUSB, 3x120mm ventilátor + boxovaný 80mm na procesoru.

    Chtěl bych přidat ale ještě jeden disk stejné značky (také 500GB). Power Supply Calculator vypočítal spotřebu sestavy na 363W. Zvládne to 400W zdroj dlouhodobě? A neměl bych Mode Com raději preventivně vyměnit za značkový zdroj od renomované firmy?
    Děkuju moc za Vaši radu a pomoc.
    Patrik
    Naposledy upraveno uživatelem -HoNY-: 05-01-2009 v 01:42
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    No, vzhledem ke konfiguraci PC to ten zdroj prezije - ModeCom je asi nejlepsi z tech horsich Samozrejme se s Enerem nebo Corsairem rovnat nemuze
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    No ségra ho má vedle v PC už asi 4.rok a teďka na něm má nový systém s Intelem E5200 a grafikou teda jen 9400GT a dva disky a nějaké větráky a hromadu dalších zařízení v USB,takže bych řekl,že to nejsou špatný zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    4

    Tak díky za rady, aspoň že to není totální šrot tak já tam ten druhý disk dám a snad vydrží taky aspoň pár let
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ten zdroj neni z nejhorších a celá sestava má v zátěži spotřebu kolem 200W (ten calculator dává hrozný hausnumera), takže je tam i slušná rezerva. Myslim že to bude v pohodě fungovat další roky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od patrick73 Zobrazit příspěvek
    Chtěl bych přidat ale ještě jeden disk stejné značky (také 500GB).
    Jestli nechceš přesně ten samý kvůli RAID poli, tak určitě vyber nějaký jiný. Třeba WD 6400AAKS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    4

    to speedsnail: tak díky, to si mě uklidnil, protože to byla moje hlavní obava, že pokud pojede zdroj blízko svého maxima, bude hrozit kolaps, zvlášť po tom výpočtu kalkulátoru sem tu instalaci disku pozdržel,

    a otázka na johny g: máš nějakou špatnou zkušenost s barracudou?
    Naposledy upraveno uživatelem patrick73: 15-12-2008 v 22:07
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Ono obecně se to s tou spotřebou zbytečně moc nafukuje,já když jsem si sestavoval moje pc tak jsem stále přemýšlel,jestli vzít 525W nebo 625W a taky jsem zkoušel zadávat sestavu do toho internetovýho konfigurátoru a tam mi vyšla spotřeba 450W takže je pravda,že z toho lezou hrozně nesmyslný čísla.
    Mě by nikdy nenapadlo,že moje sestava v zátěži bude odebírat jen 220W a v idle jen 90W takže určitě neměj strach.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Citace Původně odesláno od patrick73 Zobrazit příspěvek
    to speedsnail: tak díky, to si mě uklidnil, protože to byla moje hlavní obava, že pokud pojede zdroj blízko svého maxima, bude hrozit kolaps, zvlášť po tom výpočtu kalkulátoru sem tu instalaci disku pozdržel,

    a otázka na johny g: máš nějakou špatnou zkušenost s barracudou?
    Jde o to, že 640Gb disky mají nejhustší zápis a jsou tedy nejrychlejší. Navíc seagate má poslední 2 generace dobrý výkon jen na papíře a syntetických testech, v reálných aplikacích je WD6400AAKS o desítky procent rychlejší. Další slušnou volbou je Samsung F1 320/640Gb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    4

    Aha, díky za vysvětlení, já jsem tak nějak automaticky přemýšlel jen o disku stejné značky jako tam už je, to sou ty stereotypy
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Modecom?
    Od Suprak v sekci Zdroje
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-09-2009, 19:29
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 29-12-2008, 12:58
  3. Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 14-06-2007, 20:14
  4. Zdroje ModeCom ?
    Od Daren v sekci Zdroje
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 17-01-2007, 23:48
  5. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 14-06-2006, 18:34