Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Format disku ve Vistach

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    22

    Zdravim, nejde mi zformatovat disk na Home Premium 64bit. Vzdycky to napise ze nemam povoleni a ze musim mit zvlastni opravneni, ale to nejde nastavit, i kdyz jsem prihlaseny jako administrator. Uz jsem vypnul UAC a to nepomohlo. Pls poradte
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Vypnutí UACu pro tohle nepomůže. Zmáčkni Start, do vyhledávání napiš "diskmgmt.msc" ( samozřejmě bez uvozovek ), na jediný nález, co budeš mít, klikni pravým tlačítkem a spusť ho jako administrátor. To by mělo zabrat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    22

    a co dal?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    A dál třeba.....zformátovat ten disk pomocí konzole, co se ti objevila?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    22

    no mam tam disk a mechaniku a kdyz kliknu pravym na disk tak moznost naformatovat nejde zvolit
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Budeš muset tu situaci trochu líp popsat, případně doplnit i nějakým screenshotem. Takhle nikdo z nás neví, na co vlastně klikáš, co se snažíš zformátovat atd.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    No pokiaľ klikneš na systémovú partíciu, tak to ani takto zformátovať nejde. Koľko tam máš partícií a ktorú chceš formatovať?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    22

    spustil sem tu spravu disku jako admin ale zformatovat to nejde
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1000246.JPG 
Zobrazení: 107 
Velikost: 20.3 KB 
ID: 8639   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: P1000245.JPG 
Zobrazení: 119 
Velikost: 19.1 KB 
ID: 8640  
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    22

    mam tam jenom C:, nemam tam este skoro nic jineho nez system...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No jistě, Cčko je systémový oddíl, ten za běhu operačního systému nenaformátuješ, ani kdyby se Acer polepšil. K tomu budeš muset nabootoval instalátor Windows a zformátovat to přes něj, případně přes nějakou live distribuci linuxu nebo obecně přes jiný operační systém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    22

    ok, thx
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    115

    k otazke prav,

    pokial ste si nezvolili pri instalacii ci kde sa to volilo,ze ste administrator, zmenit sa to da tu :

    pustite Spustit ... (Run ...)

    a don napiste : control userpasswords2

    tam si potom pre jednotlive konta mozete pridelit skupiny, sebe pridelte administratorsku skupinu (je so vsetkymi pravami administratora). dokonca sa tu da zapnut aj to, aby pri spustani Visty (fungovalo to aj pri XP) nepytalo heslo a automaticky prihlasovalo konto, ktore ste si tu nastavili ako prioritne.



    A k otazke formatovania systemoveho disku, uz ti tu odpisali iny. Systemovy disk (disk na ktorom mas Windows, resp. aktualne spusteny operacny system) sa sformatovat pri spustenom systeme neda. Sformatujes ho pri instalacii noveho operacneho systemu - Vista ma v sebe uz taku moznost (moznost formatovania malo uz aj XP) a Vista ma dokonca aj "slusnu" spravu diskov, takze pri instalovani systemu si mozes disk rozdelit, ale da sa to aj potom

    a pokial ti ide o to mat 2 diskove oddiely, tak potom pouzi ten manazment diskov, klikni na C a daj zmensit oddiel, vytvori sa ti tak novy oddiel (akoze novy disk), ten potom naformatuj a rob s nim co chces
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. formát partition disku s Win XP
    Od jdoby v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 23-08-2010, 15:54
  2. Odebrání systémového disku a formát jiného
    Od wentill v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-03-2010, 17:12
  3. Format disku RAW
    Od hl.hl v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-01-2010, 20:56
  4. Rozšíření systémového disku ve Vistách
    Od Klouczech v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-10-2009, 20:36
  5. Pomoc, rozdeleni disku ve Vistach
    Od Miche v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 18-09-2008, 09:50