Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: BIOS neudrzi informaci o napeti RAM

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    23

    Zlobi me PC. Mal bych jen jeden dotaz a chci si overit svoji domenku.

    Predpokladam ze je na zavadu tzn MB mohu reklamovat kdyz BIOS neudrzi nastavene informace je tak? Nastavim v DRAM voltage 2,2 V jak udava vyrobce RAM,a el vzdy po rebootu je tam zase AUTO.

    Tzn je deska spatna a reklamace??

    Dekuji predem za odpovedi.

    PS: Clock time a ostatni veci zustavaji v poradku. Cas jde jak ma byt.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Ide o to, či si to nastavenie pred opustením setupu aj uložil.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    23

    ANO U L O Z I L, zadam hodnotu napajeni RAM a dame save settings and exit. Myslim, ze standardni procedura zase takova lama nejsem, ale v pohode. Jaka je tedy potom odpoved na moji otazku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Zkousel jsi flashovat BIOS na novejsi verzi ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od Petr.R Zobrazit příspěvek
    ANO U L O Z I L, zadam hodnotu napajeni RAM a dame save settings and exit. Myslim, ze standardni procedura zase takova lama nejsem, ale v pohode. Jaka je tedy potom odpoved na moji otazku?
    Odpoved je samozrejme ANO, je to na reklamaci,ale...jen pokud je to opravdu vada desky a ne jen SW chyba (BIOS) - tedy pokud nemas nejnovejsi BIOS tak ho upgraduj a po jeho upgradu (nebo i bez nej pokud uz ho v desce mas) dej "reset to default" ci jak se to jmenuje (nebo idealne primo switchem/tlacitkem na desce) - zalezi na tom jak je BIOS napsan, ale vim ze drive se stavalo, ze s novou verzi BIOSu nekdy doslo ke zmene umisteni pripadne struktury ukladani dat a pokud clovek ten reset neprovedl, mohl se BIOS chovat dost zvlastne, vcetne zapominani nastaveni...

    Navic tento postup ti mnoho casu nezabere a bud se to spravi nebo to bude minimalne dobre znit u reklamace, co vsechno jsi vyzkousel... ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    A je to jenom tohle nastavení nebo se resetujou i nějaký jiný? Mohlo by to bejt slabou baterkou - pokud to není jenom u toho jednoho (změněný nastavení časování pamětí udrží?). Tak případně zkusit vyměnit.

    Update biosu bych taky zkusil, tím se nic nezkazí (když by se čirou náhodou nepoved, tak na reklamaci se s tim dá dojít vždycky - ale nesmíš to pak přiznat , protože poškodit bios může třeba i proudová špička po síti).
    Naposledy upraveno uživatelem Dojigiri: 16-12-2008 v 08:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od Dojigiri Zobrazit příspěvek
    A je to jenom tohle nastavení nebo se resetujou i nějaký jiný? Mohlo by to bejt slabou baterkou - pokud to není jenom u toho jednoho (změněný nastavení časování pamětí udrží?). Tak případně zkusit vyměnit.

    Update biosu bych taky zkusil, tím se nic nezkazí (když by se čirou náhodou nepoved, tak na reklamaci se s tim dá dojít vždycky - ale nesmíš to pak přiznat , protože poškodit bios může třeba i proudová špička po síti).
    Co jsem vypozoroval tak jen toho, jine nastaveni jako treba nastaveni pameti na DDR2 1066 to udrzi. Deska je 3 mesice stara zkusim tedy ale baterii vymenit no uvidime ci to bude mit nejaky efekt. Zase takova investice to neni. Rekl bych ale ze celkove me MB zlobi asi pujde na reklamaci celkove :-(.

    Ps: BIOS mam nejnovejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od Petr.R Zobrazit příspěvek
    Co jsem vypozoroval tak jen toho, jine nastaveni jako treba nastaveni pameti na DDR2 1066 to udrzi. Deska je 3 mesice stara zkusim tedy ale baterii vymenit no uvidime ci to bude mit nejaky efekt. Zase takova investice to neni. Rekl bych ale ze celkove me MB zlobi asi pujde na reklamaci celkove :-(.

    Ps: BIOS mam nejnovejsi.
    Vymenou baterie samozrejme nic nezkazis, ale tim to nebude - deska by drive rvala, ze je baterie vybita, nez by to zaclo delat problemy. Pokud MB zlobi i jinak, tak to neres a jdi reklamovat...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Někdy výrobce ve snaze zabránit zničení desky udělá takové opatření, aby při chybné volbě deska při restartu nastavila defaultní hodnoty.
    Pokud deska funguje, nevím jak budete vysvětlovat svůj záměr. Jinak osobně přeji GL při reklamaci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od xmarek Zobrazit příspěvek
    Někdy výrobce ve snaze zabránit zničení desky udělá takové opatření, aby při chybné volbě deska při restartu nastavila defaultní hodnoty.
    Pokud deska funguje, nevím jak budete vysvětlovat svůj záměr. Jinak osobně přeji GL při reklamaci.
    Dobry poznatek...mozna je na case se zeptat...co je to konkretne za desku a jsi si jisty zda opravdu podporuje napeti pro pameti 2,2V?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    23

    Deska je to P5E Deluxe a pameti mam Kingston KHX8500 , pameti uvedene i na QVL listu RAM vyrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od Petr.R Zobrazit příspěvek
    Deska je to P5E Deluxe a pameti mam Kingston KHX8500 , pameti uvedene i na QVL listu RAM vyrobce.
    Tak mi to nedalo a kouknul jsem do manualu k desce a tam je nasledujici:

    DRAM Voltage [Auto]
    Allows you to set the DRAM voltage. The values range from 1.80V to 2.66V with a 0.02V interval.

    Takze pokud i vyrobce uvadi napeti 2,2V jako povolene, tak by to deska mela bez problemu schroupnout...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od mpitman Zobrazit příspěvek
    Tak mi to nedalo a kouknul jsem do manualu k desce a tam je nasledujici:

    DRAM Voltage [Auto]
    Allows you to set the DRAM voltage. The values range from 1.80V to 2.66V with a 0.02V interval.

    Takze pokud i vyrobce uvadi napeti 2,2V jako povolene, tak by to deska mela bez problemu schroupnout...
    Mno a potvora jedna neudrzi :-). Vyzkousim tu vymenu baterie za novou a pak uz reklamace uz tak z toho mam nervy. Diky za vsechny rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Dela problem jakekoliv zvyseni napeti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Sep 2008
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Dela problem jakekoliv zvyseni napeti?
    Ze bych nastavil tem pametem treba jen 2V? Priznam se, ze to jsem nezkousel.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Ukázka a několik základních informací o zapojení vodního okruhu
    Od fricek12 v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 28-02-2012, 20:56
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-12-2007, 18:44
  3. Napeti pro power LED
    Od Zeli v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 10-03-2007, 21:09
  4. Socket 754/939/940: Napětí CPU X2 4200+
    Od Mr.McJunior v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 06-02-2007, 17:58