Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 24

Téma: Jaké paměti???

  1. #1

    Piu Piu je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Mám: Intel Celeron, 2400 MHz, Shuttle AV49V(N) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio),
    Pracovní paměť 512 MB (PC3200 DDR SDRAM), NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (128 MB), Win XP prof. SP2
    Zajímalo by mě jaké dokoupit paměti abych měl aspoň 1.5GB jestli 2x 512, nebo 1x 1GB popř.1x1GB + 512 MB
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Piu Zobrazit příspěvek
    Zajímalo by mě jaké dokoupit paměti abych měl aspoň 1.5GB jestli 2x 512, nebo 1x 1GB popř.1x1GB + 512 MB
    Obě varianty jsou schůdné. Záleží na tom, jestli si chceš nechat prostor pro rozšiřování do budoucna, nebo seženeš 512MB moduly za dobrou cenu. Osobně bych šel spíše do varianty nová 1GB + původní 512MB.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Při jaké činnosti s PC pociťuješ nedostatek výkonu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    Piu Piu je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Rozšiřování do budoucna neplánuju...nedostatek výkonu- při hrách, ripování DVD..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    no pokud neplanujes rozsireni nabizi se asi moznost, ze bys mel koupit to, co je nejlevnejsi. ja sem ted treba sehnal DDR 400 512 MB za 150 kč. tak se mrkni kde se da co splašit z bazaru/od kamosu, neresil bych nejak rychlosti, pri teto sestave by to bylo asi zanedbatelne
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6

    Piu Piu je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Jjj takže tomu mám rozumět tak že např. rozdíl mezi 1GB a 2GB nebude nějak markantně poznat na tychlosti PC?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    1 vs 2Gb nepoznáte, ten počítač je zásadně bržděn hlavně procesorem. Pro trochu svižnější práci ve WinXP bude stačit dokoupit 512Mb ram na celkových 1024Mb. Pokud jde o hry, tak tam žádne zlepšení nečekejte.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    U tohohle PC moc rozdíl nebude. Co tě omezuje ve hrách je grafická karta a procesor, obojí je na hry vysloveně nevhodné. Sežeň si druhou 512 MB paměť (200 Kč), nějaké plnohodnotné Pentium 4 (200 - 400 Kč) a novou grafiku - okolo 600,- třeba Radeon 9800 PRO. Víc do toho PC nemá cenu investovat. Ještě napiš co máš za zdroj, aby to novou grafiku a CPU utáhlo.
    Jestli ale chceš hrát nové hry typu Crysis, tak zapomeň na upgrade a šetři na nové PC.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 17-12-2008 v 15:38 Důvod: překlep
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    2Johny: Nemam pocit že by autorovi šlo primárně o výkon ve hrách když používa GF MX440.

    2Piu: Výměna za P4 by sice výkon navýšíla, nicméně deska podporuje pouze 533fsb a northwood jádra a tam je výběr procesorů velmi omezený a jsou předražené, čili se to opět nevyplatí Přidal bych 512Ram, to bude znát při každodenní práci a je to minimální investice.

    A nechat PC dožít jako pracovní/internetovej domácí nebo kancelářskej stroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    Piu Piu je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Jo to je jasný že novější hry nepojedou- myslím e hlavně ta grafika je na h... zdroj 300W dál je tam napsaný- P4-CE
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    300W 6 let starý no name zdroj podle mě P4 a R9800 neutáhne. Tam reálně hrozí že to bude blbnout nebo se to odpálí.

    Nejen grafika je opravdu na h*vno, ale i procesor, deska, zdroj.. I na rozchození starých her je to investice řádově 2000 (CPU, Ram, Grafika, Zdroj). Navíc nelze připojit nový SATA disk jak si zjistil v jiném tématu a je nutné kupovat dražší a pomalejší ATA typy. Jak bylo řečeno, pokud je to používáno na nějakou seriózní práci (AutoCad, Photoshop, Flash atp) tak přidání 512Mb ram pomůže, lepší grafika tam potřeba neni a PC může dál dobře sloužit. Ale jinak nemá smysl do tohoto šrotu (bohužel to tak je, snad jsem nikoho neurazil) investovat ani korunu.

    Za cca 5k už se dá koupit komplet bazarový počítač s několikanásobně vyšším výkonem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    no a halvne P4 northwood za 200-400?Tak to sem teda jeste nenasel...jedine fakt teda nejakou vrazdu...kup 2* 512 MB pameti nekde z druhe ruky za 300 kč a pojede to jak z praku, to poznas...vic nema cenu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    Piu Piu je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    No už je to veterán je to s roku 2003, Fifa 2005 tam jede v poho :-) ještě to tak na půl roku chcu používat a pak koupit něco novýho...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    Piu Piu je offline
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    11

    Ještě takový dotaz- sem tam mě to hodí hlášku že je málo virtuální paměti, někde jsem se dočetl že ideální je mět tak 1,5 násobek pevné p. Tak nastavím počáteční velikost nějakých 750MB a kolik mám nastavit maximální velikost ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Jestli můžu přispět do diskuze, deska má poměrně problematickou čipovou sadu P4X400.

    Vyhnul bych se grafické kartě ATI, pokud je možnost při rozšiřování paměti bych vyzkoušel více modulů a ručně nastavil časování na 2.5-3-3-6 2T.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Paměti: Jake pameti koupit?
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 08-05-2011, 14:34
  2. DDR3: Jake pameti koupit ?????
    Od Kazi4949 v sekci Operační paměti
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-07-2010, 17:03
  3. Paměti: jaké vybrat paměti
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-08-2009, 14:20
  4. DDR2: jake pameti
    Od petr.stony v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 24-01-2009, 08:20
  5. DDR2: Jaké paměti k Gigabite P35 DS-4 ?
    Od huky v sekci Operační paměti
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 07-07-2007, 16:22