Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Nevím si rady s pc

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    4

    Ahojky, chěl bych poradit s touhle sestavou,cpu E8400-3ghz,ati RX3870-512,ddr4, thermacle big vater 745,asus maxim extreme-X38,CH9R,DDr3, ram ddr3 4gb,1333mhz, nějak mi neladí bios a do taktování sám nechci jít jsem nováček,pc jsem poskládal sice sám jede dobře ale zlobí mně bios tak jestli někdo neznáte radu jak na tuto sestavu byl bych rád, nedřív bych chtěl naladit bios a pak max.takt celého pc děkuji moc za odpovědi jsem docela zoufalej
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    no a proc bys ho chtel ladit? Co si pod tim pojmem predstavujes?Nebo co se ti s tim pocitacem deje, kdyz to chces ladit? Jestli to chces poradne poladit tak tam naflashuj novou verzi...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    Co znamená vyladit BIOS ? Jestli nechceš taktovat, nech vše v defaultu, RAM v SPD. Zapni funkci EIST (myslím, že se to tak jmenuje). A je hotovo.
    Jak zlobí BIOS ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Muzu se zeptat kdo ti poradil takovou super sestavu s predrazenejma ddr3?

    Pokud chces s necim poradit musis formulovat dotaz jako clovek ne jak magor .. zlobi bios znamena co? Momentalne tu poruce nemam zadnou starenu ktera by me vyvestila co ta veta znamena..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    4

    ahoj,blbne mi bios, jednou to píše něco ve stylu overlocking a pak něco s defaultem,nejřív bych chtěl vyřešit toto a s tou flschí biosu už vím ale nevím jak najít nejnovější verzi a hlavně ani nevím jak jej tam naflaschovat,jsem v tomto laik, a naladit ho chci na max. herní výkon, u toho procesoru jsem koukal jde vymáčknout až 4,9 ghz,grafiku budu taky mněnit ,jen nevím jak taktovat kdyby mně do toho někdo zasvětil byl bych rád
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    1. V nastaveni biosu nahraj defaultni nastaveni
    2. Taktovat neni potreba
    3. Pokud o tom nic nevis netaktuj
    4. Pokud chces i tak taktovat googli a neco si o tom precti ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    4

    Bios mi píše něco o overlockingu a defaultu jsem laik takže nevím jak na to a abych odpověděl na vše tak pc mně vyšlo na necelých 8000 bez cpu.
    Nevím jak najít nejnovější verzi biosu ani nevím jak jej ta flešnout
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Pokud nevis jak nastavit defaultni hodnoty v biosu tak opravdu netaktuj to je asi nejrozumnejsi rada co jsem schopen ti dat ... Pokud chces flashovat bios za nejnovejsi zjisti nejdriv verzi stavajiciho (vypisuje se pri startu pc) Pokud opravdu nevis co delas sver to nekomu kdo to vedet bude usetris si tim spoustu casu a penez!
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    4

    Muzu se zeptat kdo ti poradil takovou super sestavu s predrazenejma ddr3?

    Pokud chces s necim poradit musis formulovat dotaz jako clovek ne jak magor .. zlobi bios znamena co? Momentalne tu poruce nemam zadnou starenu ktera by me vyvestila co ta veta znamena.. drahá nee a sory magor nejsem ale ty vaše super názvy taky neznám jde mi o novou verzi biosu a jak na ni čili jak ji stáhnout jak naflešovat nebo jak opravit tu puvodní díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Ross1981 Zobrazit příspěvek
    Muzu se zeptat kdo ti poradil takovou super sestavu s predrazenejma ddr3?

    Pokud chces s necim poradit musis formulovat dotaz jako clovek ne jak magor .. zlobi bios znamena co? Momentalne tu poruce nemam zadnou starenu ktera by me vyvestila co ta veta znamena.. drahá nee a sory magor nejsem ale ty vaše super názvy taky neznám jde mi o novou verzi biosu a jak na ni čili jak ji stáhnout jak naflešovat nebo jak opravit tu puvodní díky
    No tak teda promin ale od cloveka co chce delat nejaky zasahy jako neco flashovat nebo taktovat se ocekava ze ma alespon zakladni znalosti ktere evidentne nemas .. co od nas cekas ze ti napisem desetistrankovej navod klavesu po klavese? Na to tady nikdo nema cas. Vsechno dulezite najdes na google .. Pokud ti jde o novou verzi biosu mi rekni jakou mas ted
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Taky radím netaktovat.. pokud neviš jak, tak se do toho nehrab a raděj si o tom něco přečti. A nechápu co je ti na tom PC málo? Se podívej na mojí sestavu bych za tu tvojí byl rád i bez taktů.

    A pokud chceš nastavit defaultní nastavení, tak co jsem viděl já, bejvá hned po tom co naběhne BIOS tak někde tam "Set/Load default settings" nebo tak něco.

    Jak najdeš novej BIOS? Zkus si zajít na stránky výrobce desky, najdi tam downléoad na svou desku a určitě tam nějakej ten nejnovější bios najdeš.
    Chceš taktovat? Řekni nějakýmu známýmu, nebo si najdi na strýčku googlovi jak. A hlavně to nepřeháněj
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 17-12-2008 v 16:47
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,193

    Tak jsem si vydedukoval, že jde o desku Asus Maximus Extreme (Asus Maxim Extreme neznám). Stačí pro to všechno navštívit pouze a jen stránky Asus a najdeš vše co potřebuješ: přehled, specifikace a ke stažení - stačí vybrat pouze OS.
    Dle dotazu bych měl jednu radu a jak koukám nejsem sám. Je to myslím pro Tebe rada k nezaplacení: Nedělej nic. pokud chceš aktualizovat BIOS a nevíš jak na to, přizvi si k ruce někoho, kdo to umí a ukáže Ti to
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. problem nevim si rady
    Od esetik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 04-02-2011, 18:38
  2. Nejde zapnout PC (nevím si rady)
    Od k0k41n v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 26-08-2010, 07:26
  3. Přehříváni procesoru už si nevim rady :(
    Od gObla v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 24-08-2010, 16:52
  4. nevim si rady
    Od schurys v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 29-12-2009, 08:59
  5. nevim si rady
    Od schurys v sekci OS Linux
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 22-10-2009, 17:01