Pri vypnuti pc mam zaplou mys a usb .
Mam desku Gigybyte ga-ma78g-ds3h a kdyz vypnu pc tak mam mys stale zaplou pomuze az kdyz vypnu zdroj . ale kdyz zapnu zdroj tak se mys okamzite zapne i kdyz je pc stale vypnute. poradi nekdo ?
Normální stav. V minulosti uměly některé desky pomocí jumperu na desce myš rozsvítit až při zapnutí počítače. Dnes už bohužel tuto volbu vypnutí myši nabízí minimálně.
Této featury využívají desky ke startu počítače pomocí myši.
Této featury využívají desky ke startu počítače pomocí myši.
Díval jsem se do manuálu:
A vyzkoušel bych toto:
V BIOSu v Power Management Setup / Power On By Mouser [disabled]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A tady je z manuálu toto:
Q: Why is the light of my keyboard/optical mouse still on after the computer shuts down?
A: Some motherboard provides a small amount of standby power after the computer shuts down and
that's why the light is still on.
V podstatě chtějí říct, že se deska i po vypnutí nachází v standby módu a s toho důvodu svítí i myš. Takže to co jsem napsal na začátku asi neplatí.
Jinak bych si s tím na Vašem místě nedělal hlavu. Životnost myši se tím vzhledem k ceně asi neovlivní. :D
A vyzkoušel bych toto:
V BIOSu v Power Management Setup / Power On By Mouser [disabled]
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A tady je z manuálu toto:
Q: Why is the light of my keyboard/optical mouse still on after the computer shuts down?
A: Some motherboard provides a small amount of standby power after the computer shuts down and
that's why the light is still on.
V podstatě chtějí říct, že se deska i po vypnutí nachází v standby módu a s toho důvodu svítí i myš. Takže to co jsem napsal na začátku asi neplatí.
Jinak bych si s tím na Vašem místě nedělal hlavu. Životnost myši se tím vzhledem k ceně asi neovlivní. :D