Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 14 z 14

Téma: Základní deska nebo disk(y), nebo ?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    28

    Dobrý den, prvně jsem si sestavil počítač (MB Microstar K8N .. PCI-E, disk Maxtor Diamond Plus 9, a další komponenty) asi po dvou letech mi v provozu cvaklao v disku a počítač zamrznul.I při kopírování cvaklo a konec. Tudíž koupil jsem novy disk (Samsung SpinPoint T166 500GB, SATA II NCQ, 16 MB cache) a zároveň i MB (Gigabite 945PL-S3P Gb LAN i945PL, FSB 1066), protoze mi odesla a zároveň ještě Core duo a paměti. Bohužel mi deska nefungovala jak měla, proběhla reklamace a po té už konečně počítač fungoval, ale mám smůlu a po půl roce mi zase v novem disku pri bootovani cvaklo a windows nenajeli. Když jsem u souseda disk připojil k jeho stroji šlo z něj normálně kopírovat atd.. Když jsem odpojil novy disk Samsung a připojil starý Maxtor Diamond, který byl prázdný a windows jsem bootoval z cd, taky v něm cvaká. Nejvíc se divím, že tento disk cvakal i se starou desko, procíkem (má první sestava), ale to je asi náhoda !PLS help! Mám vše v záruce, ale nevím kde je chyba. Omlouvám se za dlouhý příběh. Díky za jakoukoli pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    133

    Jaký je zdroj a jeho napětí na 12V (stačí v BIOSu)? Pokud je rozdíl větší než 0,3V je to na pováženou, pokud je to více než 0,5V, je to na výměnu (okamžitou).
    Co jiné spotřebiče v místě zapojení daného PC, nic nezlobí (zrnící TV, vypínající se DVD rekordér apod.)?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    28

    Zdroj mě taky napadl, mám podle faktury: Zdroj napájecí 400W ATX, na zdroji je napsáno : EC 300X1. Tak nevím.
    v Biosu vše na normál. Spotřebiče nezlobí, jen mi praskla v lampě žárovka
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    EC je Eurocase. viz zde http://www.svethardware.cz/forum/sho...4&postcount=54
    Pokud jeste neshorel, tak shori. Skoro urcite.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    28

    Jako tento zdroj uz mám tak dva roky a pohoda, Myslíte, že je chyba ve zdroji??
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Klouczech Zobrazit příspěvek
    Jako tento zdroj uz mám tak dva roky a pohoda, Myslíte, že je chyba ve zdroji??

    Zdroje Eurocase jsou povestne jako jedny z nejhorsich zdroju .. Casta poruchovost a caste problemy... staci projit forum .. i veci ktere zdanlive vypadaji ze se zdrojem nemuzou mit spojitost tak muzou .. Zdroj je jedna znejdulezitejsich veci v pc a pokud chce clovek predchazet problemum mel by dbat na to aby mel znackovy zdroj ktery ma nejake kloudne reference (Enermax, Corsair, Seasonic) tyto znacky jsou vetsinou garanci kvality..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    28

    Dobrá, zkusím jiný zdroj, ale je možné, že už zničil třeba desku?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Vymen zdroj .. desku resetni a uvidis .. tezko nekdo odhadne co se presne stalo--
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    28

    Můžete mi prosím doporučit nějaké zdroje (třeba na Alza cz) a jaky vykon? tak do 1000 Kč. Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Za kolik peněz už ti to zničilo komponentů? Na zdroji se nešetří a zdroj do tisícovky je těžká nouzovka. Do tisícovky bych při zachování papírového výkonu předcházejícího zdroje (400W) šel asi do: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V41NKLN4 (SS400OEM), napájecí kabel doma máš. ALE, pro spotřebu kompu je nejzásadnější grafická karta a na ní nejvíc záleží nutná minimální kapacita zdroje. Takže, prosím, doplň.
    BTW, pokud uvažuješ o upgrade v blízké době (rok, dva), můžeš koupí dostatečně kvalitního a výkonného zdroje ušetřit dost peněz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    28

    Deska mi akorát zkolabovala, ale nevím, jestli quli tomuto zdroji. Počítač jsem tudíž musel upgradovat novou deskou a tudíž i novým procesorem a pamětěmi. Grafická karta tam je ATi X1600. Ale nevím, jestli nezvýšit výkon, když mám dva disky. Slyšel jsem, že můj problém může být z nedostatku výkonu zdroje. OK jakej zdroj bys mi doporučil do 1500?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Klouczech Zobrazit příspěvek
    Deska mi akorát zkolabovala, ale nevím, jestli quli tomuto zdroji. Počítač jsem tudíž musel upgradovat novou deskou a tudíž i novým procesorem a pamětěmi. Grafická karta tam je ATi X1600. Ale nevím, jestli nezvýšit výkon, když mám dva disky. Slyšel jsem, že můj problém může být z nedostatku výkonu zdroje. OK jakej zdroj bys mi doporučil do 1500?
    Seasonic 430. Ještě lépe Corsair 450 (pět let záruka). Nebo by to možná utáhl (nevím, kolik přesně papá ta karta) Enermax 385.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    28

    Díky. Ozvu se jak to dopadlo příští tejden.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Nejlepší volba bude ten Corsair VX450W.Má dostatečně dlouhé kabely,5 letou záruku a je to spička na trhu jak s kvalitou,tak účinností...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Vadná základní deska nebo procesor?
    Od mariaki v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 26
    Poslední příspěvek: 16-08-2014, 15:31
  2. Problém Základní deska nebo Grafika??
    Od dejvid1980 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 11-03-2014, 08:39
  3. základní deska nebo zdroj
    Od hadd1 v sekci Zdroje
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 09-08-2011, 22:17
  4. Procesor (Phenom) nebo základní deska (ultra durable) na reklamaci?
    Od tgfh v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-01-2010, 14:17
  5. Odchází základní deska nebo HDD???
    Od lampion v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-04-2009, 10:34