Valve a jeho Steam - vysmech hracum
Tak panove, pravidelni zakaznici na Steamu, Valve nam prave zacalo plivat primo do tvare, aneb kupujes legalne hrya ses evropan? Tak si trp.
Pred par chvilemi zavedly pro eurozonu jako platidlo Euro misto dosavadniho USD, ovsem kdyby to nemelo jeden hacek. Pomer je stanoveny 1:1. Takze clovek zijici mimo eurozonu platici v USD koupi hru za 49 USD, coz je cca 35 Euro a 932Kc. Zakaznik v Eurozone za tutez hru zaplati 49 Euro, coz je 69! USD a cca 1300kc.
Pokud chcete vyjadrit nesouhlas s politikou valve, pripojte se prosim do teto skupiny
[SIZE="4"]Valve, s timhle pristupem se jdi vycpat.[/SIZE]
Pred par chvilemi zavedly pro eurozonu jako platidlo Euro misto dosavadniho USD, ovsem kdyby to nemelo jeden hacek. Pomer je stanoveny 1:1. Takze clovek zijici mimo eurozonu platici v USD koupi hru za 49 USD, coz je cca 35 Euro a 932Kc. Zakaznik v Eurozone za tutez hru zaplati 49 Euro, coz je 69! USD a cca 1300kc.
Pokud chcete vyjadrit nesouhlas s politikou valve, pripojte se prosim do teto skupiny
[SIZE="4"]Valve, s timhle pristupem se jdi vycpat.[/SIZE]
[QUOTE=Intri;196537]Od kdy není u společností normální vydřít zákazníky z každého centu, ze kterého můžou?[/QUOTE] Od te doby co si zakladaj na dobrem jmenu a ferovemu pristupu k hracu. Celkem me pobavilo ze pred par tydny jeste mel Gabe Newell mel proslov na tema jak DRM sux a ted bodnou evropskym hracum kudlu do zad jen proto ze ziji v evrope.
[QUOTE=Intri;196541]Vítej u podstaty firem - vydělat co nejvíc.[/QUOTE]
Cool chtel, abych sem NECO nepsal, proto:
Steam se mi nikdy moc nelibil, ale myslim, ze timhle si to hosi u mnoha hracu jeste zavarili, no uvidime ...
Ja nastesti vyuzivam konkurencni sluzby, u ktere se doufam zatim nic podobneho nechysta :D
Cool chtel, abych sem NECO nepsal, proto:
Steam se mi nikdy moc nelibil, ale myslim, ze timhle si to hosi u mnoha hracu jeste zavarili, no uvidime ...
Ja nastesti vyuzivam konkurencni sluzby, u ktere se doufam zatim nic podobneho nechysta :D
[QUOTE=Intri;196541]Vítej u podstaty firem - vydělat co nejvíc.[/QUOTE]
Nechci si hrat na bocka, ale tohle imho trocha prepiskli. Navic co je nejlepsi for, se zavedenim plateb v Eurech zavedli zaroven platby i v librach, jenze pro velkou britanii (respektive jejich libru) maj od sameho zacatku zavedeny smeny kurz, viz treba "Out of the Park Baseball 9 - $24.99/?14.36/24,99€ ", ale pro zbytek evropy ne.
Jako jo, na tuhle podstatu firem oskubat co to nejvic jde sme si uz asi zvykli, ale stve me ze evropskej hrac defacto dotuje americkyho...
Nechci si hrat na bocka, ale tohle imho trocha prepiskli. Navic co je nejlepsi for, se zavedenim plateb v Eurech zavedli zaroven platby i v librach, jenze pro velkou britanii (respektive jejich libru) maj od sameho zacatku zavedeny smeny kurz, viz treba "Out of the Park Baseball 9 - $24.99/?14.36/24,99€ ", ale pro zbytek evropy ne.
Jako jo, na tuhle podstatu firem oskubat co to nejvic jde sme si uz asi zvykli, ale stve me ze evropskej hrac defacto dotuje americkyho...
no tak to jsem docela rád,že jsem před pár dny ještě nakupoval v dolarech :)
btw co se týče samotného STEAM systému, tak mě osobně se zamlouvá. Dodnes jsem s ním neměl problémy. Nakoupil jsem přes něj pár her, mj právě teď na vánoce jakožto GIFT pro kamarády. Teď by mne to už asi rozhodilo, být to v eurech,ale co už.
btw co se týče samotného STEAM systému, tak mě osobně se zamlouvá. Dodnes jsem s ním neměl problémy. Nakoupil jsem přes něj pár her, mj právě teď na vánoce jakožto GIFT pro kamarády. Teď by mne to už asi rozhodilo, být to v eurech,ale co už.
Poslednú hru, čo som si na steame bol symbolicky half life za 98 centov, myslel som, že to je jedna z mála firiem, ktorá sa o hráčov stará. Týmto krokom dosiahli jediné. Môj bojkot ich tovaru. Vyzývam všetkých, nekupujte na steame pokiaľ v Európe nezavedú opäť staré ceny. Nebudeme platiť viac, oni si myslia, že budeme. Ak budeme teraz na sviatky kupovať za tretinu drahšie, tak už sa toho nezbavíme.
Skúste to šíriť kto súhlasíte, Európa by sa už mohla dohodnúť aspoň na tom, že nechce byť zdieraná. :D
Skúste to šíriť kto súhlasíte, Európa by sa už mohla dohodnúť aspoň na tom, že nechce byť zdieraná. :D
[QUOTE=mstejska;196658]Neni nad krabici a DVDcko.
Hlavne zlevnene edice nebo hry do 1000[/QUOTE]
Ne, ve skutecnosti neni nad tu konkurencni sluzbu :D
Ne, ve skutecnosti neni nad tu konkurencni sluzbu :D
[QUOTE=Salamander;196662]Ne, ve skutecnosti neni nad tu konkurencni sluzbu :D[/QUOTE]
Pravd, pravda, timhle zpusobem se jejich zakaznici opravdu odvrati k levnejsi konkurenci :mistake
Pravd, pravda, timhle zpusobem se jejich zakaznici opravdu odvrati k levnejsi konkurenci :mistake
[QUOTE=stafer;196573]Poslednú hru, čo som si na steame bol symbolicky half life za 98 centov, myslel som, že to je jedna z mála firiem, ktorá sa o hráčov stará. Týmto krokom dosiahli jediné. Môj bojkot ich tovaru. Vyzývam všetkých, nekupujte na steame pokiaľ v Európe nezavedú opäť staré ceny. Nebudeme platiť viac, oni si myslia, že budeme. Ak budeme teraz na sviatky kupovať za tretinu drahšie, tak už sa toho nezbavíme.
Skúste to šíriť kto súhlasíte, Európa by sa už mohla dohodnúť aspoň na tom, že nechce byť zdieraná. :D[/QUOTE]
Pravda pravda. Ja se chystal koupit datac GTR Evo, ale s tim pristupem at mi simbin i valve polibi zadek.
Skúste to šíriť kto súhlasíte, Európa by sa už mohla dohodnúť aspoň na tom, že nechce byť zdieraná. :D[/QUOTE]
Pravda pravda. Ja se chystal koupit datac GTR Evo, ale s tim pristupem at mi simbin i valve polibi zadek.
Berete to příliš osobně. Rozhodnutí, zda si u někoho něco koupím (Steam nevyjímaje), předchází pragmatická úvaha o výhodnosti takového kroku. Cenová politika je čistě věc dodavatele. Pokud bude mít nezajímavé ceny pro koncové zákazníky (které by případně nebyly vyváženy jinými výhodami), nikdo u něj nakupovat nebude. To následně vyústí v jeho přizpůsobení, nebo krach.
U Steamu očekávám stejný průběh. Jestliže budou zákazníci nakupovat za aktuálních podmínek, nic ho nebude nutit situaci měnit. Pokud ne, a tato skupina je pro něj zajímavá, tak svůj přístup jistě přehodnotí.
U Steamu očekávám stejný průběh. Jestliže budou zákazníci nakupovat za aktuálních podmínek, nic ho nebude nutit situaci měnit. Pokud ne, a tato skupina je pro něj zajímavá, tak svůj přístup jistě přehodnotí.
[QUOTE=mstejska;196658]Neni nad krabici a DVDcko.
Moje slova. Nicméně záleží na jednotlivci.
Moje slova. Nicméně záleží na jednotlivci.
[QUOTE=stafer;196573]Poslednú hru, čo som si na steame bol symbolicky half life za 98 centov, myslel som, že to je jedna z mála firiem, ktorá sa o hráčov stará. Týmto krokom dosiahli jediné. Môj bojkot ich tovaru. Vyzývam všetkých, nekupujte na steame pokiaľ v Európe nezavedú opäť staré ceny. Nebudeme platiť viac, oni si myslia, že budeme. Ak budeme teraz na sviatky kupovať za tretinu drahšie, tak už sa toho nezbavíme.
No, za chvíli budete mít stejně na Slovensku €URO, takže si to budete moci spočítat poměrně jednoduše :)
BTW: taky jsem kupoval ten HL za 0.98$, a teď je na Steamu navíc akce 10-75% slev, no neberte to! (Třeba přídavky k HL1, každý za euro...)
2.BTW: bojkot Steamu se u mne nechystá, přece jen už tam mám pár her a je to pořád levnější, než krabicové hry.
No, za chvíli budete mít stejně na Slovensku €URO, takže si to budete moci spočítat poměrně jednoduše :)
BTW: taky jsem kupoval ten HL za 0.98$, a teď je na Steamu navíc akce 10-75% slev, no neberte to! (Třeba přídavky k HL1, každý za euro...)
2.BTW: bojkot Steamu se u mne nechystá, přece jen už tam mám pár her a je to pořád levnější, než krabicové hry.
[QUOTE=Paulos;199745]2.BTW: bojkot Steamu se u mne nechystá, přece jen už tam mám pár her a je to pořád levnější, než krabicové hry.[/QUOTE]
No nevim, pri zmene na euro mi vetsina her uz vychazi zhruba stejne draho.
No nevim, pri zmene na euro mi vetsina her uz vychazi zhruba stejne draho.
Ja jsem se Steamem mel nastesti tu "cest" jenom jednou, pri jeho NUTNE instalaci a aktivaci OFFLINOVE hry online. Ted jeste znevyhodneni pro Evropu - no jasne, kdyz nas muzou ojebavat vsechny konzolovy vyvojari predrazenymi PAL verzemi, proc by nemohlo Valve i na PC. Kdyz si to nechame libit.... :confused::mad: