Co jako první vylepšít?
MY PC:
Processor:Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300,1.86GHz
RAM: 1.98GB
Grafická karta: GeForce 8600 GT
Problém je v tom že nwm co jako první s tohoto zlepšit aby se mi netrhali hry např: GTA IV,Crysis,NFS:Undercover a pod...S kámošema jsem se radil a myslíme si že by měla jít ta Grafika pryč ... ale nwm jistě,poraďte Grafika nebo Processor?
Processor:Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300,1.86GHz
RAM: 1.98GB
Grafická karta: GeForce 8600 GT
Problém je v tom že nwm co jako první s tohoto zlepšit aby se mi netrhali hry např: GTA IV,Crysis,NFS:Undercover a pod...S kámošema jsem se radil a myslíme si že by měla jít ta Grafika pryč ... ale nwm jistě,poraďte Grafika nebo Processor?
grafiku něco jako hd48x0 záleží kolik máš peněz a v jakým rozlišení hraješ
a přetaktovat procesor
dopiš zbytek sestavy jestli to není tajný
a přetaktovat procesor
dopiš zbytek sestavy jestli to není tajný
Jak psal matyyy,určitě to chce OC procesoru a koupit novou grafiku.Popiš sem sestavu včetně ZDROJE :)
Ten procesor by mohl zustat, jen ho chce trosku potaktovat :D
Urcite to chce novou grafiku - 9800GT, 9800GTX+, HD 4830, HD 4850, HD 4850. jak rika matyy, zalezi na Tvych pozadavcich na rozliseni, proste jakej mas monitor :notsure
Pokud mas win XP, tak RAMky staci ;)
Urcite to chce novou grafiku - 9800GT, 9800GTX+, HD 4830, HD 4850, HD 4850. jak rika matyy, zalezi na Tvych pozadavcich na rozliseni, proste jakej mas monitor :notsure
Pokud mas win XP, tak RAMky staci ;)
GTA IV? Co vím, je to hra, která dá zabrat čtyřjádru a vysoce výkonné grafické kartě. Crysis je už nějakou dobu etalonem náročnosti.
Co máš za monitor (rozlišení)? Ono je to stejně víceméně jedno, stejně budeš muset koupit kompletně novou mašinu, jestli si chceš něco z tohohle slušně zahrát. Lepší grafiku ti bude brzdit starý procesor a naopak.
Tu starou mašinu můžeš nabídnout tady v Bazaru a získat tak nějakou tu kačku na novou.
Co máš za monitor (rozlišení)? Ono je to stejně víceméně jedno, stejně budeš muset koupit kompletně novou mašinu, jestli si chceš něco z tohohle slušně zahrát. Lepší grafiku ti bude brzdit starý procesor a naopak.
Tu starou mašinu můžeš nabídnout tady v Bazaru a získat tak nějakou tu kačku na novou.
[QUOTE=deeean;197025]GTA IV? Co vím, je to hra, která dá zabrat čtyřjádru a vysoce výkonné grafické kartě. Crysis je už nějakou dobu etalonem náročnosti.
Tu starou mašinu můžeš nabídnout tady v Bazaru a získat tak nějakou tu kačku na novou.[/QUOTE]
Crysis by si mohl zahrát v pohodě,když dokoupí novou vga.V cpu bych problém neviděl,tyhle procesory šli taktovat snad ještě líp než dnešní řady core2duo..Pokud má xp tak ram taky stačí.Popřípadě dokoupit ještě 2GB je otázka pár stovek.S tim GTA4 máš,ale pravdu.
EDIT:napiš ještě jakou máš základní desku kvůli tomu taktování!;)
Tu starou mašinu můžeš nabídnout tady v Bazaru a získat tak nějakou tu kačku na novou.[/QUOTE]
Crysis by si mohl zahrát v pohodě,když dokoupí novou vga.V cpu bych problém neviděl,tyhle procesory šli taktovat snad ještě líp než dnešní řady core2duo..Pokud má xp tak ram taky stačí.Popřípadě dokoupit ještě 2GB je otázka pár stovek.S tim GTA4 máš,ale pravdu.
EDIT:napiš ještě jakou máš základní desku kvůli tomu taktování!;)
[quote=SamecP;197028]Crysis by si mohl zahrát v pohodě,když dokoupí novou vga.V cpu bych problém neviděl,tyhle procesory šli taktovat snad ještě líp než dnešní řady core2duo..Pokud má xp tak ram taky stačí.Popřípadě dokoupit ještě 2GB je otázka pár stovek.S tim GTA4 máš,ale pravdu.[/quote]
OK! Možná by stálo za zmínku, čím to CPU chladí a typ desky(kvůli tomu OC).
OK! Možná by stálo za zmínku, čím to CPU chladí a typ desky(kvůli tomu OC).
ad GTA4 bez patche je to tragedie http://www.pcgameshardware.com/aid,669595/Reviews/GTA_4_PC_CPU_benchmark_review_with_13_processors/?page=2
po patchy sem našel zmíňky o to že je to hratelný i na 2jádru. Nenašel někdo nějaký komplexnější test po patchy?
po patchy sem našel zmíňky o to že je to hratelný i na 2jádru. Nenašel někdo nějaký komplexnější test po patchy?
Crysis,CoD4 ale aji GTA IV vše to rozjedu ... ale de o to ze vše jen na střední kvalitu a ještě k tomu to nejede úplně nejčistěji.
Monitor mám LCD ASUS 19" a hraju pokuť možno na 1440 x 900.
Jestli že by to bylo tou grafikou tak byl pak volil tuhle:
[odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
A k tomu tento zdroj:
A s tím přetaktováním processoru ... nemám s tím prozatím žádné zkušenosti ... tak kdyby někdo poradil ;).
A k tomu tento zdroj:
A s tím přetaktováním processoru ... nemám s tím prozatím žádné zkušenosti ... tak kdyby někdo poradil ;).
s tim OC procesoru to neni zase zadna veda, ale pokud to chces udelat poradne a kvalitne, je potreba si precist par clanku, nejde poradit nejak jednoduse typu klikni na to a na to, zkus najit nejakej peknej clanek na netu a seznamit se s problematikou. ja sem tak taky zacinal...grafika se mi zda vzhledem k tvemu procesoru zbytecne vykonna a se znackou zdroje nemam zkusenosti, mozna bych sel do nejake osvedcenejsi volby s mensim vykonem...zkus dopsat zbytek sestavy, je na prd koupit super komponenty ke slabe sestave. Co te vedlo zrovna k 4850 X2? ja bych za ty prachy kdyz uz teda vzal 4870 512 MB...a usetris i dost penez...
jestli ti muzu subjektivne poradit, tak to prodej, ziskas par kacek treba na novou desku, neco nasetri a postav to znova jinak...nebo pokud mas dobrou desku tak aspon upgreaduj procesor, pokud mas rad GTA tak uz by to chtelo core2 quad...popremyslej, at se neunahlis.
[quote=Konarik;197072]Crysis,CoD4 ale aji GTA IV vše to rozjedu ... ale de o to ze vše jen na střední kvalitu a ještě k tomu to nejede úplně nejčistěji.
A k tomu tento zdroj:
A s tím přetaktováním processoru ... nemám s tím prozatím žádné zkušenosti ... tak kdyby někdo poradil ;).[/quote]
IMHO se vrátíme k postu 5.... Zvlášť pokud si netroufáš na taktování. Peníze taky asi nebudou problém.
Možná se pletu, ale bez OC CPU ti tahle karta bude na nic (a možná i s ním). Ona je pro tvoje rozlišení IMHO zbytečná, ale zas to GTA... :notsure . Kartu bych vzal radši nějakou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Zdroj je úplně špatně (ale svítí, viď ;)). Zdroj je nesmírně důležitá část PC a je potřeba vybírat skutečnou kvalitu. Pro tuhle X2 kartu např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
A k tomu tento zdroj:
A s tím přetaktováním processoru ... nemám s tím prozatím žádné zkušenosti ... tak kdyby někdo poradil ;).[/quote]
IMHO se vrátíme k postu 5.... Zvlášť pokud si netroufáš na taktování. Peníze taky asi nebudou problém.
Možná se pletu, ale bez OC CPU ti tahle karta bude na nic (a možná i s ním). Ona je pro tvoje rozlišení IMHO zbytečná, ale zas to GTA... :notsure . Kartu bych vzal radši nějakou [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
Zdroj je úplně špatně (ale svítí, viď ;)). Zdroj je nesmírně důležitá část PC a je potřeba vybírat skutečnou kvalitu. Pro tuhle X2 kartu např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].
[quote=Konarik;197079]Tady je jedna věc prodat starý a poskládat nový ... ale na kolik ten nový vyjde ... :/[/quote]
Tady to jede...:D Než jsem uplácal předchozí post, už je tu hora dalších :D:runaway.
Herní komp se dá postavit do 20k. Respektive, mám tu takový nástřel za 22k (to je tím čtyřjádrem) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Tady to jede...:D Než jsem uplácal předchozí post, už je tu hora dalších :D:runaway.
Herní komp se dá postavit do 20k. Respektive, mám tu takový nástřel za 22k (to je tím čtyřjádrem) [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
[QUOTE=deeean;197080]IMHO se vrátíme k postu 5.... Zvlášť pokud si netroufáš na taktování. Peníze taky asi nebudou problém.
Zdroj je úplně špatně (ale svítí, viď ;)). Zdroj je nesmírně důležitá část PC a je potřeba vybírat skutečnou kvalitu. Pro tuhle X2 kartu např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].[/QUOTE]
Hh k tomu zdroji nevybíral jsem ho kvůli toho že je podsvícený a vlastně jsem ho ani nevybíral já ale kámoš který je na informatické škole což se docela teď divím co na ten zdroj píšete... a tím CPU máš pravdu taky s tím počítám ale jak jsem psal chystám se do PC hodit i jiné nové komponenty ale také mě zaujal fakt že bych tuhle mašinu prodal a složil novou ... jen abych ale pak neustal s polovičkou nefungujícího PC takže by bylo nejlepší kdyby jste mi prosím vás sem napsali pár sestav a hlavně na kolik by to asi vyšlo. :)
Zdroj je úplně špatně (ale svítí, viď ;)). Zdroj je nesmírně důležitá část PC a je potřeba vybírat skutečnou kvalitu. Pro tuhle X2 kartu např. [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]nebo [odkaz, pro zobrazení se přihlaste].[/QUOTE]
Hh k tomu zdroji nevybíral jsem ho kvůli toho že je podsvícený a vlastně jsem ho ani nevybíral já ale kámoš který je na informatické škole což se docela teď divím co na ten zdroj píšete... a tím CPU máš pravdu taky s tím počítám ale jak jsem psal chystám se do PC hodit i jiné nové komponenty ale také mě zaujal fakt že bych tuhle mašinu prodal a složil novou ... jen abych ale pak neustal s polovičkou nefungujícího PC takže by bylo nejlepší kdyby jste mi prosím vás sem napsali pár sestav a hlavně na kolik by to asi vyšlo. :)
no ja sem to myslel s tou vymenou tak, ze se chystas vrazit docela relativne velky prachy do te GK a zdroje tak ze asi nemas nedostatek a nez se rozcilovat s postupnou vymenou jednotlivych komponent tak to vem vsechno jednim vrzem, kdyz je ta krize a vsechno se tak zlevnuje a treba neco dostanes i od ježíška....
[QUOTE=xstreetfighter;197087]no ja sem to myslel s tou vymenou tak, ze se chystas vrazit docela relativne velky prachy do te GK a zdroje tak ze asi nemas nedostatek a nez se rozcilovat s postupnou vymenou jednotlivych komponent tak to vem vsechno jednim vrzem, kdyz je ta krize a vsechno se tak zlevnuje a treba neco dostanes i od ježíška....[/QUOTE]
celou dobu se tu bavíme o ježíškovi ;) ... do tich 20k + par drobných ... by to šlo,poněvadž bych prodal ten původní ... doufám že tedy za tich 10k.
celou dobu se tu bavíme o ježíškovi ;) ... do tich 20k + par drobných ... by to šlo,poněvadž bych prodal ten původní ... doufám že tedy za tich 10k.
Ještě jednou, aby to nezapadlo: [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Starou sestavu dej do sekce Ocenění v Bazaru.
Starou sestavu dej do sekce Ocenění v Bazaru.
nech si to ocenit ale byt tebou, nebyl bych takovy optiomista...oproti Deeeanově sestavě by se dalo určitě ušetřit na disku, DVD a jestli mas dobrou case...ale to uz zalezi na okolnostech, zalezi, co vsechno a jak chces prodat...
[QUOTE=SamecP;197028]Crysis by si mohl zahrát v pohodě,když dokoupí novou vga.V cpu bych problém neviděl,tyhle procesory šli taktovat snad ještě líp než dnešní řady core2duo..Pokud má xp tak ram taky stačí.Popřípadě dokoupit ještě 2GB je otázka pár stovek.S tim GTA4 máš,ale pravdu.
EDIT:napiš ještě jakou máš základní desku kvůli tomu taktování!;)[/QUOTE]
Pokud má 32 bit systém, tak mu je 2 GB navíc na nic ;)Když mu to z tý 2GB paměti přečte jen 2/3
EDIT:napiš ještě jakou máš základní desku kvůli tomu taktování!;)[/QUOTE]
Pokud má 32 bit systém, tak mu je 2 GB navíc na nic ;)Když mu to z tý 2GB paměti přečte jen 2/3
[QUOTE=VencaX;197101]Pokud má 32 bit systém, tak mu je 2 GB navíc na nic ;)Když mu to z tý 2GB paměti přečte jen 2/3[/QUOTE]
To sice jo, ale ten 1.5GB navic je poznat. A dost. Muzes mit pustenych o par aplikaci navic.:thumb
To sice jo, ale ten 1.5GB navic je poznat. A dost. Muzes mit pustenych o par aplikaci navic.:thumb
[QUOTE=VencaX;197101]Pokud má 32 bit systém, tak mu je 2 GB navíc na nic ;)Když mu to z tý 2GB paměti přečte jen 2/3[/QUOTE]
Takže je podle tebe lepší (Zvlášť při dnešních směšný cenách ram) mít 2GB než cca 3-3,5GB ram?
EDIT:To GTA4 bych zase tak se 4-jádrem nehrotil.Už vyšli drivery od Nvidie pro zlepšení výkonu i s 2-jádrem a mají vyjít další.Přiravuje se pro GTA4 patch,takže myslim,že v brzké sobě pojede i na těch 2.jádrech celkem bez problémů.
Takže je podle tebe lepší (Zvlášť při dnešních směšný cenách ram) mít 2GB než cca 3-3,5GB ram?
EDIT:To GTA4 bych zase tak se 4-jádrem nehrotil.Už vyšli drivery od Nvidie pro zlepšení výkonu i s 2-jádrem a mají vyjít další.Přiravuje se pro GTA4 patch,takže myslim,že v brzké sobě pojede i na těch 2.jádrech celkem bez problémů.
No tu mate to základní s dxdiag testu ... každý chcete vědět něco tak tu to máte ;)
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 12/21/2008, 12:59:39
Machine name: XX
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)
Language: Czech (Regional Setting: Czech)
System Manufacturer: INTEL_
System Model: DP965LT_
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 @ 1.86GHz (2 CPUs)
Memory: 2030MB RAM
Page File: 693MB used, 3228MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode
------------
DxDiag Notes
------------
DirectX Files Tab: No problems found.
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Music Tab: No problems found.
Input Tab: No problems found.
Network Tab: No problems found.
--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (n/a)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (n/a)
DirectMusic: 0/5 (n/a)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)
---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce 8600 GT
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 8600 GT
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0402&SUBSYS_140110B0&REV_A1
Display Memory: 256.0 MB
Current Mode: 1440 x 900 (32 bit) (60Hz)
Monitor: Monitor Plug and Play
Monitor Max Res: 1600,1200
Driver Name: nv4_disp.dll
Driver Version: 6.14.0011.6218 (English)
DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 7/23/2007 02:41:49, 5690624 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp: n/a
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 12/21/2008, 12:59:39
Machine name: XX
Operating System: Windows XP Professional (5.1, Build 2600) Service Pack 3 (2600.xpsp_sp3_gdr.080814-1236)
Language: Czech (Regional Setting: Czech)
System Manufacturer: INTEL_
System Model: DP965LT_
BIOS: Default System BIOS
Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6300 @ 1.86GHz (2 CPUs)
Memory: 2030MB RAM
Page File: 693MB used, 3228MB available
Windows Dir: C:\WINDOWS
DirectX Version: DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 5.03.2600.5512 32bit Unicode
------------
DxDiag Notes
------------
DirectX Files Tab: No problems found.
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Music Tab: No problems found.
Input Tab: No problems found.
Network Tab: No problems found.
--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (n/a)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (n/a)
DirectMusic: 0/5 (n/a)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)
---------------
Display Devices
---------------
Card name: NVIDIA GeForce 8600 GT
Manufacturer: NVIDIA
Chip type: GeForce 8600 GT
DAC type: Integrated RAMDAC
Device Key: Enum\PCI\VEN_10DE&DEV_0402&SUBSYS_140110B0&REV_A1
Display Memory: 256.0 MB
Current Mode: 1440 x 900 (32 bit) (60Hz)
Monitor: Monitor Plug and Play
Monitor Max Res: 1600,1200
Driver Name: nv4_disp.dll
Driver Version: 6.14.0011.6218 (English)
DDI Version: 9 (or higher)
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 7/23/2007 02:41:49, 5690624 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp: n/a
[QUOTE=SamecP;197131]Takže je podle tebe lepší (Zvlášť při dnešních směšný cenách ram) mít 2GB než cca 3-3,5GB ram?[/QUOTE]
Ne ne, to vůbec neříkam, ale pokud bych nezvažoval přechod na 64bit Win tak bych asi koupil jen 1GB (protože tich 0,3 GB to už skoro nic neni) i když ani 2 GB neni drahá záležitost. Ale zas se mi zdá výhodnější mít o 0,3 GB míň než 0,6 nevyužitejch..
Ne ne, to vůbec neříkam, ale pokud bych nezvažoval přechod na 64bit Win tak bych asi koupil jen 1GB (protože tich 0,3 GB to už skoro nic neni) i když ani 2 GB neni drahá záležitost. Ale zas se mi zdá výhodnější mít o 0,3 GB míň než 0,6 nevyužitejch..