Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 40

Téma: problémy s vodafone live

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    22

    prosím pomozte mám problém s vodafone live, připojení jede moc pomalu a dost často stránka ani nenajede, stahování nepřipadá v úvahu, pokud kdokoli může pomoct budu velmi rád
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Zkoušel jsi kontaktovat poskytovatele?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    22

    Ano, konktakoval jsem, chyba je prý u mě
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Pokud máš na mysli to připojení zdarma, je to klasické GPRS, případně EDGE, je-li k dispozici. Toto připojení je samo o sobě hodně pomalé, maximum EDGE je, tuším, někde kolem 200 kb/s, GPRS je ještě podstatně pomalejší, s maximem kolem 80 kb/s.

    Rozhodně to nejsou rychlosti pro stahování, navíc GPRS i EDGE trpí celkem hodně vysokou prodlevou ( má velké pingy ), což může být důvod, proč se ti často nepodaří stránku ani načíst - jednoduše v prohlížeči vyprší doba, kterou čeká na odpověď z internetu. To by se teoreticky mohlo dát nastavit, ale to nevím zdaleka jistě.

    GPRS/EDGE taky můžou snadno ztrácet svou kvalitu v závislosti na síle mobilního signálu, počtu připojených uživatelů atd., takže nevím, jestli je toho moc, co proti výpadkům nebo pomalé rychlosti můžeš udělat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    22

    platím normálně měsíčně, mělo by to jet 2 GB
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, je jedno, jestli je to zdarma nebo placené, to, co jsem napsal o GPRS/EDGE, platí pro všechny služby založené na nich, ať placené nebo zdarma.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    22

    na infocentru mi řekli, že to zpomalují moje windows ( XP ), že musím něco přenastavit,ale co to už neřekli
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    To mi přijde jako hovadina, ale to se od operátora dá celkem dost čekat. Jak se připojuješ, přes mobil?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    22

    jo, nebo můžu jenom přes simku
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Tommula
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    233

    dle meho mysli nejake USB modem od operatora.. ?! ani ten tak internet v mobilu...
    ale s tim bohuzel zkusenost nemam...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    22

    jo, přesně usb modem do kterého dávám simku
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Rychlost ovlivňuje i ten mobil ( timesloty ), jestli máš třeba pouze jeden timeslot pro upload, může to být taky docela problém, ale pořád by to nemělo "znepoužitelnit" celé připojení.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    22

    ale internet je pomalý i pokud se připojuji přes modem se simkou, takže telefon to ovlivňovat to nemůže
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Ale technologie připojení ano. Když zkusíš změřit rychlost připojení ( třeba na www.dsl.cz, www.speedmeter.cz nebo www.speedtest.cz ), jaké rychlosti ti to ukáže?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    22

    jinak jsem zkontroloval i antvir a firewall a vše je v pořádku, neví někdo jak mohou windows ještě zpomalovat internet?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Externí HDD: LED My Book Live
    Od Retiree v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-02-2012, 18:58
  2. Ubuntu: Nebootuje live
    Od kanabis v sekci OS Linux
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 30-08-2010, 23:13
  3. Live Update
    Od esetik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-07-2010, 16:54
  4. air live WL-5460APv2
    Od lukyss v sekci Sítě
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 19-12-2009, 17:20