Gigabyte ATI Radeon HD 3870 po spuštění nenajede
Zdravím všechny. Chci Vás požádat o radu. Koupil jsem grafiku Gigabyte ATI Radeon HD 3870 s chladičem zalman a po spuštění to zapípá (-...) nedetekuje grafiku a tím to hasne. Chci se zeptat jelikož mám starou základovku Asus M2V s AM2 jestli tato karta podporuje PCI-E (1.0) nebo jede pouze na (2.0), v Alfě píšou, že je kompatibilní, tak nevím jestli je a nebo je vadná. Jinak zdroj jí utáhne, mám 500W Enermax. Dík za každou odpověď.
Jestli na tý desce byla předtím jiná GK (IMHO jo), zkusil bych zresetovat CMOS. Ničemu to neublíží...
Už jsem také zkoušel, došlo i na flash Biosu, ale ani to nepomohlo, 1950 tam jede v poho, tak nevím jestli může být problém ve verzi PCI-e nebo to je na tuty vadnou grafikou.
asi nezbude než reklamovat, jelikož momentálně nevím o nikom kdo by měl novější základovku, dneska už má každý notebook :mad:
Reklamace vyřízena, bylo to nekompatibilitou mezi deskou a grafikou, po výměně původní grafiky za Ledtek 9800GT to jede jak má. Dík za odpovědi.
Gigabite ATI Radeon HD 3870 je pro PCI-e 2.0, sice bylo na stránkách alfacomp, že je plně kompatibilní se staršíma PCI-e 1.0, tak u ASUSU M2V to neplatilo. Zátím co v nové desce tato grafika jela na mojí jí deska vůbec nedetekovala.
[QUOTE=DavidBarborka;197834]Gigabite ATI Radeon HD 3870 je pro PCI-e 2.0, sice bylo na stránkách alfacomp, že je plně kompatibilní se staršíma PCI-e 1.0, tak u ASUSU M2V to neplatilo. Zátím co v nové desce tato grafika jela na mojí jí deska vůbec nedetekovala.[/QUOTE]
Nějaké divné. PCI-e v2.0 je zpětně kompatibilní s PCI-e v1.0. :notsure
Nějaké divné. PCI-e v2.0 je zpětně kompatibilní s PCI-e v1.0. :notsure