Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Problém s kondenzátory

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    232

    ahoj, nevím proč, ale na desce se mi postuone nafukují a tečou snad všechny kondenzátory. Desk je od solteku, cip nForce2-ultra. Že by to dělal zdroj ? nějake vyšší napětí, že by daval, než má ??
    Naposledy upraveno uživatelem TomasOxx: 21-06-2006 v 12:25
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od TomasOxx
    ahoj, nevím proč, ale na desce se mi postuone nafukují a tečou snad všechny kondenzátory. Desk je od solteku, cip nForce2-ultra. Že by to dělal zdroj ? nějake vyšší napětí, že by daval, než má ??

    Taky to může být tím, že desce, resp. jejím kondíkům skončila životnost. Pokud můžeš, reklamuj, jinak můžeš zkusit výměnu...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    no k tem kondenzatorum: existovali dva druhy: originalni kvalitni japonske a korejci spatne obslehnuty japonsky recept. ty japonske jsou vecne a pokud je nekdo netyra tak "jedou veky", ty korejske po nejake dobe (po zaruce) pouzivani vytecou. ted uz tusim ty problemy nejsou ale driv to byla zalezitost levnych vyrobcu motherboardu. osobne sem to vydel na P3 tusim ze abit deska s via chipsetem a brachovi se to stalo na Celeru 1,7 na desce levnejsi nez procesor. v obou pripadech stacilo nafoukle kondenzatory vypajet a dat tam jine, takto obe desky dodnes funguji
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od mech13
    no k tem kondenzatorum: existovali dva druhy: originalni kvalitni japonske a korejci spatne obslehnuty japonsky recept. ty japonske jsou vecne a pokud je nekdo netyra tak "jedou veky", ty korejske po nejake dobe (po zaruce) pouzivani vytecou. ted uz tusim ty problemy nejsou ale driv to byla zalezitost levnych vyrobcu motherboardu. osobne sem to vydel na P3 tusim ze abit deska s via chipsetem a brachovi se to stalo na Celeru 1,7 na desce levnejsi nez procesor. v obou pripadech stacilo nafoukle kondenzatory vypajet a dat tam jine, takto obe desky dodnes funguji

    Co vím, spoustě lidí vytekli kondíky i na jiných deskách, nejčastěji MSI, kde nemusel vypršet ani životnost kondíků a určité řady Epoxek měly taky problémy
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Co vím, spoustě lidí vytekli kondíky i na jiných deskách, nejčastěji MSI, kde nemusel vypršet ani životnost kondíků a určité řady Epoxek měly taky problémy
    kdy to asi bylo? byly to nejake starsi vykopavky nebo momentalne jeste sehnatelne desky?
    vim ze ty korejske (nebo to byl taiwan?) se dostavaly k levnym vyrobcum ale kdo vi kde vsady pronikly.... taky nevim jestli existuji dodnes ale to uz asi ne
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    U Epoxů to byly některé desky na sA, problémy měl i Soltek a u MSI je to trvalý problém
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    thx za info. dobre vedet. a ta brachova deska je Jetway
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    neni problem nechat ty kondenzatory vymenit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS
    neni problem nechat ty kondenzatory vymenit.

    Není, ale pokud si necháš u někoho dělat, tak jsem někde četl, že si účtují čtyři kila + kondíky. POkud by si to někdo dělal sám, musí koupit tytéž...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Není, ale pokud si necháš u někoho dělat, tak jsem někde četl, že si účtují čtyři kila + kondíky. POkud by si to někdo dělal sám, musí koupit tytéž...
    no bracha tam ma uplne jiny a jede to ten co mu to delal si pre vsiml ze jsou jaksi paralelne ci co (nebo seriove? nevim jak se kondiky skladajo) a napraskal tam nejaky co doma nasel jenom tak, aby kdyz se to poscita sedely kapacity a uz to 3 mesice skoro nonstop jede bez problemu
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Není, ale pokud si necháš u někoho dělat, tak jsem někde četl, že si účtují čtyři kila + kondíky. POkud by si to někdo dělal sám, musí koupit tytéž...
    na ICQ: 261810722 (kamos - uz par lidem k jejich spokojenosti kondiky menil) se klidne domluvite i na mensi cene :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    259

    kondenzátory nejsou problém, už jsem je několika lidem na boardech měnil
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček Avatar uživatele jgarant
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    8

    S nejvetsi pravdepodobnosti s tim nic neudelas, kondenzatory jsou nejvice nachylne na teplo, hodne zalezi kdo je jejich vyrobcem, resp. kdo je vyrobce desky, grafiky atd. V ramci setreni nekteri vyrobci asembluji sitozni kondiky a uzivatel se s tim pak trapi, reklamuje a reklamuje. Resenim je budto desku vyreklamovat, koupit novou, nebo zkusit spatne kondiky vymenit, pokud je jich spatnych vic, tak bych se na to z vlastni zkusenosti vykaslal.

    Priste: kup pocal od vyrobce, ktery je jiz nejaky ten patek montuje, dbej na dobre chlazeni sestavy, dbej na spravny vyber soucasti pc, konkretne u desky doporucuji Intel, GIGABYTE, proste firmy ktere pouzivaji kvalitni soucastky, maji zkuseny design team.
    btw. co se tyka GIGABYTE, ten ma kondenzatory posefovane u novych desek uplne idealne.
    http://www.svethardware.cz/gigabyte-...-deskach/14181

    Mej se a hodne stesti pri reseni ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. FAQ: Kondenzátory a co s nimi
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 193
    Poslední příspěvek: 25-11-2017, 22:43
  2. Špatné kondenzátory
    Od Sc@rY v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 25-05-2010, 21:27
  3. kondenzatory
    Od xmx v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 27-06-2007, 21:57