Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Změna fuknce klávesy

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    35

    Zdravim..
    Byl jsem donucen změnit klávesnici,protože ta stará dosloužila...bohužel na té nové,kterou jsem doma vyštrachal,postrádám tlačítko Sleep,které jsem hojně užíval k rychlému a okamžitému přepnutí do Úsporného režimu..bohužel na té nové není...proto mě napadlo,jestli by nešlo nějaké zbytečné klávese změnit její funkci,například abych se do úsporného režimu dostal stiskem např. F12,kterou na nic nepotřebuji...vím že existují i prográmky ve kterých mužu určit funkci nějakou kombinací kláves,ale pro pohodlí je přece jen lepší stisknout pouze jednu klávesu....lze to nějak provést?? nebo musím nastavit kombinaci kláves, popř. jakým prográmkem??
    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Notak rada programku umi i jednoklavesove klavesove zkratky, ovsem, neni spis lepsi si hodit sleep na power button?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Taky by mě zajímalo jestli toto lze udělat. Ted mám klávesnici s tlačítky power, sleep a wake. Case v podstatě za stolem a velmi nerad bych se po výměně klávesnice která mě brzo čeka musel k bedně několikrát denně natahovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Urob si nového zástupcu na ploche, kde umiestnenie cieľa zadaj:

    C:\windows\system32\rundll32.exe powrprof.dll,SetSuspendState
    potom vo vlastnostiach odkazu nastav klávesovú skratku F12 a hotovo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    35

    nevim proč ale F12 tam prostě nefunguje mám ho tam zadaný ale ať mačkám jak mačkám,nefunguje...tak sem to hodil na F11 a všechno v pohodě
    díky moc,tohle je super návod s tím zástupcem,díky díky díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Encore1106
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    430

    Zkontroluj jiné programy, jestli ti tu klávesovou zkratku F12 neblokujou... třeba Catalysty často blokujou některé klávesové zkratky... (Samozřejmě, pokud tu F12 chceš řešit...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    35

    mno a jak to mám zkontrolovat?? mám projet každej program co mám a podívat se jestli nemá v sobě F12??! to to rači oželím
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Nebo by to taky mělo jít přes změnu Scancode Mappings v registru (stejně jako např. zakázání Insert, změna Caps Lock na Shift apod.):

    http://www.annoyances.org/exec/forum/winxp/r1017256194

    Nepoužívá se to úplně easy, člověk musí bejt trochu "programátor"

    F12 by měl mít Scan kód 0x58.

    Pro tlačítka ACPI (tj. např. to sleep) vy měly platit následující kódy (http://download.microsoft.com/downlo...c/scancode.doc):
    ACPI Power Management Keys

    The three ACPI Power Management keys report the following key codes in the Microsoft Windows 95, Windows 98, and Windows NT and operating systems.
    Key Codes for Scan Code Set 1:
    ACPI key Make Break Windows Virtual Key
    Power Event E0 5E E0 DE N/A
    Sleep Event E0 5F E0 DF N/A
    Wake Event E0 63 E0 E3 N/A
    Key Codes For Scan Code Set 2:
    ACPI key Make Break Windows Virtual Key
    Power Event E0 37 E0 F0 37 N/A
    Sleep Event E0 3F E0 F0 3F N/A
    Wake Event E0 5E E0 F0 5E N/A


    Takže přemapování F12 na Sleep by mělo jít provést následujícím příkazem (z příkazový řádky):
    Kód:
    reg add "hklm\system\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout" /v "Scancode Map" /t REG_BINARY /d 0000000000000000020000003FE0580000000000
    (pokud by se něco nepovedlo, stačí smazat v registru hklm\system\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout hodnotu "Scancode Map")

    // EDIT: jo a po změně se musí restartovat počítač, aby se to projevilo.


    Btw. co jsem našel tak F12 je prej např. namapovaná v Microsoft office na "Save As ..." (http://msinfluentials.com/blogs/jesp...last-time.aspx)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Nov 2008
    Příspěvků
    35

    tak sem to zkusil,ale nefunguje nevim proč....ale je to fuck,už sem si zvyknul na tu F11 a neměnil bych všem díky za snahu,moc ste mi pomohli......
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Klávesnice: jak na zadrhávající klávesy?
    Od Draken v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 13-01-2014, 11:04
  2. Ntb Asus a Fn klávesy
    Od VencaX v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-08-2009, 09:56
  3. Klávesnice: Neznámé klávesy?
    Od kocifrantisek v sekci Periferie
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-02-2009, 15:08
  4. Klávesy
    Od Liqid v sekci Audio
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-10-2008, 19:38
  5. pipani po stisknuti klavesy
    Od k750flasher v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 24-06-2008, 12:14