Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: Padání her na novém PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    15

    Zdravim,
    složil jsem si nové PC.
    Deska Gigabyte EP 35-DS4
    Procesor Intel Core 2 Duo E8500
    2GB DDR2 1066MHz PC8500 A-Data Extreme Edition Vitesta
    Zdroj Corsair HX520
    Grafika Gainward Bliss 9800GTX+ 512 MB DDR3

    Teploty nevím, ty jsem nikde nezjistil

    OS: Win XP SP3

    ovladače na Grafiku 181.00

    A Teďka k problému: Zatim jsem zkoušel hrát NFS Undercover, Juiced 2, Kane and Lynch Dead man a všechny hry se po chvilce bude seknou, obraz i zvuk a nebo tam skočí grafika tak 5 na 5 pixelů. proste hrůza, pomáhá jen tvrdej restart, ovladače mam všechny poslední, nesetkal se s tím někdo?
    Kdyby byl někdo z Kolína nebo okolí i bych zaplatil za zpravení a nalazení.

    Všechny hry a OS mam originální, žádné kopie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    V prvni rade by sis mel prepalit nejnovejsi BIOS. Pak otestovat pameti RAM programem "Memtest86+" (min. 15 minut, ale aspon jeden cyklus). Pokud vim, posledni ovladace pro tuto grafiku jsou 180.48. (WXP). Ve skrini pocitace bys mel mit min. jeden pridavny ventilator aspon vzadu. Zdroj to sam neuventiluje. Pokud jsi jinak neudelal nejakou fatalni chybu pri montazi (zakraty a pod.) melo by to fachat. Doporucuji i ostatni ovladace stahnout nejnovejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Monitorovat teploty grafické karty můžeš třeba v EVGA Precision. Procesor změříš CORE Tempem.

    Nicméně tyto pády bych viděl na vadné operační paměti. Mají nastaveno správně napětí a časování? (zkontroluj v CPU_Z jestli odpovídá záložka SPD a memory - můžeš sem hodit screenshot a my na to kouknem)

    Zkus je otestovat programem Memtest nebo Goldmemory případně přepnout na 800Mhz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    15

    Tady jsou screenshoty,bednu mam otevřenou.

    http://uloz.to/1086548/plocha.rar

    edit by speedsnail: pro zveřejňování obrázků používej funkci zprávce příloh (v pokročilé editaci příspěvku) thx
    Naposledy upraveno uživatelem speedsnail: 24-12-2008 v 23:02
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Časování je v pořádku, je na nich nastaveno taky 2.3V?

    No ještě zbývají ty testy, a jak to vypadá s teplotama?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    15

    Jak poznám kolik je tam nastaveno voltů? Teplotu zkontroluju až vystřizlivim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Hm sakra.. ted si presne nevzpomínám, ale Gigabyte P35 ukazujou napětí pamětí v biosu jako "AUTO" a potom "+0.1V" , "+0.2V" atd?
    Pokud to tam takhle je a není u toho nikde číselná hodnota, tak se to asi zjistit nedá sakra protože nezjistíš kolik je to Auto, že?.. (že by to bylo fakt takhle hloupý?)

    A jestli to nezjistíš, tak je zkus přepnout třeba na 1:1 (poběžej na 666Mhz). Pokud pak hry nespadnou, máš viníka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    Citace Původně odesláno od ThisisMartin Zobrazit příspěvek
    Jak poznám kolik je tam nastaveno voltů? Teplotu zkontroluju až vystřizlivim.
    Everest Ultimate Edition 4.60 - ukazuje napětí
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    HW Monitor ukazuje napětí, BIOS v na stránce PC Health Status v položce DDR18V ukazuje napětí
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    15

    Tedka jsem zkousel teploty, spustil jsem 3dMark 06 13985 bodu a teploty nešli přez 40 stupnu.
    Napájení pamětí 2.24V
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    15

    Tak jsem zkusil taky test a tady je výsledek.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: test.JPG 
Zobrazení: 107 
Velikost: 227.0 KB 
ID: 8703  
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    355

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Hm sakra.. ted si presne nevzpomínám, ale Gigabyte P35 ukazujou napětí pamětí v biosu jako "AUTO" a potom "+0.1V" , "+0.2V" atd?
    Pokud to tam takhle je a není u toho nikde číselná hodnota, tak se to asi zjistit nedá sakra protože nezjistíš kolik je to Auto, že?.. (že by to bylo fakt takhle hloupý?)

    A jestli to nezjistíš, tak je zkus přepnout třeba na 1:1 (poběžej na 666Mhz). Pokud pak hry nespadnou, máš viníka.
    Auto je vzdy standard = 1.8V
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od pcmaker Zobrazit příspěvek
    Auto je vzdy standard = 1.8V
    I u 1066MHz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    Citace Původně odesláno od deeean Zobrazit příspěvek
    I u 1066MHz?
    Zdroj uvádí, že paměti při časování 5 - 5 - 5 - 15 mají stanoveno napětí 2,2 - 2,3 V
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    15

    Nikdo tedy nevíte co s tím?
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Dotaz o novém PC! :)
    Od kilianek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 13-06-2011, 22:35
  2. Problém s místem na novém HDD
    Od Holic1991 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-10-2010, 14:02
  3. Vista vs XP na novem Notebooku
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 08-06-2009, 09:14
  4. Hry na novém notebooku?
    Od Gulde v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 12-08-2008, 20:44
  5. Hláška o novém CPU po zapnutí pc
    Od bluenite38 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 18-07-2008, 01:26