Zdravim, jako asi hodne lidí sem si pod stromeček nadělil novou počítačovou sestavu. V ničem problém není až na zvuk. Mám základní desku MSI MB Sc 775 P45 DIAMOND a v ní integrovanou zvukovou kartu Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio. A právě s tou je problém. Po nainstalování systému (Windows XP) sem nainstaloval ovladače k desce a poté i ke zvukové kartě z instalačního CD přímo z balení. Zvuk sice jde, ale pouze z přídavných audio konektorů co mám na vrchní části skříně, a to je navíc hodně hluboký nekvalitní a bzučící zvuk. Když repráky zapojím do konektorů zezadu přímo u zvukové karty, zvuk nejede.
Vyzkoušel sem instaloval všechny možný ovladače od creative. Na stránkách MSI přímo u mé desky je dokonce nejaky opravny patch
http://global.msi.eu/index.php?func=...1&prod_no=1478 .. který se tváří, že by to třeba i mohl rešit, ale buď sem ho blbě nainstaloval (nemá instalační soubor) nebo neřeší.
Zvukové zařízení se mi ve správci souborů normálně hlásí a píše že pracuje správně. S nastavením zvuku přímo v systému sem si také hrál ale žádný výsledek. V biosu sem nebyl
Chci zkusit tuhle formu dotazu předtím než uvědomím obchod o možné reklamaci. Přece jen jsem celkem počítačový lajk a nerad bych obíhal reklamaci kvůli nějaké banalitě. Takže kdyby někdo věděl nebo měl jen nápad tak sem s ním prosím..
Moje sestava:
CPU INTEL Core 2 Duo E7300 2,66GHz | ASUS VGA ATI EAH4850 | MSI MB Sc 775 P45 DIAMOND, Intel® P45 Chipset, 4xDDR3 | DIMM DDR3 2GB, 1600Mhz, CL7, CORSAIR XMS3 DHX | COLORSIT ATRIX 9005 C-4, 550W | WD CAVIAR BLACK WD6401AALS 640GB