Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 28 z 28

Téma: Gigabyte MA78G-DS3H nebo Gigabyte MA790X-DS4

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Takze jeste jednou diky Husky14 za odkaz na Alfacomp http://www.alfacomp.cz/php/product.p...2008M1WY1K7MDD
    Tady maji revizi 2
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    47

    Citace Původně odesláno od mstejska Zobrazit příspěvek
    Takze jeste jednou diky Husky14 za odkaz na Alfacomp http://www.alfacomp.cz/php/product.p...2008M1WY1K7MDD
    Tady maji revizi 2
    Ted uz ji maji i na CZC, pred tejdnem jsem ji kupoval.

    Mel bych na tebe dotaz ohledne S.M.A.R.T. parametru disku, jelikoz zaboha nemuzu dosahnout toho, abych je byl schopnej nakym programkem nacist.
    Jedu pod WinXP SP3, ovladac SATA radice z CD, doinstalovanej nejnovejsi ovladac chipsetu.
    Disk mam Western Digital Caviar Black WD1001FALS 1TB, jede na SATA2 v AHCI modu, v BIOSe mam S.M.A.R.T. povolenej.
    Uz z toho zacinam sedivet, nevim co s tim.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Ja ve vistach vidim smart parametry . I kdyz se mi parkrat stalo ze tam nebyly videt, ale stacil restart a videt byly, tak nevim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od havtom Zobrazit příspěvek
    Jedu pod WinXP SP3, ovladac SATA radice z CD, doinstalovanej nejnovejsi ovladac chipsetu.
    Disk mam Western Digital Caviar Black WD1001FALS 1TB, jede na SATA2 v AHCI modu, v BIOSe mam S.M.A.R.T. povolenej.
    Dobrý den,

    s největší pravděpodobností máš disk připojen přes SAS (Serial Attached SCSI), který vychází ze SATA, ale používá pro přenos protokoly SCSI, mrkni do Správce zařízení a podívej se na pevný disk, tam bude uvedeno, že disk je zařízení SCSI, tj. připojen přes SAS.
    Mám stejnou desku, stejný systém a stejný problém, SMART nepřečtu, žádný program nenajde disk nebo napíše, že zařízení SCSI nejsou podporována.
    Nemusíš se ale bát, v budoucnu prý přejdeme na SAS všichni, SATA odchází do důchodu .
    Kdybys náhodnou našel nějaký monitorovací program, který rozpozná SAS a dokáže přečíst údaje ze SATA disků připojených přes SAS, dej vědět .


    Uživatel Mstejska SMART přečte nejspíše proto, že neinstaloval ovladač AHCI dodávaný se základní deskou, ale nechal Visty aby si načetly svůj SATA ovladač. Pevný disk se mu pak nebude hlásit jako SCSI. Nebo se pletu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    nepouzivam AHCI mod. Zatim nevim co by mi to prineslo, krome problemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    supperdroper: Promiň, ale to co tvrdíš je blbost. WD Black rozhodně nepodporuje SAS, deska 78G-DS3H taky nemá SAS řadič. Tak jak by moh bejt připojenej přes SAS?
    Jiná věc je, že se některý SATA řadiče v AHCI módu systému hlásej jako SCSI zařízení, ale je to furt SATA.

    mtejska: Jedna výhoda tam je - hotswap disků. Hodí se to, když máš externí disk,
    SATA je nejrychlejší možnost jak ho připojit.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    47

    Pravda je, ze se to jako SCSI hlasi (disk i radic), ale tak to mam uz na starym kompiku na VIA KT600 a SMART funguje, takze tezko rict, je-li to ten problem.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    47

    Tak castecny reseni jsem nasel, vypnul jsem AHCI v BIOSu a bootnul jako IDE, Widle si nahodily vlastni drivery a SMART frci. Nicmene dle HD Tune je to o chloupek pomalejsi, takze po skontrolovani SMARTu jsem to zas prenul zpatky.
    Takovy polovicaty reseni, ale pro obcasnou kontrolu bohate staci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    supperdroper: Promiň, ale to co tvrdíš je blbost. WD Black rozhodně nepodporuje SAS, deska 78G-DS3H taky nemá SAS řadič. Tak jak by moh bejt připojenej přes SAS?
    To je zcela v pořádku, chtěl jsem dělat chytrého a tak jsem někde vyčetl tuto moji superteorii o SAS . Sypu si popel nahlavu.

    Jen bych tedy chtěl poradit, proč na desce MA78G-DS3H nemohu sledovat SMART? Proč mě každý program napíše (HDDScan, HDDlife), že nemám žádný pevný disk nebo že zařízení SCSI není podporováno?
    Ovladač x86 AHCI jsem stáhnul přímo od AMD, integroval přes nLite do instalačky Windows XP, vše OK, všechny ovladače zbrusu nové přímo od AMD a přesto nemohu disk nijak monitorovat. Kde by mohl být tedy problém?

    Děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Zkus RAIDXpert od AMD - prej to maj zvládat:
    http://forums.amd.com/forum/messagev...VIEWTMP=Linear

    Jinak našel jsem jednoduchej návod jak jednoduše zprovoznit AHCI na 780G (při instalaci windows i po ní), aniž by člověk musel integrovat drivery, či mačkat F6 při startu.

    http://ivoidwarranties.blogspot.com/...g-vs-ahci.html
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    47

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Zkus RAIDXpert od AMD - prej to maj zvládat:
    http://forums.amd.com/forum/messagev...VIEWTMP=Linear

    Jinak našel jsem jednoduchej návod jak jednoduše zprovoznit AHCI na 780G (při instalaci windows i po ní), aniž by člověk musel integrovat drivery, či mačkat F6 při startu.

    http://ivoidwarranties.blogspot.com/...g-vs-ahci.html
    Prvni odkaz .... pokud jsem pozorne cetl, stejne to ukaze jen celkovej status, ze je disk OK, nikoliv SMART parametry.

    Druhej odkaz ... no az na par jedincu s tim nikdo asi nemel problem, ale napad to neni spatnej.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Obyvatel SHW Avatar uživatele pepos01
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    524

    Z těchto dvou desek bych Ti doporučil Gigabyte MA78G-DS3H... sám ji mám ( zdejší kolegové my ji poradili ) a nemohu si ji vynachválit
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Zapomel jsem prosim lock. Uz mam tu desku mesic koupenou
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12

Podobná témata

  1. Socket AM2/AM2+: Gigabyte MA790X-UD4
    Od Solitario v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 24
    Poslední příspěvek: 15-08-2009, 18:20
  2. Gigabyte GA-MA78G-DS3H + HDMI audio output
    Od superdrooper v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 13-03-2009, 19:17
  3. Gigabyte GA-MA790X-DS4
    Od _FrOst_ v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 20-10-2008, 18:10
  4. Gigabyte GA-MA78G-DS3H - AMD 780G vyšší teploty?
    Od cefallu v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-08-2008, 23:50
  5. Socket AM2/AM2+: Gigabyte GA - MA78G - DS3H
    Od kevin00 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 09-08-2008, 09:59