Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Cvak HDD

Lieho (3)|25.12.2008 13:29
Mám problém s HDD
Najprv som mal v zostave dva HDD jeden nový WD 250GB a druhý starý Quantum 60GB. Nedávno miPC začal vystrájať len cvakol a hdd (60GB) sa nanovo rozbiehal. Pretože som mal system na WD tak som mohol pracovať naďalej, až pokial som neklikol na ten 60GB HDD, vtedy okamžite PC zamrzol a pomohol mu iba reset. Usúdil som teda, že už je ten starý HDD asi vadný, tak som ho vyradil. Akonáhle som ho odstránil táto závada sa začala prejavovať na tom novom WD s tým že jak cvakol tak okamžite zamrzol. Čudné je že dovtedy to nerobil. Vyskúšal som meniť IDE káble aj napájacie, skúsil som zameniť pozície primary - sekundary a stále to robí. Preťažením zdroja to asi nebude, keďže som odstavil jednu záťaž (60GB HDD).
Nevie mi niekto poradiť som už stoho lama...
speedsnail (4876)|25.12.2008 15:12
Podívej se do správy napájení, jestli nemáš nastaveno vypínání disku při nečinnosti.
ICEBOSS (3435)|25.12.2008 16:46
napis celou sestavu! imho to dela zdroj - muze ti taky blbym napajenim oba disky zlikvidovat. taky napis vypis disku ze smartu z HDtune.
Lieho (3)|26.12.2008 10:41
Stále neverím že by to robil zdroj, tato zostava beží už roky a s tým novým HDD už pol roka. Cvakanie začalo nedávno.

Napájane je to 320W zdrojom
CPU - AMD Athlon 1600+ (1400MHz)
MB - Matsonic MS8137c
VGA - G4 MX440
RAM - 256MB /133
ROM - Samsung SH-182
HDD - WD2500JB
- Quantum 60GB (momentálne odpojený)
Martin Šejnoha (255)|26.12.2008 11:33
Tak tomu začni věřit... nakonec ono stačí i to, že napájecí konektor disku má blbý kontakt... pak při poklesech napětí disk zaparkuje hlavy a vypne se... Windows to samozřejmě neustojí a kousnou se. Mě se takto začal sypat Seagate 4.3GB kdysi dávno.... a když cvaknul tak stačilo vytáhnout a zase zastrčit napájení a Win zase ožily :) Jenže ten disk už v té době byl mrtvý...plno vadných sektorů, lezlo to po něm jak mor.