Rodělení disku u notebooku
Zdravim vsechny, potreboval bych poradit, proc mi na notebooku (Lenovo R500) nejde rozdelit oddil s WinXP na dva. Pouzivam Paragon Partition Manager 8.0 (na PC rozdeleni funguje). Paragon ukaze spravne primarni oddil s WinXP + skryty recovery oddil. Dam Resize -> Create partition -> FormatNTFS. Kliknu na Apply, po resetu a nabehnuti XP se ale nic nezmeni (oddil nerozdelen).
Nechapu proc, zadny chyby to nehlasi... :confused:
Nechapu proc, zadny chyby to nehlasi... :confused:
a po resetu naskoci program a zacne rozdelovat nebo ani to?
zrovna nedavno sem taky potreboval pritelkyni trochu narychlo rozdelit disk na NB s recovery diskem, vzal sem na to EASEUS Partition Manager, zkus to s nim, melo by to jet bez problemu, pri apliakci zmen das primo resetovat a po resetu si to nacte PM a prerozdeli to
zrovna nedavno sem taky potreboval pritelkyni trochu narychlo rozdelit disk na NB s recovery diskem, vzal sem na to EASEUS Partition Manager, zkus to s nim, melo by to jet bez problemu, pri apliakci zmen das primo resetovat a po resetu si to nacte PM a prerozdeli to
Vetsinou mi pomohlo pred rozdelenim disk defragmentovat.
Pokud nepomuzou predchozi rady, vyborny program je GParted, ktrery se nachazi napr. v live distribuci Linuxu Ubuntu :)
Pokud nepomuzou predchozi rady, vyborny program je GParted, ktrery se nachazi napr. v live distribuci Linuxu Ubuntu :)
Dik za odpovedi. Zkusil jsem defragmentovat + EASEUS Partition Manager, po resetu zacal rozdelovat, ale pak to napsalo chybu (some error -> check disk). Takze zkusim GParted - moje posledni nadeje :-(
pokud Gparted nepomuze a tamto hodilo nakej error, zkusil bych disk projet nakym check disk softem na errory
Gparted mi napsal: ERROR: NTFS is inconsistent. Run chkdsk /f on Windows then reboot it TWICE! The usage of the /f parameter is very IMPORTANT!..., tak jsem spustil chkdsk /f a ten to opravil (msg: Program CHKDSK nalezl volne misto oznacene jako pridelene v bitove mape tabulky MFT....), pak uz Partition Manger fungoval, takze problem vyresen.... konecne :-) diky vsem za napady