Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 37

Téma: UPDATE BIOSu

  1. #16

    BC BC je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele BC
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Říkám po druhé, že v manuále od desky není zmíněno nic o updatu nebo flashování biosu, teď jsem se díval zase.

    Není možné, že na SHW jsem jediný kdo má DFI
    Ja mam Gigabyte DS4 a teraz som pocital ze kolko stran je tomu venovanych v manuale. Flashovaniu cez disketu je venovanych 7 stran a flashovaniu cez Windows 2 strany. DFI vyraba kvalitne dosky, to sa ale asi neda povedat o ich manualoch.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    Buď jsem slepý
    nebo jsem druhý manuál ztratil
    nebo to tu vážně není

    jdu hledat dále taky se mi to nezdá.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček Avatar uživatele Asson
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    35

    Flashnout BIOS není žádný problém, takže žádný strach, navíc to lze i z windows.
    Pro AmiBIOS je např. program Amiflash................ a pro phoenixe je např. Winphlash. Zkušenosti mám s Winphlashem, a je to naprosto intuitivní, vytvoří i zálohu původního BIOSU....
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    Myslím si, že Diamond Flash Image je zajímavý a kvalitní nástoj,
    ale zálohu nynějšího biosu nedělá to musím sám.
    Snad na zálohu biosu nezapomenu až to budu přeflashovávat
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 21-11-2006 v 15:14
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20

    BC BC je offline
    Občasný diskutér Avatar uživatele BC
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    64

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Buď jsem slepý
    nebo jsem druhý manuál ztratil
    nebo to tu vážně není

    jdu hledat dále taky se mi to nezdá.
    Pripadne skus nieco vygooglit alebo pozret stranky vyrobcu ci sa tam nieco o flashovani BIOSu na DFI nepise. Ak nic nenajdes nevadi, mal by si to flashnut bez problemov. Budem ti drzat palce aby vsetko prebehlo OK .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Slouží to k regulaci frekvence při zatížení nebo při klidu.
    V manuálu od desky není zmíněno nic o update biosu.
    Další věc co bych chtěl vědět je co je to "Diamond Flash Image"
    Chtěl bych Vás jen upozornit na to, že Cool and Quiet, opravdu slouží k regulaci frekvence při zatížení nebo klidu, ale trochu jinak, než se patrně domníváte. V klidu se procesor vlastně podtaktuje (tím že se sníží násobič procesoru) a v zátěži procesor pracuje naplno...tedy s původním násobičem. Takže nedochází k žádnému navýšení výkonu oproti procesoru, který není řízen touto funkcí. Prostě C'n'C jen šetří procesor v případech, kdy je málo využíván.

    Ale zase nějaké desky mají funkce automatického přetaktování (což je něco jiného nž Cool and Quiet), kdy deska sama standardně při nedostatku výkonu procesor přetaktuje (většinou maximálně o deset procent, což bývá zaručeně stabilní hranice).

    Jinak co se týče flashe biosu, tak to zkuste z té flashky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    Bratr má ASUS M2NPV-VM a AMD Athlon X2 3800+ AM2 a když renderuje v 3Ds Max tak mu to hází z defaultních 2.0GHz někdy až 3.4GHz (samozřejmě že jen na chvíli, jinak by to ten CPU asi rozervalo ), ale to je asi z toho, že si nainstaloval z CD od desky AMD cool'n'quite.

    Ono nechci to přeflashovat jen kvůli cool'n'quite, ale myslím si, že by to i příjemně prospělo pamětím.
    Je to prostě nový bios a určitě je lepší než ten starší, že?

    Jestli tu někde je nějaký DFIčkář a má nějaké zajímavé info tak ať 100% pisne! (diskuze ještě nekončí !!! )
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 21-11-2006 v 15:25
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Bratr má ASUS M2NPV-VM a AMD Athlon X2 3800+ AM2 a když renderuje v 3Ds Max tak mu to hází z defaultních 2.0GHz někdy až 3.4GHz (samozřejmě že jen na chvíli, jinak by to ten CPU asi rozervalo ), ale to je asi z toho, že si nainstaloval z CD od desky AMD cool'n'quite.

    Ono nechci to přeflashovat jen kvůli cool'n'quite, ale myslím si, že by to i příjemně prospělo pamětím.
    Je to prostě nový bios a určitě je lepší než ten starší, že?

    Jestli tu někde je nějaký DFIčkář a má nějaké zajímavé info tak ať 100% pisne! (diskuze ještě nekonči )
    Spíše by to chtělo u bratra pohledat bios a zjistit, jestli nemá zapnuté to automatické přetaktování, popřípadně ve windows nejaký software, který se o to stará...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    Citace Původně odesláno od SmartMole
    Spíše by to chtělo u bratra pohledat bios a zjistit, jestli nemá zapnuté to automatické přetaktování, popřípadně ve windows nejaký software, který se o to stará...
    Aby mu to fungovalo musí mít zapnuté v biosu cool'n'quite a nainstalovaný software "AMD cool'n'quite"
    jinak to nebude fungovat
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Aby mu to fungovalo musí mít zapnuté v biosu cool'n'quite a nainstalovaný software "AMD cool'n'quite"
    jinak to nebude fungovat
    Ano, většina softwaru, případně i nastavení vyžaduje zapnutí cool and quiet.
    Ale abych to ověřil, tak až dorazím domů. Zapnu si tuto funkci a podám zprávu! ;-) Každopádně pokud by tato funkce dělala co popisujete, tak by popírala už svůj samotný název (chladný a tichý). Navíc nedokáži si představit, jak by dokázala obejít zamknutý násobič směrem nahoru u procesorů (tedy kromě řady FX).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Jinak tady to máte poměrně pěkně vysvětleno:
    http://www.svethardware.cz/coolnquie...-tiche-pc/8729

    Takže opravdu samotné cool and quiet systém nepřetaktovává...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    Citace Původně odesláno od SmartMole
    Ano, většina softwaru, případně i nastavení vyžaduje zapnutí cool and quiet.
    Ale abych to ověřil, tak až dorazím domů. Zapnu si tuto funkci a podám zprávu! ;-) Každopádně pokud by tato funkce dělala co popisujete, tak by popírala už svůj samotný název (chladný a tichý). Navíc nedokáži si představit, jak by dokázala obejít zamknutý násobič směrem nahoru u procesorů (tedy kromě řady FX).
    Bratrovi to taktuje FSB, zároveň snižuje násobič FSB:HTT a mění poměr FSB:RAM a PC je 100% stabilní, kvalitní věc , chytré AMD

    Citace Původně odesláno od SmartMole
    Takže opravdu samotné cool and quiet systém nepřetaktovává...
    Tak teda díky za vysvětlení, myslel jsem si něco jiného, body nezůstanou na stejné hodnotě.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Obyvatel SHW Avatar uživatele SmartMole
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    308

    Citace Původně odesláno od tgfh
    Tak teda díky za vysvětlení, myslel jsem si něco jiného, body nezůstanou na stejné hodnotě.
    Není zač! Od toho tu fórum je! ;-)
    Jinak...jak dopadl update?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,014

    Citace Původně odesláno od SmartMole
    Není zač! Od toho tu fórum je! ;-)
    Jinak...jak dopadl update?
    Budu to updatovat zítra, protože si zítra zajdu koupit nějaké pořádné diskety, ty moje co tu mám, každá aspoň 4 chybné sektory, no nevim nevim
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 21-11-2006 v 15:57
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Jak tu zaznělo - update BIOSu se neboj, jak přímo z menu BIOSu, tak i z Windows je to úplně v pohodě. Updatoval jsem BIOS na desce i GPU a nikdy nebyl problém. Hodně štěstí .
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední