Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Problém s instalací Realteku

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    9

    Zdravím všechny. Mám celkem zajímavej problém se zvukovym kodekem Realtek ALC888 na desce Gigabyte GA-EP43-DS3. Po instalaci WINXP SP2 a po instalaci ovladačů z přiloženého CD mi zůstane jedno nenainstalované zařízení a to "Zvukové zařízení na sběrnici High Definition Audio". Pro tohle zařízení sem nenašel žádnej ovladač. Zvuková karta normálně jede, ale nejede mi čelní audio panel. Díval sem na zapojení čelního panelu a jinak zapojit nejde. Je tam konektor kterej se dá do desky, hotovo. Jestli ste se stím někdo setkal budu rád za kažkou radu nebo informaci. Předem díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Estez
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    176

    stahni instalacni soubor naor odsud http://www.techpowerup.com/downloads...ver_v1.66.html a naistaluj. pak dej vedet, jestli uz je zvuk.kodek aktivni
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    Alf Alf je offline
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Alf
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    306

    Stáhni si a nainstaluj Microsoft UAA Bus Driver
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    9

    Nainstaloval sem oba ovladače a pořád tam mám to "zařízení na high definition bus" jako ostatní zařízení, tudíš pro něj nemám ovladač. Podle mě to bude blbě zapojeny na desce. Přední audio panel mi pořád nejede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Nie je v biose položka pre typ Front audio panelu? Malo by tam byť HDaudio alebo AC97 - skontroluj, prípadne prepni.

    Akú máš grafiku? Nemôže byť to "zařízení na high definition bus" audio čip na grafike ATI?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Tohle mi kdysi nekdo poradil

    1. Nainstalujte High Definition Audio Driver Package KB835221 (UAA) od Microsoftu - tato aktualizace zajistí kompatibilitu Windows XP s HD zvukovým chipem

    2. Přes Přidat / Odebrat programy odinstalujte ovladače zvuku od Realteku (Realtek High Definition Audio Driver) a také aktualizi KB888111 (High Definition Audio Driver Package), která je standardně zahrnuta v ovladačích.

    3. Restartujte počítač.

    4. Stáhněte si poslední verzi ovladačů pro vaší zvukovou kartu od Realteku, nebo využijte CD s ovladači (momentálně verze 1.92, download - Realtek, MSI).

    5. Rozbalte obsah instalačního archivu a ve složce MSHDQFE/Win2K_XP/us najděte soubor kb888111xpsp2.exe (nebo si ho stáhněte přímo). Tento soubor spusťte a nainstalujte.
    6. Restartujte počítač.
    7. Nyní konečně nainstalujte ovladač HD audia od Realteku (viz odkazy výše).

    8. Opět zrestartujte vaše PC a při dalším přihlášení byste již měli slyšet klasickou znělku Windows.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Předpokládám, že máš grafickou kartu od ATi. Pokud tomu tak je, tak jde o zvukový kodek grafické karty, nainstaluj ovladač odsud: ftp://66.104.77.130/pc/audio/HDMI_R209.exe případně z této stránky http://www.realtek.com.tw/downloads/...3&DownTypeID=3 jako ATI HDMI Audio Device

    Edit: pokud jde o front panel, kouknul bych na podporu AC97/HD Audio
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    9

    Mám tuhle grafickou kartu s čipem ATI http://www.gigabyte.com.tw/Support/V...ProductID=2899 , ale nezdá se mi že by tam byl nějakej zvukovej kodek. Zkusim a uvidim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Hele v BIOSech GB desek bývá (teda aspoň u mě je) nějakej přepínač na Azalia codec.... je nejspíš nastavenej na AUTO, zkus ho vypnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Všetky novšie grafiky ATI (počnúc myslím HD2400 - ak sa mýlim opravte ma) obsahujú audio kodek. Ten pri prepojení pomocou HDMI odbúrava nutnosť prepojenia zvukovej karty( či už integrovanej alebo diskrétnej) s grafickou kartou ( tak ako je to u vga nVidia).

    Pokiaľ nebudeš prenášať signál cez HDMI do LCD TV, nie je potrebné ovládač audio zariadenia ani inštalovať - stačí ho v správcovi zariadení zakázať.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    9

    Nainstaloval sem HDMI_R209.exe jak mi radil Smeli a opravdu to neznámé zařízení bylo ATI HDMI. Dík moc Smeli.
    Robky : Měl sem do teď to neznámé zařízení zakázany, ale sem radši když už jede tak jak má a mám nainstalovany všechny ovladače. Vím že je mi to třeba na nic, ale mám lepší pocit že to mám v cajku. :-)
    Husky14 : Máš pravdu, Azalia codek v BIOSu nějakej mám. Podívám se na to a uvidim.
    Jěčtě musím nějak pořešit ten čelní audio panel. Je fakt že ho nějak extra nepotřebuju, ale je to jako u toho audia, štve mě že nejede.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    1

    Caute ludia nechcel som zakladat novu temu ked uz je tu taka v ktorej sa riesil rovnaky alebo podobny problem.
    Takze po vcerajsom preinstalovani windowsu my tiez ide vsetko okrem zvuku az nato ze ja nemam ATi graficku kartu ale nVidiu GeForce 7200 GS a zvukovy driver som si nainstaloval klasicky HD audio driver od realteku.

    pri spusteni sound managera nainstalovaneho driveru my pise toto http://pixpipeline.com/d/ae9ef437b519.jpg & http://pixpipeline.com/d/8e43763362.jpg

    a toto by asi mala byt moja zvukovka http://pixpipeline.com/d/c0e7a67780c6.jpg

    a toto PCI DRIVER http://pixpipeline.com/d/5dc7ef129902.jpg ked odinstalujem a restartnem PC tak my po starte napise ze sa nasiel novy hadrwere ze ci ho chcem nejako nainstalovat

    pls poradte nieco rozumne
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    Zdravím všechny,

    také se mi nechce zakládat nové téma, když předchozí problémy jsou zřejmě příbuzné.

    Mám na své staré desce tuto integrovanou grafiku -> Realtek ALC880 8-channel High Definition Audio CODEC. Nevíte o nějakém ovladači, případně triku, jak tuhle kartu skutečně zprovoznit?

    Jde o to, že se mi ji normálně povedlo nainstalovat skrze nějaký univerzální Realtek ovladač. Naskočily mi ikonky v tray, hry ji při detekci najdou, winamp normálně přehrává, ale ve skutečnosti nejde zvuk ani z jednoho kanálu.

    Jsem víceméně smířen s tím, že dám do pci slotu starou SB Live, která se mi válí v šuplíku, ale kdybych nemusel, tak by to bylo lepší.

    Předem díky za každou reakci.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    O jakou desku se jedna a jaky operacni system chces provozovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    28

    zadny zazrak, ale jinak funguje - PTGD-LA

    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...name=c00361570

    system - Win XP


    Nasel jsem tu ve foru podobne tema, tak jeste doplnuji, ze mam uplne cerstvou instalaci WinXP, nemam zadne dalsi pci zarizeni, grafika je nvidia 7600.
    Naposledy upraveno uživatelem Seek: 20-05-2009 v 14:35
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. problém s instalací Win 7
    Od bonio v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 04-01-2014, 17:43
  2. Problém s instalací GTA: SA
    Od japol1 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 02-01-2010, 20:44
  3. Problem pri instalaci Win.
    Od aschrak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-12-2008, 14:55
  4. Problém se zvukem u Realteku
    Od tone20 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 04-07-2008, 09:08
  5. Problem s Instalací
    Od OldSchool v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 14-04-2008, 19:37