Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Poslední upgrade staršího PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    1

    Hodlám vylepšit svoje stávající PC o RAM DDR I a grafiku do AGP 8x. Vzhledem k nemožnosti později použít tyto díly do nového PC bych nerad vyhodil peníze za zbytečně výkonnou grafiku (velkou RAM), kterou by pak stejně něco brzdilo.
    Uvažoval jsem o Asus Radeon AH3450, 256MB DDR2, fan, AGP a 1,5GB RAM dual(včetně stávající).
    Rád bych, ale znal názor někoho skutečně zběhlého.
    PS. Názoru „zahoď tu šunku a kup nové“ jsem si vědom, ale doufám, že řešení s dobrým poměrem výkon / cena existuje.
    Děkuji za pomoc s pozdravem Michal.

    Stávající:
    MB – GIGABYTE GA-8IG1000 Pro i865G
    CPU – Pentium 4 HT 2,6GHz Northwood
    HDD – SATA I
    RAM – 2x256MB DDR I
    Grafika – Radeon 9200 /128MB DDR /AGP8x

    OS - WinXP
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Banned
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    1,635

    kámoš bude prodávat 2600XT v agp kolem talíře tak jestli bys chtěl můžu se zmínit,to je myslím nejlepší co do agp je za rozumný peníz a když máš to HT tak by nebylo marný ho trochu přetočit
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér Avatar uživatele kolecko
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    65

    Vidim to na tu HD3450/2600. Zdroj to cele potiahne?
    Naposledy upraveno uživatelem kolecko: 26-12-2008 v 19:29 Důvod: preklep
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    http://graficke-karty.heureka.cz/#f--rozhrani_AGP/ mrkni se tady,jinak byt to do meho pc tak uvazuji o starsi x-600/x-700/x-800 xt-gto nebo od x-1300 po x1950

    http://www.koupitpc.cz/main.aspx?CLS...&PRO_ID=273664 podle by tahle byla fajn volba
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Hlavně sem napiš ten zdroj ať víme jestli ti to ty vga vůbec utáhne a ať se hneme trošku z místa.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    jako maximální upgread bych zkusil sehnat bazarovou x1950 doplněnou o alespoň 1GB RAM, pokud máš dostatečný počet slotů...nic víc bych tam už asi nedával...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    Hlavně sem napiš ten zdroj ať víme jestli ti to ty vga vůbec utáhne a ať se hneme trošku z místa.
    zdroj osobne odhaduji na 300-350w krome te 1950 a 1gb ram bych si sehnal co mozna nejlepsi cpu do jde osadit do te desky
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Taky jsem provedl upgrade starého PC,vyměnil jsem grafiku za 2600XT AGP ale RAM tam mám stále 512 MB,procesor Athlon XP2600+,ale když chci spustit nějakou hru,tak mi to pak napíše,že program provedl neplatnou operaci.Je na vině málo RAM ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    Taky jsem provedl upgrade starého PC,vyměnil jsem grafiku za 2600XT AGP ale RAM tam mám stále 512 MB,procesor Athlon XP2600+,ale když chci spustit nějakou hru,tak mi to pak napíše,že program provedl neplatnou operaci.Je na vině málo RAM ?
    jak mas stare win ? mozna by stalo za dokoupit ram do pc do 1gb,jinak v krajni nouzi reinstall a doinstalovat co mozna nejvic fixu na operacni system
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Windows jsou staré půl roku.Taly jsem o tom přemýšlel,že by to mohlo mít vliv,ale nevím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    Windows jsou staré půl roku.Taly jsem o tom přemýšlel,že by to mohlo mít vliv,ale nevím.
    skusil bych nejnovejsi hotfix co tam pujde nainstalovat,u sebe na tohle uz vidim jen malo
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    120

    Ohledně prvního dotazu: maximum co má smysl je buďto nvidia geforce řady 7 (7300-7900) nebo Ati Radeon řady X (x300-x1950), důvod je ten, že na stávajícím systému WinXP více nevyužiješ (jen Dx9.0c) a dávat tam Visty postrádá smysl. Každopádně však přidej paměť alespoň na 1GB, odezva celého systému bude znatelná a rychlost her taky.

    Co se druhého dotazu týká: Athlony pro starší sockety 462(A), tedy Atholn XP, nepodporují novější instrukční sady se kterými je v mnoha aplikacích a hrách počítáno, tudíš může dojít k tomu, že tyto nespustíš (ačkoliv jinak je výkon postačující), smutné ale je to tak.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Citace Původně odesláno od Vezir Zobrazit příspěvek
    Co se druhého dotazu týká: Athlony pro starší sockety 462(A), tedy Atholn XP, nepodporují novější instrukční sady se kterými je v mnoha aplikacích a hrách počítáno, tudíš může dojít k tomu, že tyto nespustíš (ačkoliv jinak je výkon postačující), smutné ale je to tak.
    Ty to se mi nějak nezdá,že by to bylo jen kvůli instrukčním sadám,tenhle Athlon už podporuje alespoň SSE
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    http://www.gigabyte.cz/products/vga/socket/agp_8.html priklad produkce grafik od gigabyte,mam dojem ze x300 byla nativne jen pro pci-e slot,jinak x-200-x550 jsou odvozeniny z ati 9600 pouzivaji podobne jadro ....
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele VencaX
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    3,706

    Citace Původně odesláno od Michal Šibrava Zobrazit příspěvek
    Hodlám vylepšit svoje stávající PC o RAM DDR I a grafiku do AGP 8x. Vzhledem k nemožnosti později použít tyto díly do nového PC bych nerad vyhodil peníze za zbytečně výkonnou grafiku (velkou RAM), kterou by pak stejně něco brzdilo.
    Uvažoval jsem o Asus Radeon AH3450, 256MB DDR2, fan, AGP a 1,5GB RAM dual(včetně stávající).
    Rád bych, ale znal názor někoho skutečně zběhlého.
    PS. Názoru „zahoď tu šunku a kup nové“ jsem si vědom, ale doufám, že řešení s dobrým poměrem výkon / cena existuje.
    Děkuji za pomoc s pozdravem Michal.
    Já bych ti teda spíš poradil prodat toto a ušetřit na něco trošku inovovatelnějšího (nějaký Pentium D LGA775 s PCI-e) Ale pokud chceš upgrade, já bych to tipnul tak na tu x1650/x1950 nebo z tich novějších HD2600Pro (XT se mi na muj PC zdá moc ) Pomíjim nvidie - samozřejmě taky můžou být Mam teda 2600Pro a jede fajnově. Ale to sem ji sehnal za 500,- a to už dnes nikde neseženeš. Holt AGP.. To je asi další věc na pořadí, kterou vyměnim.
    P.S. Pokud máš na procesoru obstojnej chladič, tak můžeš procák povytáhnout určitě až na 3.10 GHz (nejvíc co se mi povedlo s chlazením naplno a pořádnym odvodem tepla z PC) a stabilně 3.06 pod XP a 3.00 pod Vistama
    Naposledy upraveno uživatelem VencaX: 29-12-2008 v 19:00
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. upgrade staršího pc
    Od hugostieglitz v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 01-05-2013, 15:52
  2. Upgrade do staršího PC
    Od xxviktor v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 03-07-2012, 07:56
  3. Socket 775: upgrade staršího PC
    Od Jazzy v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 06-03-2011, 16:22
  4. Poslední build Vist?
    Od Tatula v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 04-08-2010, 22:00
  5. Jak zjistit poslední spuštění PC?
    Od pppavel v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 13-05-2010, 10:57