problém s novou DVD mechanikou
ahoj, byl bych rád za radu předem díky. Mám problém s novou DVD mechanikou, když si chci přehrát nějaký film nebo prostě když vložím do mechaniky DVD tak chvilku běží ale po chvilce se DVD sekne a když se pokusím rozběhnout DVD znovu tak se to pochvilce stane zas a ještě se při přehrávání DVD načítá harddisk což u předešlé mechaniky nedělalo. Je to docela otravný takže bych fakt rád poprosil o radu díky
Napiš typ mechaniky. Zkoušel jsi aktualizovat firmware ? Máš nahrané nějaké kodeky ? v jakém přehrávači přehráváš video ?
[QUOTE=kevin00;199174]Zkoušel jsi aktualizovat firmware ?[/QUOTE]Nechci nic namítat, ale rady tohoto typu jsou akorát dobré pro ztrátu záruky. Nikdy jsem nezaznamenal, že by výrobci DVD mechanik umísťovali na svůj web nový firmware. Nebo se mýlím? :mistake
[QUOTE=xmarek;199187]Nechci nic namítat, ale rady tohoto typu jsou akorát dobré pro ztrátu záruky. Nikdy jsem nezaznamenal, že by výrobci DVD mechanik umísťovali na svůj web nový firmware. Nebo se mýlím? :mistake[/QUOTE]
O.T.: Umiestnuju. Taky Samsung a NEC urcite.
Teraz k veci:
1. Aka je to mechanika?
2. Robi to aj v inom PC s rovnakymi mediami?
3. Robi to aj s inymi mediami CD, DVD?
Aj nova mechanika moze byt vadna, nebolo by to nic neobvykle, ale nic neflashuj.
Ak je naozaj vadna, je na to zaruka.
O.T.: Umiestnuju. Taky Samsung a NEC urcite.
Teraz k veci:
1. Aka je to mechanika?
Aj nova mechanika moze byt vadna, nebolo by to nic neobvykle, ale nic neflashuj.
Ak je naozaj vadna, je na to zaruka.
[QUOTE=xmarek;199187]Nechci nic namítat, ale rady tohoto typu jsou akorát dobré pro ztrátu záruky. Nikdy jsem nezaznamenal, že by výrobci DVD mechanik umísťovali na svůj web nový firmware. Nebo se mýlím? :mistake[/QUOTE]
Dovolil bych si oporovat. Mám mechaniku Samsung SH-203P a pokud najdeš mechaniku na stránkách výrobce, lze firmware stáhnout - firmware a pokud přečteš záruční podmínky není v nich ani slovo o tom, že pokud aktualizuješ firmware, přijdeš o záruku.
Samozřejmě netvrdím, že to musí platit u všech mechanik, zřejmě nutno pročíst záruční podmínky. Ale též nelze říci, že aktualizací firmwaru by jsi jednoznačně přišel o záruku.
Dovolil bych si oporovat. Mám mechaniku Samsung SH-203P a pokud najdeš mechaniku na stránkách výrobce, lze firmware stáhnout - firmware a pokud přečteš záruční podmínky není v nich ani slovo o tom, že pokud aktualizuješ firmware, přijdeš o záruku.
Samozřejmě netvrdím, že to musí platit u všech mechanik, zřejmě nutno pročíst záruční podmínky. Ale též nelze říci, že aktualizací firmwaru by jsi jednoznačně přišel o záruku.
[QUOTE=kolecko;199200]O.T.: Umiestnuju. Taky Samsung a NEC urcite.
Teraz k veci:
1. Aka je to mechanika?
Ak je naozaj vadna, je na to zaruka.[/QUOTE]
je to mechanika Samsung SH-S202N, na jiném PC to nemám možnost otestovat, a dělá to s CD i DVD
Teraz k veci:
1. Aka je to mechanika?
Ak je naozaj vadna, je na to zaruka.[/QUOTE]
je to mechanika Samsung SH-S202N, na jiném PC to nemám možnost otestovat, a dělá to s CD i DVD
Neběží mechanika v PIO módu?
Jinak se omlouvám za neinformovanost. V minulosti jsem pár mechanikám přehrával firmware (např. Sony) a nic takového ještě nebylo. Všechny firmware byly ilegal. :D
Jinak se omlouvám za neinformovanost. V minulosti jsem pár mechanikám přehrával firmware (např. Sony) a nic takového ještě nebylo. Všechny firmware byly ilegal. :D
PIO by snad vadil nemusel. Doufám, že nezkouší jen jedno poškrabany dvd. Případně jestli nezkouší dvdčka z jedné vypalovačky. Sám mám nějakého špatného liteona, kery dvdčka po sobě přečte, ale ostatní mechaniky s něma mají problémy.
[QUOTE=xxviktor;199725]PIO by snad vadil nemusel. Doufám, že nezkouší jen jedno poškrabany dvd. Případně jestli nezkouší dvdčka z jedné vypalovačky. Sám mám nějakého špatného liteona, kery dvdčka po sobě přečte, ale ostatní mechaniky s něma mají problémy.[/QUOTE]
Taky mne napadlo, jestli nema nejaky smejdy media. :runaway
Taky mne napadlo, jestli nema nejaky smejdy media. :runaway
[QUOTE=pcmaker;199740]Taky mne napadlo, jestli nema nejaky smejdy media. :runaway[/QUOTE]
no právě ono se to stane i když do mechaniky dám originální DVD to bylo první co jsem zkusil
no právě ono se to stane i když do mechaniky dám originální DVD to bylo první co jsem zkusil
Zisti si verziu firmware (napr. vo vypaľovacom programe, alebo vo vlastnostiach zariadenia v Správcovi zariadení, záložka detaily - hardware Ids).
Tu mechaniku mas na samostatnem kabelu, nebo spolecne s HDD? Mas ji nasvicovanou na Master nebo Slave? A co mas vubec za zbytek sestavy? Mas k mechanice 40 nebo 80 zilovy datovy kabel? Neposkodil jsi jej nejak pri vymene mechaniky? Nekdy staci skutecne malo. Zkus jej vymenit.
[QUOTE=pcmaker;199771]Tu mechaniku mas na samostatnem kabelu, nebo spolecne s HDD? Mas ji nasvicovanou na Master nebo Slave? A co mas vubec za zbytek sestavy? Mas k mechanice 40 nebo 80 zilovy datovy kabel? Neposkodil jsi jej nejak pri vymene mechaniky? Nekdy staci skutecne malo. Zkus jej vymenit.[/QUOTE]
no mechaniku sem nevyměnoval já takže netušim jestli je nebo není něco poškozené
no mechaniku sem nevyměnoval já takže netušim jestli je nebo není něco poškozené
[QUOTE=xxviktor;199759]Zkus jich víc, ať se to může vyloučit. Já mám třeba blbě vylisovaný CDčko od grafiky.[/QUOTE]
tak tohle bych fakt už vyloučil, protože sem fakt zkusil hodně CDček a DVDček
tak tohle bych fakt už vyloučil, protože sem fakt zkusil hodně CDček a DVDček
a nemůže to teda dělat harddisk? protože pokaždý když se roztočí mechanika tak se točí i harddisk, jinak při výměně mechaniky mě dávali i nový RAMky tak jestli by to taky nemělo něco společného?
Ještě by jsi mohl vyzkoušet, pokud tvoje deska má 2 IDE konektory, na IDE 1 (Primary Master) připojit pevný disk a na IDE 2 (Secondary Master) připojit mechaniku.
Taky bych se zaměřil na správnost jumperů master/slave. Zkusil to prohodit, dát mechaniku na jiný kanál (primary/secondary) atd..
Jaké věci a jak máš připojené na IDE kanály? Jen mechaniku nebo ještě nějaký disk? A jak jsou nastavené na mechanice jumpery.. MA, SL, CS?
Jaké věci a jak máš připojené na IDE kanály? Jen mechaniku nebo ještě nějaký disk? A jak jsou nastavené na mechanice jumpery.. MA, SL, CS?
[quote=kebi;199918]a nemůže to teda dělat harddisk? protože pokaždý když se roztočí mechanika tak se točí i harddisk, jinak při výměně mechaniky mě dávali i nový RAMky tak jestli by to taky nemělo něco společného?[/quote]
PCmaker ti dal par otazok v tomto duchu a vobec si mu na ne neodpovedal.
Takze:
1. mas HDD aj DVD na jednom datovom kabli?
2. ak ano, tak ktory je nastaveny ako Master a ktory ako Slave
3. Mas 40 alebo 80 zilovy kabel?
Ak mozes, tak odfotografuj vnutrajsok skrine, aby sme videli kabel, kam vedie, ako su pripojene HDD a DVD.
Edit: prave som si vsimol, ze v poslednych 3 prispevkoch sa ta pytame podobne veci .... niekto je rychlejsi :-)
PCmaker ti dal par otazok v tomto duchu a vobec si mu na ne neodpovedal.
Takze:
Ak mozes, tak odfotografuj vnutrajsok skrine, aby sme videli kabel, kam vedie, ako su pripojene HDD a DVD.
Edit: prave som si vsimol, ze v poslednych 3 prispevkoch sa ta pytame podobne veci .... niekto je rychlejsi :-)
[QUOTE=speedsnail;200000]Taky bych se zaměřil na správnost jumperů master/slave. Zkusil to prohodit, dát mechaniku na jiný kanál (primary/secondary) atd..
Jaké věci a jak máš připojené na IDE kanály? Jen mechaniku nebo ještě nějaký disk? A jak jsou nastavené na mechanice jumpery.. MA, SL, CS?[/QUOTE]
tak sem to zkoušel prohodit a pořád to samí, na IDE mám jenom mechaniku a na mechanice bylo nastaveno Master
Jaké věci a jak máš připojené na IDE kanály? Jen mechaniku nebo ještě nějaký disk? A jak jsou nastavené na mechanice jumpery.. MA, SL, CS?[/QUOTE]
tak sem to zkoušel prohodit a pořád to samí, na IDE mám jenom mechaniku a na mechanice bylo nastaveno Master
[QUOTE=EditorPO;200002]PCmaker ti dal par otazok v tomto duchu a vobec si mu na ne neodpovedal.
Takze:
Edit: prave som si vsimol, ze v poslednych 3 prispevkoch sa ta pytame podobne veci .... niekto je rychlejsi :-)[/QUOTE]
HDD a DVD jsou zvlášť, a mám 80 žílový kabel
Takze:
Edit: prave som si vsimol, ze v poslednych 3 prispevkoch sa ta pytame podobne veci .... niekto je rychlejsi :-)[/QUOTE]
HDD a DVD jsou zvlášť, a mám 80 žílový kabel
Chová se tak divně mechanika i při instalaci widlí? Doporučuji vyzkoušet nějakou live distribuci Linuxu pro vyloučení chyby widlí.
Abychom to shrnuli:
HDD je zapojen samostatně na řadič IDE1 a modrý konektor 80žilového kabelu je zapojen k motheboardu a černý konektor k pevnému disku. Jumper je propojen tak, aby bylo nastaveno Master.
DVD je zapojen samostatně na řadič IDE2 a modrý konektor 80žilového kabelu je zapojen k motheboardu a černý konektor k pevnému disku. Jumper je propojen tak, aby bylo nastaveno master.
Zkoušel jsi oba jumpery vyjmout, nastavit master pouze na jednom z danných periferií, nastavit master na obou periferiích ?
Napiš jaký máš motherboard ? Máš pevný disk PATA či SATA ?
HDD je zapojen samostatně na řadič IDE1 a modrý konektor 80žilového kabelu je zapojen k motheboardu a černý konektor k pevnému disku. Jumper je propojen tak, aby bylo nastaveno Master.
DVD je zapojen samostatně na řadič IDE2 a modrý konektor 80žilového kabelu je zapojen k motheboardu a černý konektor k pevnému disku. Jumper je propojen tak, aby bylo nastaveno master.
Zkoušel jsi oba jumpery vyjmout, nastavit master pouze na jednom z danných periferií, nastavit master na obou periferiích ?
Napiš jaký máš motherboard ? Máš pevný disk PATA či SATA ?
[QUOTE=kevin00;200114]Abychom to shrnuli:
DVD je zapojen samostatně na řadič IDE2 a modrý konektor 80žilového kabelu je zapojen k motheboardu a černý konektor k pevnému disku. Jumper je propojen tak, aby bylo nastaveno master.[/QUOTE]:notsure
Pokud jsou oba dva PATA a jsou zapojené každý zvlášť, není důvod proč by měly být Master (nemají otroka, měly by být Single. I když u dnešních desek už je to jedno, jestli je disk Master nebo Single).
DVD je zapojen samostatně na řadič IDE2 a modrý konektor 80žilového kabelu je zapojen k motheboardu a černý konektor k pevnému disku. Jumper je propojen tak, aby bylo nastaveno master.[/QUOTE]:notsure
Pokud jsou oba dva PATA a jsou zapojené každý zvlášť, není důvod proč by měly být Master (nemají otroka, měly by být Single. I když u dnešních desek už je to jedno, jestli je disk Master nebo Single).
Existuje aj volba CS (cable select) u HDD aj DVD.
Je dost mozne, ze konkretny prehravac videa je nakonfigurovany tak, ze si vyraba vlastnu cache na disku, aby dokazal plynulo prehravat (co sa mu aj tak nedari).
Druha moznost je, ze windows zacne pri prehravani videa swapovat na disk kvoli nedostatku RAM.
Kebi, napis nam prosim ta aku mas zostavu (Zakladna doska, procesor, velkost a typ RAM, model HDD) a aky OS.
Je dost mozne, ze konkretny prehravac videa je nakonfigurovany tak, ze si vyraba vlastnu cache na disku, aby dokazal plynulo prehravat (co sa mu aj tak nedari).
Druha moznost je, ze windows zacne pri prehravani videa swapovat na disk kvoli nedostatku RAM.
Kebi, napis nam prosim ta aku mas zostavu (Zakladna doska, procesor, velkost a typ RAM, model HDD) a aky OS.
[QUOTE=EditorPO;200152]Existuje aj volba CS (cable select) u HDD aj DVD.
Kebi, napis nam prosim ta aku mas zostavu (Zakladna doska, procesor, velkost a typ RAM, model HDD) a aky OS.[/QUOTE]
základní deska: Gigabyte GA-8IPE1000-G v4
procesor: Intel Celeron D 335, 2800 MHz (21 x 133)
RAM: 2x 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
HDD: ST3120827AS (120 GB, 7200 RPM, SATA)
Kebi, napis nam prosim ta aku mas zostavu (Zakladna doska, procesor, velkost a typ RAM, model HDD) a aky OS.[/QUOTE]
základní deska: Gigabyte GA-8IPE1000-G v4
procesor: Intel Celeron D 335, 2800 MHz (21 x 133)
RAM: 2x 1024 MB (PC3200 DDR SDRAM)
HDD: ST3120827AS (120 GB, 7200 RPM, SATA)