Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Seasonic SS-500ET-T3: bude stačit na Athlon X2 6000+, Radeon HD3870?

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    Zdravím,
    takže sestava:

    AMD Athlon X2 6000+ @ 3.1GHz
    A-Data 2 x 2GB @ 800MHz EE
    ATi Radeon HD3870 512MB DDR2
    WD3200AAKS
    WD6400AAKS
    PCI zvuk. karta

    Chladiče jsou zatím referenční, plánuju nějakej ten fan do case + něco lepšího na CPU + něco lepšího na GPU (Accelero), ale to časem.

    Bude na to stačit Seasonic SS-500ET-T3?

    Vím, že to není nic moc, ale jsou tu lidi, co jedou na EC a nestěžují si Díky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Zdorj je zbytečně předimenzván. Tuto sestavu utáhne v klidu i 400Wattová verze. Možná bych zvážil tento zdroj http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V4000JNY má vyšší učinnost a wattáaž si myslím ,že bude dost dostatečna i s rezervou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    ten zdroj má stejný parametry pro 12V větve jako 350W verze
    zárověň jsou v současných pc nejvíc zatížený (napájení grafiky a cpu)
    čili stačí i 350/400W
    tvůj pc bude mít spotřebu v plným zatížení cca 200W
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od grapherX Zobrazit příspěvek
    Zdorj je zbytečně předimenzván. Tuto sestavu utáhne v klidu i 400Wattová verze. Možná bych zvážil tento zdroj http://www.alfacomp.cz/php/product.p...4008O0V4000JNY má vyšší učinnost a wattáaž si myslím ,že bude dost dostatečna i s rezervou.
    Neni ta X2 6000+ 120W verze? nebo je to 89W? Ale s temi 400W souhlasim.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Vem Seasonic SS-400ET-T3 400W OEM.Stojí pár korun,je poměrně tichej a budeš mít rezervu na pozdější upgrade grafiky...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Pokiaľ ide len o peniažky, tak by som ten SS-500ET doporučil. Ešte sa dá ušetriť pár kaček pri kúpe SS-400ET
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    Děkuju všem za rady.

    Chtěl jsem tam mít dostatečnou rezervu, prtž až trošku opadnou ceny (resp. nastoupí další generace), tak chci kupovat HD4870.

    mstejska: Je to 89W verze.

    Ať nemusím zakládat další topic - rozdíl v ceně X2 7750+ @ 2.7GHz a 6000+ @ 3.1GHz je asi 50Kč.

    7750+ je prý výkonnější, ale na druhou stranu má větší spotřebu.

    Co byste mi doporučili?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Citace Původně odesláno od Bacon Zobrazit příspěvek
    Děkuju všem za rady.

    Chtěl jsem tam mít dostatečnou rezervu, prtž až trošku opadnou ceny (resp. nastoupí další generace), tak chci kupovat HD4870.

    mstejska: Je to 89W verze.

    Ať nemusím zakládat další topic - rozdíl v ceně X2 7750+ @ 2.7GHz a 6000+ @ 3.1GHz je asi 50Kč.

    7750+ je prý výkonnější, ale na druhou stranu má větší spotřebu.

    Co byste mi doporučili?
    na 279340% 7750+, pokud ho tvoje deska podporuje, za dlooooouhou dobu dobrej procesor od AMD
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    na 279340% 7750+, pokud ho tvoje deska podporuje, za dlooooouhou dobu dobrej procesor od AMD
    No, mám v tom nějakej "bordel", každopádně moje deska je Gigabyte GA-MA78G-DS3H (rev. 1.0).
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    bordel ? v cem ?

    a je to OK, deska by mela procesor podporovat (od biosu F5H)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    185

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    bordel ? v cem ?
    No v té tabulce přece

    Díky za rady, nakonec tam teda dám 7750+, 500W OEM Seasonic (aspoň bude rezerva pořádná ).

    Chjo, v Bohemce mají jen Black Edition verzi, takže ještě bych potřeboval poradit s chlazením, pokud neseženu BOXed.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Pokud nebudeš taktovat tak Arctic-Cooling Freezer 64 Pro PWM,pokud ano tak Cooler Master Hyper 212.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Radeony: LCD TV - bude stačit grafika ???
    Od curtissek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 26-06-2011, 09:27
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-01-2009, 14:17
  3. Bude stačit ??
    Od _FrOst_ v sekci Zdroje
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 03-03-2008, 23:34
  4. Bude stačiť??
    Od kukman v sekci Zdroje
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 11-08-2007, 12:06