Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Pomoc s výběrem MB pro AMD Phenom 9850 Black Edition (ASUS nebo Gigabyte)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Zdravím, měl bych dotaz jakou základní desku koupit. Mám v plánu koupit processor AMD Phenom 9850 Black Edition, RAM 4GB (2x2GB KIT) 800MHz. Počítač nebude sloužit ke hraní her, ale k práci s hudbou resp. skládání hudby na PC. Teď vlastním PC AMD Athlon X2 3800+, RAM 1GB (2x512MB KIT) 557MHz a bohužel tento procesor už absolutně nezvládá (zamrzá, seká se a CPU metr v programu, ve kterém skládám mi ukazuje potřebné využití CPU 150%) čili jsem nucen koupit lepší a výkonější PC.
    Procesor jsem si vybral výše zmíněný AMD Phenom 9850 BE, ale netuším na jakou MB ho dát. Vybral jsem si ASUS M3N-HT Deluxe/HDMI, ale nejsem si jist zda-li je potřeba kupovat tak ''drahou'' desku. Na druhou stranu očekávám od desky stabilitu, kvalitu chipsetu, bezproblémovost (v rámci možností) + schopnost upragdu. Prosím pomozte mi s výběrem.
    Naposledy upraveno uživatelem cool.user: 22-05-2009 v 22:21 Důvod: Omyl v údaji o velikosti současné RAMky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Pro platformu AMD bych doporučil rozhodně i chipset AMD. Jelikož nepotřebujete výkonou grafickou kartu vybíral bych v chipsetu 780G mezi Asusem a Gigabytem.

    Uvažujete i o platformě intel quadcore (45nm)? 4-jádra AMD na 65nm totiž nejsou zrovna šťastnou volbou. Mají nižší výkon a vyšší spotřebu. Pokud trváte na AMD, vyplatilo by se počkat na Phenom II.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Pro platformu AMD bych doporučil rozhodně i chipset AMD. Jelikož nepotřebujete výkonou grafickou kartu vybíral bych v chipsetu 780G mezi Asusem a Gigabytem.

    Uvažujete i o platformě intel quadcore (45nm)? 4-jádra AMD na 65nm totiž nejsou zrovna šťastnou volbou. Mají nižší výkon a vyšší spotřebu. Pokud trváte na AMD, vyplatilo by se počkat na Phenom II.
    Vzhledem k tomu, že platforma Intel je o nezanedbatelnou část dražší a hlavně co jsem zjistil, tak téměř nerozšířitelná (co se týče CPU => budoucnost), tak volím platformu AMD. Slot AM2+ je kompatibilní s procesory Phenom II a jsem si jist, že pořizovací cena Phenom II bude na začátku uvedení rozhodně vyšší než Phenom. Proto bych chtěl volit platformu AMD s procesorem Phenom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    125

    Ale i v tom pripade bych pockal az uvedou Phenom II, protoze ceny by mohli u Phenomu jit dolu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Technická - ten program umí využít 4 jádra? Aby se to vůbec vyplatilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od Scream CZE Zobrazit příspěvek
    Ale i v tom pripade bych pockal az uvedou Phenom II, protoze ceny by mohli u Phenomu jit dolu.
    Aha.. teď jsem na netu vyčetl, že plánované datum uvedení Phenomu II má být 8.1.2009. Pořád jsem žil v domění, že Phenom II má vyjít někdy v půlce roku. Mno tak to si s procesorem asi ještě aspoň do té poloviny ledna počkám. :-) Každopádně díky za připomínku, protože jinak bych pořád žil v domění, že má vyjít někdy v půlce roku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Technická - ten program umí využít 4 jádra? Aby se to vůbec vyplatilo.
    Mno.. toto je otázka na tělo, kterou mi nebyl schopen snad nikdo odpovědět. Já osobně si myslím že ano. Tento program není sám o sobě ''naprogramován'' na 4 jádrové procesory, ale vzhledem k tomu, že je (v podstatě) sámostatně jen stanicí pro přídavné VST pluginy, což jsou samostatné synthové či efektové moduly (aplikace), tak bych řekl že 4 jádra uplatním. A pokud se mílím, tak během roku 2009 má přijít tento program pro 4 jádrové procesory, čili stejně během příštího roku ten 4 jádro procesor uplatním. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ono by stačilo aspoň vědět, jestli využije ty dvě jádra. Jestli ano, tak je větší šance že se 4 nebude problém. Ale jestli se chystá nová verze ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Chlazení procesorů: AMD Phenom X4 965 Black Edition a chladic
    Od manyak v sekci Chlazení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 05-07-2013, 09:19
  2. Socket AM3: AMD Phenom II X4 965 Black Edition + ASUS M4N98TD-evo,problem s vysokymi teplotami pri taktu.
    Od Stefan28 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 34
    Poslední příspěvek: 27-04-2013, 17:49
  3. AMD Phenom 9850 black edition
    Od Celofan v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 12-02-2011, 00:47
  4. AMD Phenom 9850 Black Edition, socket AM2+ frekvence jádra 2.5GHz
    Od Celofan v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 29-03-2010, 08:39