Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

gigabyte HD4850 a zalman fan mate 2

Honza.4.ever (347)|29.12.2008 14:46
mám v pc tuto kartu... [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a k ní jako regulátor otáček ventilátoru toto [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Jen mi nejde do hlavy,jak to mám zapojit...teda to vím,ale na kartě je to zapojeno pomocí 2pinu...ale ten regulátor má 3pin...jak je mám dát do sebe?prostě to nepasuje,nejde to....máte s tím někdo zkušenosti?
Jiziii (796)|29.12.2008 15:31
no pokud vím tak ten ventilátor by měl jít regulovat softwareově třeba rivatuner atd
no a pokud ho mermomocí chceš připojit a tím i pravděpodobně dost smažit kartu tak ten konektor na větráku ustřihni a bud připájej 3pin fan konektor bo ho k regulátotu připájej natvrdo
Honza.4.ever (347)|29.12.2008 15:33
jde mi spíš o to,že mi ten regulátor byl doporučen přímo k této kartě....asi ho stejně ted nepoužiju,jen sem se chtěl zeptat,jestli to fakt nejde spojit,nebo mám levý ruce.. :-D
Jiziii (796)|29.12.2008 15:38
ne ten na tenhle konektor vubec nepasuje možná jen při použití hrubýho násilý
mužeš ho porovnat s jiným konektorem k FANu v tvý skříni a sám zjistíš že se dost lišej
Razi3L (612)|29.12.2008 16:10
Když se budeš snažit, tak to tam dáš. Mě to funguje naprosto bez problému.
speedsnail (4876)|29.12.2008 16:27
K regulaci napětí (a tím otáček ventilátoru) jsou potřeba jen dva drátky (většinou červenej a černej). Třetí je jen pro monitoring otáček (většinou žlutej - u regulátoru pravděpodobně ten bílej) a zkrz ten regulátor je průchozí.

Pokud tam konektor nepasuje (je dost podobný) tak bych vycvaknul špendlíkem drátky z toho konektoru na ventilátoru (na grafice) jednotlivě připojil na regulátor.

edit: softwarově přes rivatuner nebo EVGA Precision to regulovat fakt nejde? (dost by mě to zajímalo z důvodu jestli tuhle kartu doporučit nebo ne..)