![AMD: "Za nedostatek procesorů Ryzen 9800X3D může Intel, Arrow Lake je totiž příšerný" 61490/amd-ryzen-intel-core-50.webp](amd-za-nedostatek-procesoru-ryzen-9800x3d-muze-intel-arrow-lake-je-totiz-priserny/61490/img/amd-ryzen-intel-core-50.webp)
neustale vyzadovana kontrola disku
Mám PC postavený na zakázku od jedné firmy je rok starý a vše do nedávna šlapalo v pohodě...až jednou se mi při spouštění PC začala objevovat hláška že je nutné provést kontrolu disku...kontrola nikdy nic nenašla a PC šlapal v pohodě...odnesl jsem ho na reklamaci a byl mi vrácen s tím že HD je O.K. jen byl totálně zavirován..tak jsem zaplatil 700Kč za odvirování...po pár dnech se tato hláška zase objevila....dnes mám 4 dny po reinstalu..mám jen pár základních programu a provedl jsem kontrolu Nodem a Kasperem 6.0 a žádný virus nenalezen...ale tu kontrolu disku to při zpouštění PC to pořád chce....ještě jsem provedl detekci pomocí programu:Speedfan,Hard Drive Inspektor a taky prográmkem přímo od vírobce disku což je Seagate ale ani jeden z programu nenašel žádnou chybu disku....
Prosím o radu co s tím....?
mám jít reklamovat...?
Děkuji za odpověd...
ICE: upraven nicnerikajici nazev threadu.
Prosím o radu co s tím....?
mám jít reklamovat...?
Děkuji za odpověd...
ICE: upraven nicnerikajici nazev threadu.
No a když tu kontrolu necháš projet, poté načte plocha, a když restartuješ PC tak kontrolu disku to stále chce (znova)?
Mělo by to po jedné kontrole zmizet.
Na reklamaci to 100% není.
Kontrola disku není to, že disk není fyzicky v pořádku, ale objevuje se to po "tvrdém" restartu, nebo po "zaprání" HDD - když tam nainstaluješ fůru demoverzí a programků.
Aspoň tak to bylo u mě :)
Mělo by to po jedné kontrole zmizet.
Na reklamaci to 100% není.
Kontrola disku není to, že disk není fyzicky v pořádku, ale objevuje se to po "tvrdém" restartu, nebo po "zaprání" HDD - když tam nainstaluješ fůru demoverzí a programků.
Aspoň tak to bylo u mě :)
Ano, jak píše tgfh a ještě k tomu něco přidám...
Tohle vše zkontroluj:
[LIST=1]Vypínáš správně PC (Start - vypnout)? Nechal jsi tu kontrolu dojet (tzn. NEMAČKAT nic na klávesnici) a restartoval jsi? Nemáš nějak zasekaný systém? P.S.: Na mail Ti vážně odpovídat nebudu, tohle je fórum a odpovídáme celkem rychle :).
Tohle vše zkontroluj:
[LIST=1]
pokud pouzivas system souboru FAT32, tak zkus radeji NTFS... zkontroluj, jestli neni poskozeny kabel.
a davej tematu poradny nazev!!!!
a davej tematu poradny nazev!!!!
kontrolu nechávám dokončit a nic to nenajde..vše je o.k. chce jí to po každám spuštění PC a dělalo to i hned po reinstalu a to tam byl jen windiws....a pc správně vypnout umím..!!!!
[QUOTE=DEMON25]kontrolu nechávám dokončit a nic to nenajde..vše je o.k. chce jí to po každám spuštění PC a dělalo to i hned po reinstalu a to tam byl jen windiws....a pc správně vypnout umím..!!!![/QUOTE]
No jo... dotknout jsem se Tě nechtěl ;). Jinak bych ale jako úplně nejzazší možnost zkusil komplet formát disku a komplet novou instalaci Windows. Samozřejmě s tím, že bych už disk nechal na NTFS.
No jo... dotknout jsem se Tě nechtěl ;). Jinak bych ale jako úplně nejzazší možnost zkusil komplet formát disku a komplet novou instalaci Windows. Samozřejmě s tím, že bych už disk nechal na NTFS.
něco takového mi dělal disk když odcházel do věčných lovišť a dokonce se mi zdá že to někdy ani chyby nenašlo
[QUOTE=wizaard]No jo... dotknout jsem se Tě nechtěl ;). Jinak bych ale jako úplně nejzazší možnost zkusil komplet formát disku a komplet novou instalaci Windows. Samozřejmě s tím, že bych už disk nechal na NTFS.[/QUOTE]
ono to dělá kontrolu ntfs zkusím přiložit výsledek jednoho testu...nerozumím tomu zda je vše o.k.
ono to dělá kontrolu ntfs zkusím přiložit výsledek jednoho testu...nerozumím tomu zda je vše o.k.
Ahoj, mám stejný problém. Nedávno jsem přeinstaloval počítač, protože mi odešli dva konektory SATA (SATA-1, SATA-2) na základce, proto jsem je přepojil na zbývající SATA (SATA-3, SATA-4). Od včerejška mi při startu Windows vždy naběhne kontrola konzistence OBOU disků a stejně to nic nenajde. Co s tím ?? Nejsou diskz poškozené ??? Prosím pomozte mi, protože harddisk mi odešel už před 7 lety a ztratil jsem hodně dat.
Mám WinXP Prof, 2x HDD Seagate Barracuda 120GB (formát NTFS)
Mám WinXP Prof, 2x HDD Seagate Barracuda 120GB (formát NTFS)