Téma: SOS
Deee-aNZdravím!
Když jsem viděl debatu o věcech kolem záruky tady: http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?p=200130#post200130, napadlo mě, jestli neudělat "Rozhovor aneb zeptáme se za vás" s někým z SOS (Sdružení pro ochranu spotřebitelů) nebo ČOI. Obchody mají ve zvyku, dávat si do podmínek věci, které nemusí být tak úplně v souladu se zákonem...
IntriNápad vynikající, potíž bych ale viděl v možnostech realizace - předchozí rozhovor umožňoval pouze 10 otázek, což by v tomto případě bylo asi celkem málo.
Na druhou stranu lépe 10 než žádná, takže k téhle žádosti o rozhovor se rozhodně podepíšu.
cool.user100% souhlas. Taky by se mi libil rozhovor s nekym z tohoto oboru.
Karel PolívkaU každého rozhovoru ze série "Zeptáme se za vás" je možnost pro 10 otázek z řad čtenářů.
Ono i dobře a smysluplně odpovědět na 10 otázek tak, aby se to dalo publikovat v magazínu, není zrovna práce na chvíli... je třeba se na to dívat i z druhé strany.
speedsnailNo článek který řeší spoustu otázek kolem reklamace tu už byl, nevím jestli rozsah dodatečných informací by byl dostatečný na další kompletní článek..
A jestli je v silách místních návštěvníků dát dohromady 10 smysluplných dotazu na SOS nebo ČOI si netroufám odhadovat.
Deee-aN[quote=speedsnail;200142]No článek který řeší spoustu otázek kolem reklamace tu už byl, nevím jestli rozsah dodatečných informací by byl dostatečný na další kompletní článek..
[/quote]
Ano, článek už tu byl, ale IMHO je tohle téma nekonečné....
IntriTo je právě to - článek může být dokonalý, jak chce, ale vždycky někoho napadne otázka, na kteoru ten článek neumí odpovědět. Třeba když jsem reklamoval ten svůj E-Ten, ptal jsem na SOS, jaká mám vlastně jako spotřebitel práva při reklamaci. Říkali, že krom povinnosti odstranit závadů má prodejce taky povinnost mi dát nový kus, pokud si o to při reklamaci zažádám. Tohle je ale přitom něco, co se snad nikde nepíše, tak by bylo fajn se na to zeptat třeba právě ČOIky.
Například.
LogoutA nešlo by udělat něco jako je na idnes? Předem by šly posílat dotazy, pak byste toho člověka na dvě tři hodiny posadili do redakce a on by odpovídal, během toho by šlo pokládat dotazy další - a co by stih, to by zodpověděl?
IntriTo by zrovna v tomto případě asi nebylo moc platné, všechen ten shon, spěch a tlak na dotazovaného by způsobil, že by udělal v odpovědích chybu. A zrovna zákony jsou oblast, kde je tolerance k chybám ve vyjádření nulová.
Navíc pokud by pak někdo chtěl ty odpovědi uveřejnit v článku, asi by bylo potřeba je upravit atd. atd., bylo by s tím asi víc práce než užitku.