Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problém s procesem svchost.exe ve Vistech

petnek (115)|29.12.2008 20:15
Ahoj, mohly byste mi prosím poradit jak odstranit tento systémový problém?
Nevím jak přesně popsat jaký konkrétní z svchostů je ten problémový. Nicméně se pokusím.
Je to "svchost.exe -k DcomLaunch" s normální prioritou na CPU. Knihovny pod ním spuštěné jsou (všechny s příponou dll):
ntdll, kernel32, msvcrt, ADVAPI32, RPCRT4, umpnpmgr, USER32, GDI32, USERENV, Secur32, Imm32, MSCTF, Lpk, USP10, POWRPROF, GPAPI, slc, rpcss, WS2_32, NSI, FirewallAPI, OLEAUT32, ole32, VERSION, credssp, CRYPT32, MSASN1, schannel, NETAPI32, Psapi, SETUPAPI, CLBCatQ, apphelp, Ntmarta, WLDAP32, SAMLIB, WINSTA, WTSAPI32, Cabinet. Je jich hodně, proto se s tímto procesem bojím operovat sám...
Služby které jsou na tento svchost navázané jsou PlugPlay a DcomLaunch.

A teď k samotnému problému. Tento proces neustále jede na 5 - 20% výkonu CPU, neustále. Trápí mě to. Je nějaké řešení jak tomuto procesu odlehčit, aby pořád nešel na tolik % výkonu CPU?

Možná bude souvislost s nově připojenou grafikou MSI HD4670, před připojením jsem tento problém neměl. Integrovanou grafiku jsem v BIOSu vypnul, před tím samozřejmě kompletně odinstaloval.
petnek (115)|30.12.2008 22:28
Problém vyřešen.
Vyšlo najevo, že je to konfliktem mezi zvukem HDMI na HD4670 a integrovaným zvukovým čipíkem na základní desce.
Instalace nového driveru pro Realtek na základní desku problém vyřešila...