Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: COMPAQ EVO NV 1020v -problém,zamrzá

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    37

    Mám s tímto notebookem problem. Po startu mně asi do 2 minut celý zatuhne. Občas se stane,že už při nabíhání Windowsu zamrzne. A pokud to restartnu asi po 4.,nenaskočí nic. Může mi někdo poradit,jak eliminovat jestli je to HW nebo SW? Zatím to do opravny dávat nechci,co když je to jen ptákovina. Dal jsem si tam i TuneUp,výsledek se nezměnil.
    Jeden známý se díval do biosu, a ten by měl být prý v pořádku. Není vůbec připojen na net.
    Naposledy upraveno uživatelem 1ronin1: 21-11-2006 v 16:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od 1ronin1
    Mám s tímto notebookem problem. Po startu mně asi do 2 minut celý zatuhne. Občas se stane,že už při nabíhání Windowsu zamrzne. A pokud to restartnu asi po 4.,nenaskočí nic. Může mi někdo poradit,jak eliminovat jestli je to HW nebo SW? Zatím to do opravny dávat nechci,co když je to jen ptákovina. Dal jsem si tam i TuneUp,výsledek se nezměnil.
    Jeden známý se díval do biosu, a ten by měl být prý v pořádku. Není vůbec připojen na net.
    Nejdriv bych si asi na disketu nebo cd hodil memtest, nabootoval z nich a poradne otestoval pameti (min. dve hodky - nesmi byt zadna chyba). Potom bych jeste zkusil projet disk (napr. norton disk doctor).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Problém by měl být u pamětí (projeď memtestem), možná i u HDD - přesně tak jak říká Tequilla
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    37

    Stáhl jsem si Hard Drive Inspector 1.93 a MHDD 4.6. Teď se zeptám dost hloupě,ale moc počítačům nerozumím.Nikdy jsem nebootoval.Můžu na tom něco pokazit,když to udělám špatně?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Tak stáhni toto:
    http://ftp.stahuj.cz/38cd1fa639ebd47.../memtest/3.2//
    to je memtest přímo do OS.
    Jestli se dostaneš do notebooku tak to hned spusť, nijak se to neinstaluje jen to musíš odzipovat.
    Při testu nesmí vyskočit jediná chyba.

    Jinak jak vytvoříš tu bootovací disketu tak ji nech v mechanice a restartuj PC, někdy je to v biosu nastavené přímo, že nemusíš do biosu vůbec chodit.
    Když ti ta bootovací disketa po restartu neudělá nic, tak musíš znova restartovat, jít do biosu a někde tam najít funkci: "first boot device", second boot device", "third boot device".
    U "first boot device" nastavíš FDD, uložíš a restartuješ, pak ti už disketa načte.

    Po zkontrolování to v bisou vrať na původní hodnotu.
    Naposledy upraveno uživatelem tgfh: 22-11-2006 v 16:16
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    37

    Všechno to má ale malý háček.Právě jsem to zkoušel,ale asi ze 20 zapnutí notebooku jsem se jen ve 3 případech dostal do spouštění systému.V ostatních případech vůbec hadr nereagoval (nesvítila jeho kontrolka).
    V těch 3 případech po naběhnutí Windows okamžitě zamrzá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,015

    Tak jdi do biosu, najdi tam položku nastavení DRAM, musí tam být někde nastavení frekvence pamětí, nastav tam nižší hodnotu, třeba tu úplně nejnižší a uvidíme co to udělá...

    Jen se tak zeptám máš na nim nainstalovaný NFS Carbon?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od 1ronin1
    Všechno to má ale malý háček.Právě jsem to zkoušel,ale asi ze 20 zapnutí notebooku jsem se jen ve 3 případech dostal do spouštění systému.V ostatních případech vůbec hadr nereagoval (nesvítila jeho kontrolka).
    V těch 3 případech po naběhnutí Windows okamžitě zamrzá.
    Myslim, ze nejjednodussi bude vytvorit disketu s tim memtestem...takze:
    1) na jinym funkcnim PC stahni memtest> http://www.memtest86.com/memt32.zip, rozbal archiv, spust install.bat a az se to zepta na "Enter target diskette drive", zadej "A" a dej enter. Tim se disketa vytvori.
    2) Pri stratu notebooku zmackni F10, cimz se dostanes do BIOSU. Zvol v horni menu "Advanced options", potom "Boot options" a nakonec "Multiboot" (zmenis tam prioritu poradi bootovani - jako prvni disketa).
    3) Z BIOSu vyskoc a dej ulozit.
    4) Melo by dojit ke spusteni memtestu z diskety, projed tedy memestem pamet.

    POZN.: Nevim jak presne vypada bios v tom notasu, ale bude to dost stejne jako u HP, proto muzu pouzivat mirne odlisne nazvy polozek menu, ale zkus pohledat. Nebude to o moc jine
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    37

    Konečně se mně podařil spustit ten memtest. Takže ho mám nechat běžet 2 hodiny,nebo se to po určité době samo ukončí? A jak poznám,že je něco špatné?Právě mně tam nyní vyběhlo asi 10 položek na červeném podkladu,ale test běží dál.
    Naposledy upraveno uživatelem 1ronin1: 22-11-2006 v 17:28
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od 1ronin1
    Konečně se mně podařil spustit ten memtest. Takže ho mám nechat běžet 2 hodiny,nebo se to po určité době samo ukončí? A jak poznám,že je něco špatné?Právě mně tam nyní vyběhlo asi 10 položek na červeném podkladu,ale test běží dál.
    mas odrovnanou pamet... test bezi v nekonecne smycse a na dobre fungujici pameti nesmi najit jedinou chybu. jestli jich mas deset tak mas jasne spatnou pamet
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    37

    Asi jo. Po 1h a 45 min uz test neprobíhal. Kolik může stát taková paměť?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od 1ronin1
    Asi jo. Po 1h a 45 min uz test neprobíhal. Kolik může stát taková paměť?
    podle velikosti a typu... SDRAM, DDR, DDR2...
    http://www.alza.cz/18843127/pameti-do-notebooku.htm
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od 1ronin1
    Asi jo. Po 1h a 45 min uz test neprobíhal. Kolik může stát taková paměť?
    Pocitej, ze cena pameti se bude pohybovat dle jeji velikosti kolem:
    800,- za 256MB a 1500,- za 512MB modul.
    Na tom notebooku jsou dve pozice pro pametove moduly (od vyrobce byva osazen jen jeden). Doporucoval bych tedy zakoupit bud 2x256MB nebo 1x512MB pametovy modul.
    Druh pameti, kterou presne shanis je nasledujici...DDR SDRAM SODIMM 200pin (PC2100 a vys, resp. 266Mhz a vyse), viz. http://www.compusa.com/products/prod..._code=50227048. Uplne nejlepsi je notebook do obchodu prinest a pamet si pred koupi vyzkouset. Vymena pameti neni zadna slozita opeace, jde jen o odsroubovani 1 sroubku a odstraneni krytu pameti.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    37

    Všem děkuji za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od 1ronin1
    Všem děkuji za pomoc.
    Misto dekovani se na foru pouziva reputace .
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. HP compaq nx 6110 problém se spuštěním
    Od mavehu v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 27
    Poslední příspěvek: 10-08-2014, 10:27
  2. Pomaly notebook HP COMPAQ 6710b - hw problem
    Od martink82 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 01-11-2013, 18:10
  3. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 27-12-2012, 21:37
  4. hp compaq 615 ovladače!!!problem!!!
    Od kejml33 v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-12-2009, 21:30
  5. HP Compaq Presario CQ61-naléhavá problém
    Od Belbas v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 04-12-2009, 10:59