Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Piskanie sietovej karty ?

Darktin (26)|30.12.2008 09:42
Ahoj, po prejdeni na pasiv na grafike moj comp celkom stichol ale pocut stale take piskanie alebo nieco take a vsimol som si ze pri novom windowse to nerobi az potom....A teraz som definitvne zistil ze to zacne po tom ako naistalujem ovladac na sietovu kartu na doske. Mam dosku Gigabyte Ga-965p-Dq6 a na nej cip Marvell Yukon 88E8053.

Nie je to nejako obzvlast hlucne, cital som na nete o ludoch co im piskaju cievky a zdroje, ale ajtak ma zaujima preco to robi :confused:
viky58 (1)|1.1.2009 22:29
No pokud já vím tak bych řekl že piska naká civka na desce nebo na sitovce , ale mužou pískat i tranzistory při určité frekvenci ,
no a proč piskaji při určité frekvenci se to děje , nebo pokud je civka volná a teče přezní velky proud (ale to spiše týká spínaných zdroju )

pokud se mýlím tak mne opravte dik
Intri (3490)|1.1.2009 22:33
Jo, obvykle to bývají cívky, potíž je, že to není jak odstranit. Maximálně by to mohlo být reklamovatelné, pokud je deska v záruce, ale ani to není jisté.
Darktin (26)|2.1.2009 04:44
ale ako je mozne ze to robi az potom ako naistalujem ovladace ?
Dojigiri (1629)|2.1.2009 10:46
Možný že před nainstalováním ovladačů prostě nepracuje vůbec (je vypnutá) nebo při nízkým výkonu (nedělá žádnou činnost) - a jakmile začne pracovat v zátěži, začne procházet větší proud a pak začne pískat. Jen můj tip.