Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Monitor po 2 sekundách od zapnutí zhasne

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    3

    Po zapojení a připojení 19ti palcového LCD monitoru Fujitsu Siemens se monitor zapne, 2 sekundy zobrazuje obraz a pak náhle zčerná. Kontrolka stále ukazuje stav zapnutí. Domnívám se že odešla lampa podsvícení, ale na druhou stranu si nedovedu vysvětlit jaktože se na ty dvě sekundy obraz zobrazí... pokud jste se s něčím podobným setkali budu rád za odpověď. Díky, paja
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    A PC nabíhá, jak má? Zkontroluj taky, jestli ta lampa doopravdy svítí. Poznáš to celkem jednoduše - LCD panely mají vždycky potíže se zobrazováním černé, není tak černá jako při vypnutém monitoru, je spíše hodně tmavě šedá. Zkus tedy ten monitor nechat zhasnout po startu a pak ho vypnout, jestli uvidíš změnu v barvě na obrazovce. Jestli jo, lampa stále svítí.

    Jestli ne, znamená to, že se z nějakého důvodu ta lampa ( možná celý monitor ) vypla, ale to by monitor potom měl dát hlášku, proč ( odpojený kabel, chybějící signál, úsporný režim nebo tak něco ). Pokud ji nedá a PC funguje s jiným monitorem ( pokud možno se stejným rozlišením i frekvencemi ) v pohodě, bude ten monitor asi vadný.

    Můžeš ho vyzkoušet na jiném PC.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Chtělo by to rozepsat tvou konfiguraci PC. Jaký v něm máš zdroj a grafiku? Jaké používáš ovladače?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    3

    komplem to nebude - zkoušel sem jej připojit i k noťasu a je to to samé. Ovladače, grafárna - všechno je v pohodě, protože jiné monitory na nich fungují. Změnu barvy po vypnutí nepozoruju, vypadá to spíš že lampa nebo lampy podsvícení zhasnou krátce po startu. Prostě zobrazí plochu a konec - černá obrazovka, ale bez jakékoliv hlášky. Nechat spravovat se mě to nechce, bude to beztak nějaká drobnost a cena opravy by byla pomalu jako koupení nového jenom nasere že je dva měsíce po záruce
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Citace Původně odesláno od paja.sevca Zobrazit příspěvek
    Prostě zobrazí plochu a konec - černá obrazovka, ale bez jakékoliv hlášky.
    Chápu to dobře, že při bootování windows monitor funguje?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    3

    nene, myslel sem to jako při připojení jako externí k notebooku. při bootování, když je k počítači připojen ještě před zapnutím komplu, tak funguje, ale samozřejmě opět jen ty dvě sekundy
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Hmm, tak pokud to dělá u všech PC, asi je čas pořídit nový monitor. Bude to vada v tom monitoru, ale bez ohledu na to, jaká ta vada je, máš pravdu v tom, že než opravovat by bylo asi cenově výhodnější koupit nový ( pokud to teda není profesionální panel za desítky tisíc ).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Skontroluj este konektor monitoru, ci nema zohnuty niektory kolicek. Mozno mu chyba nejaky signal. Myslim, ze kazdy monitor, aj ked ho nepripojis k PC, tak sa rozsvieti, ale po par sekundach bez signalu sa vypne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Pokud by to byla podsvětlovací lampa tak by byl při určitém úhlu vidět obraz. Někdy stačí když na monitor posvítíte třeba baterkou. Jsou vidět např. vykreslené ikony, ale samozřejmě na tmavé ploše. V tom případě to může být vadný invertor, lampa apod. Ale podle toho co popisujete bych si tipl spíš na elektroniku monitoru.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 18-02-2013, 22:46
  2. Po zapnuti pc monitor hlásí: no input video
    Od vladim295 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 16-09-2012, 13:31
  3. Monitor nereaguje na zapnutí počítače - Problém HW
    Od sl1m888 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 18-03-2010, 19:51
  4. PC se po 5 sekundách vypne
    Od a.Maty v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 11-09-2009, 20:25
  5. pure- padaní hry po 5 sekundach
    Od Tmac10 v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-12-2008, 20:06