Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 6 z 6

Téma: Memory Remap aneb skandál kolem x64

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    10

    Zdar

    mam desku ktera podporuje az 8 GB RAM (mam tam 2x 2GB), jde o Gigabyte P35 D3SL. Presto ani v x64 Vistach nemam k dispozici full 4GB, samozrejme jsem uz o tom neco cetl - je to udajne tim, ze se v biosu musi zapnout memory remapping.. nebo neco takoveho, aby se proste dokazalo uvolnit vse a ramka grafiky..atd se necpala do RAM.

    Jde ale o to, ze ta deska tohle nikde nema. Psal jsem jim na technickou podporu a i pres moji pomerne dobrou anglictinu, nebyli schopni pochopit o co go a ze prej at zkusim jejich nejnovejsi beta bios, kterej me pribalili (F8g). Samozrejme v nem tahle funkce neni (nektere desky to ale take v biosu k videni nemaj a presto tuhle funkcni maj.. s autodetekci).

    Vite teda nekdo neco o tom, na cem je to zavisle? Proc deska, ktera umi az 8GB RAM tuhle funkci nema? Dost mne to zlobi mimo jine i proto, ze v dobe kdy jsem ji kupoval to byla na vsech webech vyhlasovana jako vynikajici deska...... ale zadnej novinar (ani z SHW) nebyl schopnej kvaknout neco o tom, ze chybi takhle dost dulezita vec. Vlastne nez jsem se o tom zacal zajimat, nikde o tom nic nebylo. Vsude akorat ono magicke reklamni "kup si novou desku, k tomu 64bit OS a jedes.."

    V MSINFO32 mam samozrejme celkove 4GB RAM, ale k dispozici cca 3.5. mam Vista Ultimate x64 s SP1.

    Dokazal by treba lavalys everest nebo tak neco odhalit zda by bylo mozne to nejak nekde zapnout? custom biosem?

    dik za vase pripominky..napady.. [z google vim, ze je mnoho nastvanych uzivatelu..podobne jako ja..]
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Limoto
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    178

    A zkoušels i jiný OS, než Windows?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele -HoNY-
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    568

    Co je to přesně za paměti a jak jsou osazené?

    SS - Sindle Sided = jednostranné
    DS - Double Sided = oboustranné

    K identifikaci pomůže Everest nebo CPUz.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    195

    Ahoj stejný problém - mám i5, 4gb ram, win 7 1+2slotu (kit 2x 2GB) a v systému mi to najednou začalo psátnainstalovaná RAM 4GB a použitelná 1,95GB ??? po přehodnocení uživatelskýchzkušeností to napsalo - nalezen nový HW a když jsem dal aktualizovatzkušenosti, tak ve vyhodnocení systému spadla Ram ze 7,7 na 5,5 kde může býtchyba ??? Děkuji moc za pomoc.
    ps. Ještě v měření Ram ve win předtím bylo kolem 40% teď když nic neběží je toasi 70%.
    POMUŽE NĚKDO
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    1,149

    Máš ty W7 64 bitové?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele majkl 11
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    195

    Citace Původně odesláno od durib Zobrazit příspěvek
    Máš ty W7 64 bitové?
    Ano to jsem zapoměl dopsat win 7 64 bit. tohle mi začalo dělat asi před týdnem a hodně lidí to na fórech řeší ale zatím žádne odpovědi až na zapnout memory remap ale to nikde v biosu nemám
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Low memory ?
    Od andrejus v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 03-08-2013, 14:10
  2. Víkendová diskuze: Skandál PRISM
    Od Pavel Kovač v sekci Víkendové diskuze
    Reakcí: 60
    Poslední příspěvek: 27-06-2013, 20:48
  3. PSP memory stick pro duo
    Od Matherdet v sekci Volná témata
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-06-2011, 15:28
  4. Co je to Intel Turbo Memory ???
    Od Killing Joke v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 13-09-2007, 13:39