Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: AMD Phenom 9850 BE vs. Intel Core 2 Q9400

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Zdravím, řeším problém ohledně výběru procesoru. Mám výběr mezi dvěma výše uvedenými procesory AMD Phenom 9850 BE a Intel Core 2 Q9400. Vím, že si hned každý řekne jak můžu srovnávat slabší AMD Phenom s výkonějším Intel Core 2 Quad, ale řeším otázku budoucnosti.

    Co jsem zde v tématech vyčetl, tak Intel přechází na novou technologii a není kompatibilní se starou, což u AMD se říct nedá, protože všichni dobře víme, že socket AM2, AM2+ a AM3 jsou kompatibilní, čili i když je teď Phenom ''nedokonalý'', tak Phenom II by měl mít tyto chyby vychytané a navíc socket AM3 přišel (přijde) teď někdy v únoru, takže má před sebou ještě dlouhou dobu na trhu, kdežto C2Q už svou etapu ''končí''.

    Ještě chci zdůraznit, že procesor Intel Core 2 Q9400 bych mohl mít za 3000,- a AMD Phenom 9850 BE za normální obchodní cenu, čili kolem 4000,-.

    Prosím poraďte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    Neres to a ber Q9400, kdyz ho muzes mit za takovou luxusni cenu
    Phenom se ted uz zoufale nevyplati, mozna tak rovnou pockat na Phenom 2, ale porad myslim, ze Intel bude lepsi volba
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    To si musíš rozhodnout sám,jestli je pro tebe důležitější hodně vysoký výkon,nebo jestli si radči koupíš průměrné cpu,ale zato s lepšími možnostmi upgrade.Osobně bych bral Intel,ta cena je hodně slušná...Jak to 4-jádro budeš vůbec využívat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    To si musíš rozhodnout sám,jestli je pro tebe důležitější hodně vysoký výkon,nebo jestli si radči koupíš průměrné cpu,ale zato s lepšími možnostmi upgrade.Osobně bych bral Intel,ta cena je hodně slušná...Jak to 4-jádro budeš vůbec využívat?
    Využití bude k produkci hudby (práce se zvukem, skádání hudby). Už jsem to rozváděl v jiném tématu.. http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=28092

    Bohužel nevím, jak zjistit jestli využije aspoň ty 2 jádra. Kamarád mi říkal, že se to dá zjistit tím, že zmáčknu ctrl+alt+delete kliknu na záložku výkon a pokud v Hisorii využití CPU jsou využité ty dvě okna (resp. jestli je tam záznam), tak to 2 jádra využije, ale nejsem si jist, jestli je to pravda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Proč to neřešíš dál ve stejném tématu?Jak jsem už psla vzal bych Intel..:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    Proč to neřešíš dál ve stejném tématu?Jak jsem už psla vzal bych Intel..:-)
    Protože si myslím, že záležitost procesoru a jeho využití, by se mělo řešit v sekci procesory a navíc tu nabídku na ten Intel Core 2 Q9400 jsem dostal včera. :-) Mohl bych se teda zeptat, jak můžu zjistit využítí toho procesoru resp. těch jader?? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,242

    ze by v zalozce vykon ve spravci uloh ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od Salamander Zobrazit příspěvek
    ze by v zalozce vykon ve spravci uloh ?
    Pokud je to ve správci úloh (psal jsem to tady), tak 2 jádra využívám i pří práci s internetem. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od freegate Zobrazit příspěvek
    Pokud je to ve správci úloh (psal jsem to tady), tak 2 jádra využívám i pří práci s internetem. :-)
    Ale ne naplno.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Na plno rozhodně ne, ale když si spustím ten program ve kterém skládám, tak využití CPU je 100%, ale to už je ve stádiu, kdy to totálně zamrzává a padá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, vzhledem k tomu, že zatim neni výhled na to, že by Phenom II byl výkonější než intel, tak bych bral intel. Nějakej phenom III už stejně pravděpodobně deska podporovat nebude (byť bude mít stejnej socket).
    Kdybys chtěl počkat na Phenom II, tak pak by to asi smysl mělo, Phenom I bych ale nekupoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Tak dám asi na radu všech a koupím ten Intel. Bude to má premiéra, pač platformu Intel jsem nikdy neměl, tak doufám že nezklame. :-) Každopádně děkuji všem za rady a postřehy. Ještě bych ale měl dotaz ohledně základní desky. Ale nejsem si jist, jestli mám v této sekci probírat nejvíc vhodnou základní desku pro Intel Core 2 Q9400. :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Za tu cenu bych neváhal a rozhodně bral Q9400.
    Desku.. no záleží kolik chceš investovat a jestli budeš taktovat. Do 2k bych vzal gigabyte P43 DS3L, z dražších asi P45 UD3
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    14

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Za tu cenu bych neváhal a rozhodně bral Q9400.
    Desku.. no záleží kolik chceš investovat a jestli budeš taktovat. Do 2k bych vzal gigabyte P43 DS3L, z dražších asi P45 UD3
    Určitě bych měl zájem taktovat. Vybral jsem si chlazení Cooler Master Hyper 212, doufám že je dostačující a desku se přiznám že bych asi chtěl s integrovanou grafickou kartou, ale pokud jsou desky s grafickou kartou horší nebo pokud bych musel značně připlatit abych měl na stejné desce integrovanou grafiku (tj. bez VGA 2000,- s VGA 2700,-) tak bych radši koupil grafickou kartu samostatnou. Sem tam si hry zahraju, ale není to pro mne až tak důležité jako práce na PC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od freegate Zobrazit příspěvek
    Určitě bych měl zájem taktovat. Vybral jsem si chlazení Cooler Master Hyper 212, doufám že je dostačující a desku se přiznám že bych asi chtěl s integrovanou grafickou kartou, ale pokud jsou desky s grafickou kartou horší nebo pokud bych musel značně připlatit abych měl na stejné desce integrovanou grafiku (tj. bez VGA 2000,- s VGA 2700,-) tak bych radši koupil grafickou kartu samostatnou. Sem tam si hry zahraju, ale není to pro mne až tak důležité jako práce na PC.

    Vykonostni rozdil mezi integrovanou grafikou a treba 4670 ktera se da dnes poridit za rozumny peniz ..bude obrovsky .. Pokud na tom hodlas obcas hrat vem urcite solo grafiku tomu quadu by stejne integrovana grafika neslusela
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Socket 775: Taktování Intel Core 2 quad Q9400
    Od Pettan v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 24-03-2010, 10:25
  2. Socket 1156/1366: INTEL Core i5-750 Quad-Core vs. AMD Phenom II X4 955 Black Edition Quad-Core
    Od Svadlik v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 15-09-2009, 17:24
  3. AMD Phenom vs. Intel Core 2 Quad
    Od Razi3L v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 46
    Poslední příspěvek: 16-03-2008, 14:36