Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Phenom II na Abit NF-M2 nView

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    Ahoj mám rok a půl starou desku ABIT NF-M2 nView je naprosto dokonalá pro mou potřebu a nerad bych ji měnil
    v nynější době mám AMD Athlon X2 6400+BE,a mám v plánu jej v brzké době vyměnit za nový Phenom II 940 BE ,ale nevím zdali mi na této desce pojede...popřípadě jak moc bude proti AM2+ deskách poř. AM3 hendikepován(v případě že by tam tedy vůbec jel).Rád bych konečně srovnal krok s Inteláckejma čtyřjádrama
    (nemám na mysly core I7 ale Q9400 apod.)

    pokud někdo nějakou zkušenost má, třeba i se stejnou(obdobnou deskou) a s Phenomem 9950 BE apod. pak prosím poradťe...díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Vzhledem k tomu ze ta deska ma chipset nf430, vzhledem k tomu ze je to abit a vzhledem k tomu ze v oficialnim support listu neni ani phenom I, bych rekl ze ti na te desce phenom II nepojede temer urcite.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    ... vzhledem k tomu ze v oficialnim support listu neni ani phenom I, bych rekl ze ti na te desce phenom II nepojede temer urcite.
    A díky smrti Abitu bych s tím nepočítal ani výhledově...

    Poohlédni se spíše po nové desce od výrobce se zajištěnu podporou a budoucností.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    tak to je opravdu smutný....tak co radí staří a moudří mam koupit AM2+ desku a Phenom II 940
    nebo počkat na AM3 nebo raději přejít na intel s 775 (Q9400,Q9550)
    nebo rovnou Core I7 920...

    nechápu jak taková značka jako ABIT může zemřít...tahle deska byla opravdu skvělá
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    tak to je opravdu smutný....tak co radí staří a moudří mam koupit AM2+ desku a Phenom II 940
    nebo počkat na AM3 nebo raději přejít na intel s 775 (Q9400,Q9550)
    nebo rovnou Core I7 920...
    Pokud to chces hned ted, sel bych asi do 775.

    Uprimne, v zazracne phenomy2 neverim, samozrejme, rozumne by bylo chvili si pockat a dozvedet se za ten tyden jakej je doopravdy jejich vykon, ale amd bude imho rado kdyz se aspon vyrovna c2q na stejne frekvenci.

    I7 je zatim dle meho nazoru spis zbytecnost, I5 vypada lip, ale to je zas otazka (pul)rocniho cekani.

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    nechápu jak taková značka jako ABIT může zemřít...tahle deska byla opravdu skvělá
    Staci mit neschopnej managment a uz je prusvih na svete.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    hmm ještě takovej postřeh..když sem do desky rval 6400+ X2 BE tak ho sice bios nepoznal (byl z března 2006)
    ale deska se rozjela s neznámým dvoujádrem 3200Mhz není možnost že by to jelo i s novými phenomy...podobně tedy neznámý čtyřjádro na 3000Mhz


    (doslova: unknown CPU 3200Mhz)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Draken Zobrazit příspěvek
    hmm ještě takovej postřeh..když sem do desky rval 6400+ X2 BE tak ho sice bios nepoznal (byl z března 2006)
    ale deska se rozjela s neznámým dvoujádrem 3200Mhz není možnost že by to jelo i s novými phenomy...podobně tedy neznámý čtyřjádro na 3000Mhz
    Dle meho nazoru sance zcela minimalni.


    Jde o to ze v pripade 6400+ ta deska mela v biosu aspon jistou podporu pro dane jadro (windsor), navic mezi jadry AX2 neni zas az tak velky rozdil, ovsem kdyz do ni strcis o generaci novejsi CPU, velice ale velice pochybuji ze se ti s nim vubec rozjede.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. MB ABIT ST6 dlouze pipa
    Od aldrtik v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 23-09-2009, 18:15
  2. Abit AB9 QuadGT
    Od elpsycho v sekci Články čtenářů
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 22-07-2009, 16:25
  3. Abit BX133-Raid
    Od trodas v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 06-03-2008, 23:01
  4. Abit Bx133 Raid
    Od adolfik v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 06-10-2007, 21:22