Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: Nefunguje mi připojení přez DVI

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    11

    Zdravím. Prosím vás o radu. Nefunguje mi připojení LCD monitoru LG3700C přez DVI s grafickou kartou ATI 3870X2. Přez redukci na D-SUB funguje. S jinou grafickou kartou mi monitor normálně funguje. Jiný LCD monitor na této kartě přez DVI jde. Tento problém jsem měl i s grafikou ATI X1900XTX ,ale u této mi připojení fungovalo až do načtení ovladačů ve Windows. Je možné že je to třeba problém v HDCP? Je možné nějaké řešení? Chtěl bych to nějak připojit přez DVI, protože přez D-Sub to má horší obraz a občas se monitor špatně nastaví při přechodu z jiného rozlišení.
    Naposledy upraveno uživatelem Kazy: 01-01-2009 v 20:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    Čau. První co bych zkusil, je reinstall ovladače GK. Samozřejmě s řádným odinstalováním starého driveru.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    A nemáš na monitoru nastaveno primární zapojení D-SUB ? U mého monitoru jsem musel také v nastavení měnit typ zapojení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Citace Původně odesláno od Kazy Zobrazit příspěvek
    Zdravím. Prosím vás o radu. Nefunguje mi připojení LCD monitoru LG3700C přez DVI s grafickou kartou ATI 3870X2. Přez redukci na D-SUB funguje. S jinou grafickou kartou mi monitor normálně funguje. Jiný LCD monitor na této kartě přez DVI jde. Tento problém jsem měl i s grafikou ATI X1900XTX ,ale u této mi připojení fungovalo až do načtení ovladačů ve Windows. Je možné že je to třeba problém v HDCP? Je možné nějaké řešení? Chtěl bych to nějak připojit přez DVI, protože přez D-Sub to má horší obraz a občas se monitor špatně nastaví při přechodu z jiného rozlišení.
    Přesně to samé mám u VP2030b. Grafiku jsem měl X1950, pak 3870. Také mi nešlo DVI na VP2030b. Ale když jsem to lcd zkusil na jiném pc tak šlo. Stejně tak pokud jsem zkusil jiné lcd na mé grafice. Bohužel na příčinu jsem nepřišel takže stále jedu přes redukci dvi-dsub. Ani technická podpora Viewsonicu či Sapphire mi moc nepomohla.
    Prej mám poslat lcd na reklamačku. (lcd je jinak v bezvadném stavu až na fakt že mi nejde pip a dvi )

    Dřív mi to fungovalo normálně, ale jednoho dne jsem zapl pc a po boot screenu tma - no signal.
    Redukce to jistí, ale jak říkáš, kvalita obrazu je úplně někde jinde

    Rada: Zkus to lcd na jiném pc, s tvou grafikou a následně s jinou (nejlépe od zelených). Pak zjistíš kde bude nejspíš chyba. Škoda že jsi nenapsal zda ti to dříve šlo. O to by se dalo opřít. I tak bych však doporučil jej poslat na RMA.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Sikil79
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    435

    No já jsem měl donedávna BENQ FP71G+, který měl jen analog a po připojení Samsung SyncMaster 2032BW do DVI mi to taky fungovalo jen do startu win. Analog v pohodě, tak jsem odinstaloval driver GK a přehodil zpět na DVI a pak už to jelo i bez nainstalovaného driveru. Po nové instalaci ovladačů pak přibyla v ovládacím panelu nVidia položka Převzorkovat plochý panel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Citace Původně odesláno od Sikil79 Zobrazit příspěvek
    No já jsem měl donedávna BENQ FP71G+, který měl jen analog a po připojení Samsung SyncMaster 2032BW do DVI mi to taky fungovalo jen do startu win. Analog v pohodě, tak jsem odinstaloval driver GK a přehodil zpět na DVI a pak už to jelo i bez nainstalovaného driveru. Po nové instalaci ovladačů pak přibyla v ovládacím panelu nVidia položka Převzorkovat plochý panel.
    To jsem také zkoušel. Bez úspěchu. Po výměně grafiky již dvi nešlo vůbec - ani v postu, boot screenu.
    Tak u mě pomůže snad opravdu jen ta reklamace... Ještě jej pro jistotu zkusím na jiném pc s jiným kabelem (pokud se mi podaří sehnat pc s dvi a následně i jiný dvi kabel
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    11

    Ahoj. Dík moc za reakci. Je to přesně ten případ jako máš ty. Dříve, ještě na X1900XTX to běhalo, ale jednoho dne se něco pokazilo. Samozřejmě jsem to zkoušel na jiných grafikách (např: 8600GT) a fungoval. Moje grafika v jiným PC ale s tímto monitorem také nešla. Do nedávna jsem na něm provozoval 8600GT v SLI a šlo to, ale teď jsem si koupil 3870X2 a zase to nejde. Do konce záruky mám ještě měsíc, tak nevím jestli je to důvod pro reklamaci?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    11

    Ještě něco pro upřesnění. U X1900XTX (ještě mám a zkoušel jsem) mi jede DVI i ve windows, když nemám nainstalované ovladače, ale jakmile je nainstaluju ,tak mi ve windows zmizí obraz. U 3870X2 mi nejede DVI ani při náběhu. Ani u jedné grafiky mi pak nejde ani rozšířit plocha na tento monitor,když je připojen přez DVI. Kabel jsem samozřejmě také zkoušel vyměnit. Tím to není. V servis menu monitoru jsem také nic nenašel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Citace Původně odesláno od Kazy Zobrazit příspěvek
    Ještě něco pro upřesnění. U X1900XTX (ještě mám a zkoušel jsem) mi jede DVI i ve windows, když nemám nainstalované ovladače, ale jakmile je nainstaluju ,tak mi ve windows zmizí obraz. U 3870X2 mi nejede DVI ani při náběhu. Ani u jedné grafiky mi pak nejde ani rozšířit plocha na tento monitor,když je připojen přez DVI. Kabel jsem samozřejmě také zkoušel vyměnit. Tím to není. V servis menu monitoru jsem také nic nenašel.
    Zkus to lcd reklamovat. Za to nic nedáš.
    Pak dej echo jak to dopadlo.
    Já to také zkusím, pokud bych dostal zpět keše, což by bylo cca 15-16k nezlobil bych se.
    Problém možná bude, že "jim" to fungovat bude.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    11

    Tak jsem dneska monitor poslal na reklamaci. Mají na to 30 dní. Doufám že mi reklamaci uznají. Popsal jsem jim o co jde, tak snad se na to nevykašlou a vyzkouší to na více GK. Jakmile budu něco vědět, tak dám vědět. Jestli jste měl někdo stejný problém s připojením přez DVI, tak mi prosím napište. Mockrát děkuji.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Tak, dneska mi prislo opravene lcd. Smula je, ze ho nemam kde vyzkouset, bo kolici na reklamacnim si porad hraji s mou DS4H. Prej bude ve stredu, coz mi tvrdili jiz minuly tyden.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele AlbiDC
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    82

    Měl jsem stejný problém se Samsungem T214, týden šlapalo připojení v pohodě pak z ničeho nic, přestalo jít DVI, D-Sub fungovalo, monitor jsem dal hned na reklamaci resp. opravu a po ní vše šlape jak má, odešla tam prý nějaká součástka.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Zkusil jsem aspon d-sub, ok. Ale lcd divne lupe (coz drive nedelalo), a nesedi seriove cislo - na stitku je jine nez v OSD (podle SN to vypada ze dana soucastka je z roku 2005 a to se mi pochopitelne moc nelibi).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    11

    Zdravím všechny ,kteří se do diskuze připojili. Mockrát všem děkuji. Monitor mi přišel z reklamace opravený a šlape tak jak má. Odešla nějaká součástka na zpracování digitálního vstupu. Konečně pařím simulátory na pořádný obrazovce :-) Ještě jednou všem mockrát děkuji za reakce a všem přeji co nejméně ztraceného času stráveného reklamacemi všemožného hardwaru.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Kozouš
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    501

    Má radost z funkčního DVI neměla dlouhého trvání. Opět nefunguje
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Připojení eSATA kabelem nefunguje
    Od dedeky v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 02-08-2012, 19:30
  2. Kopirovani dat prez sit
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 29
    Poslední příspěvek: 28-01-2010, 20:33
  3. Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 06-01-2008, 14:13
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 05-01-2008, 22:49
  5. Pripojeni HDD prez USB
    Od Zeli v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 10-12-2006, 13:47