Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 35

Téma: Propojení PC a TV

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    10

    Ahoj asi steto tu už řešily ale ja sem to nějak asi nepochopil mam film v pc v .mkv 1080p achtěl bych jej pozorovat na lcd 40" s full hd samsung ktera ma nekolik hdmi vtupu.takze v pc mam grafiku od ledteku ge-force 9600gt 512mb ktera ma 2x dvi vystupy a 1x svideo. monitor mam pres ciste dvi a lcd tv bych chtel propojit pres redukci dodavanou s grafikou s dvi na hdmi tak mně zajíma zda mi při přiojeni hdmi kabelu do lcd tv pujde obraz/zvuk nebo zda budu muset tahnout jiny kabel jeste dekuji moc
    p.s nebo zda existuje nake levnejsi reseni propojeni tv s pc s hd kavlitou dekuji moc vsem
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    V HDMI je i zvuk, ale skrz tu redukci nevím. Má ta televize SCART? Už asi ne, co?
    Naposledy upraveno uživatelem Deee-aN: 26-01-2009 v 13:47
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Přes klasickou DVI - HDMI jde jen obraz. Asi si přečti tady:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthread.php?t=14576
    http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?f=1705&t=767496

    v podstatě nejjednodušší je
    a) koupit grafickou kartu od ATI s HDMI výstupem a propojit to přímo.
    b) propojit zvuk extra analoovym kabelem

    ---
    Satans - přes cinch - kompozitní vstup - to samozřejmě propojit jde, ale u HD videa už kvalita utrpí.
    http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=36596

    ---
    ZylTec
    Obecně by to fungovat mělo, např:
    http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=27696

    nicméně asi je někde chyba. Teď jsem ještě našel další redukci, která je levná a možná by to mohla vyřešit - možná na DVI výstupu nedokáže připojení detekovat, zatímco na DSUBu by IMHO měla určitě (promiň předtim sem si nějak nevšim, že máš i DSUB).
    http://www.suntech.cz/produkt/62871/...B-SCART-2m.htm

    Ještě se tomu věnujou tady a tady, asi stojí za to si to pročíst:
    https://www.tvfreak.cz/forum/showthr...raz-z-DV-na-pc
    a tady
    http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?f=1713&t=1047745
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    10

    ahoj kluci moc diky stale ale nevim co budu dělat jak to potahnu zda jednim nbo dvěmi kabely si nejsem ani jisty zda ma grafika umi vysilat ten zvuk prodejce mi stale neodepsal ale verim ze to umi diky proctu si jeste ty ostatni odkazy diky za ne klidne rad te dal

    p.s tak sem si je oba pročetl ale nic nedořešil stim zvukem bude asi problem budu se muset smířit stím že budu muset .:
    1.vest zvuk pres 1jack-2sinch
    2.pridu o kvalitu zvuku abudu mit analog ve stereu
    je to tak???
    Naposledy upraveno uživatelem paja truhlik: 26-01-2009 v 17:29
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Tvoje grafika určitě zvuk vysílat neumí.

    Vést zvuk můžeš ze zvukovky číkoli, co Tvoje zvukovka nabízí. Pokud zvučíš interníma reprákama v televizi, stačej Ti 1jack-2xcinch, kvalitu zvuku v tom případě neřeš. Pokud zvučíš nějakejma externíma bedničkama, tak se na televizi vykašli a přivěď to přímo do bedniček.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Satans - přes cinch - kompozitní vstup - to samozřejmě propojit jde, ale u HD videa už kvalita utrpí.
    http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=36596
    Mas pravdu, melo by to fungovat: http://www.root.cz/clanky/televize-j...tor-v-xfree86/


    -----------------------------------------------------------------------

    ZylTec: A nemuzes v ovladacich zapnout funkci "vynuceni detekce TV" (taky mam nvidia)? Me bez teto volby, taky nelze zapnout vystup na TV.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    8

    Deee-an: právě mě to tu píše že to televizi našlo ale na TV se nic neobjeví ať hnu kamkoliv
    SatanS: ten cinch je z grafiky ale převádí zvuk (SDPIF nebo tak nějak) takže ta tvoje redukce by mi moc nepomohla
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Liqid
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    419

    Nebudu zakladat novy topic tak se ptam. Potrebuju pripojit NTB viz podpis k nove televizi ma vsechny mozne vystupy tak by to nemel byt problem. Zkousel jsem to zapojit pres s-video ale nak se to nepovedlo. Strcil jsem s video do ntb a pak do TV ale ani na adnym AV se mi ntb nezobrazil. Muze nekdo poradit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    Nebudu zakladat novy topic tak se ptam. Potrebuju pripojit NTB viz podpis k nove televizi ma vsechny mozne vystupy tak by to nemel byt problem. Zkousel jsem to zapojit pres s-video ale nak se to nepovedlo. Strcil jsem s video do ntb a pak do TV ale ani na adnym AV se mi ntb nezobrazil. Muze nekdo poradit?
    Musis si nastavit v ovladacich graficke karty klonovani, nebo rozsireni obrazu. Potom to pujde.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    37

    Citace Původně odesláno od ZylTec Zobrazit příspěvek
    SatanS: ten cinch je z grafiky ale převádí zvuk (SDPIF nebo tak nějak) takže ta tvoje redukce by mi moc nepomohla
    zvuk z grafiky? to asi ne...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Dec 2010
    Příspěvků
    13

    Citace Původně odesláno od Liqid Zobrazit příspěvek
    Nebudu zakladat novy topic tak se ptam. Potrebuju pripojit NTB viz podpis k nove televizi ma vsechny mozne vystupy tak by to nemel byt problem. Zkousel jsem to zapojit pres s-video ale nak se to nepovedlo. Strcil jsem s video do ntb a pak do TV ale ani na adnym AV se mi ntb nezobrazil. Muze nekdo poradit?
    A co zkusit HDMI nebo VGA? s s-video bývají probémy kvůli dvou druhům konektorům
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    3

    ahoj, nechci zakladat nove tema, cele jsem to tady procetla ale nenasla jsem odpoved na svuj problem. chtela bych aby se mi na tv zobrazoval obraz z notebooku. u notesu mam vystup HDMI, tv je stara, ma scart vystup, antenni vystup a (cervenou, bilou a zlutou) koupila jsem si hotovy kabel HDMI-RGB, propojila notes i s tv ale na tv nic, zkousela jsem na grafice pridat druhy monitor, tam to jde pres VGA ci co... muzete mi prosim pomoct?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Z tých vstupov na TV môžeš hneď anténny vstup vylúčiť

    Zostáva teda len SCART alebo CINCH (žltá - video, červená a biela - audio).
    Čo sa týka SCART vstupu na TV, potrebuješ vedieť, či sa jedná o FULL-SCART, alebo len HALF SCART (ten nepodporuje RGB).

    Ak má TV FULL-SCART a keďže máš kábel HDMI-RGB, tak by si mohla využiť redukciu RGB>SCART, ktorú by si pripojila do TV a do nej by si zapojila tie tri konektory na kábli (podľa farby).


    Otázne je, či ten TV bude schopný spracovať signál z HDMI výstupu, keďže je starší. V tom prípade budeš musieť použiť VGA výstup na notebooku s vhodným káblom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,547

    Citace Původně odesláno od trravka Zobrazit příspěvek
    koupila jsem si hotovy kabel HDMI-RGB
    To je nějaký aktivní převodník? Jinak totiž nemůže fungovat.

    Navíc zapojovat komponent do kompozitu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Feb 2011
    Příspěvků
    3

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    To je nějaký aktivní převodník? Jinak totiž nemůže fungovat.

    Navíc zapojovat komponent do kompozitu.
    HTML kód:
    Ten kabel vypada takto: http://cgi.ebay.co.uk/3FT-Gold-Plated-HDTV-HDMI-3-RGB-Adapter-Cable-4-PS3-/200541773683?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item2eb1389f73#ht_2621wt_1139
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Propojení 2 AP
    Od kowaltsky v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-12-2011, 22:50
  2. propojení pc s LCD TV
    Od PavelzChebu v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-09-2011, 17:38
  3. Propojení NTB x LCD TV
    Od draxxx v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 12-02-2009, 09:56
  4. propojeni pc a ntb
    Od Prochy_ v sekci Sítě
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 09-08-2008, 16:59
  5. Propojeni PC s TV
    Od Amater v sekci Video a TV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-07-2006, 23:37