Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 35

Téma: Propojení PC a TV

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    8

    Zdravim,
    úvodem bych rád řekl že fórum, google i návod na pctuningu jsem pročetl a stejně to nepomohlo. Na graf. kartě mam jen kompozitní výstup (Gainward 8600 GT 512MB) tedy nikoliv s-video. Televize je stará CRT 55cm (Thomson Blackpearl) se vstupem kompozitním(+ 1 audiovstupem) a scartem. Když propojim oba kompozitní a tv přepnu na av, tak mi televizi nenajde ani nastavení ve vistách, ani nvidia control panel (ani když prolikam nabídku u "my panel is not shown..") a vůbec netušim co s tim, budu vděčný za každou radu.
    Předem díky
    PS: kabel je taky v pořádku (jinde funguje)
    foto: http://img510.imageshack.us/img510/9819/dsc00061dj3.jpg // foto výstupů grafiky
    Naposledy upraveno uživatelem ZylTec: 02-01-2009 v 22:31 Důvod: Doplňen obrázek
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    8

    Nevim, jestli je to důležité, ale dneska jsem si ještě přidal do PC tv kartu Leadtek winfast tv2000 xp expert model series 3. (měl jsem jí ve starym kompu tak možná to nějk pomůže...)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, IMHO já bych použil redukci něčeho na scart, třeba tudle:
    http://www.hama.cz/Pictures.aspx?id=...dd---dvi/scart
    (neřikam, že to nejde sehnat někde levnějc). Monitor přesuň na HDMI pomocí redukce, na DVI pak zapoj tu redukci na SCART (podle toho jestli seženeš DVI-Scart či DSUB-scart, tak buď přímo, nebo přes další DVI/DSUB redukci).
    Ty další redukce (HDMI-DVI a DVI-DSUB) by měli bejt přibalený ke GK, popř. je za pár korun seženš snad v každym PC obchodě.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    8

    Jo, díky a nevíš jestli je někde redukce z d-sub F na d-sub M? protože bych potřeboval aby kolíky byly na obou stranách, sice to v tom obchodě mají ale cena je přes 1k a hlavně dodací lhůta neznámá.
    // tak nic, hama je jenom velkosklad a neobjevil jsem jak se tam kupuje zboží
    Naposledy upraveno uživatelem ZylTec: 03-01-2009 v 14:27
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Limoto
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    178

    A nedá se PC nastavit i když je televize nedetekovaná?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Třeba todle?
    http://www.agen.cz/produkt/795/Kabel...in-stineny.htm
    je to teda kabel. Taková redukce se asi spíš nedělá, to spíš seženeš kabel
    nebo redukci nebo k čemu to připojuješ se správnym koncem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    8

    Citace Původně odesláno od Limoto Zobrazit příspěvek
    A nedá se PC nastavit i když je televize nedetekovaná?
    Ne, neni tam nikde položka kde by se to dalo nastavit...
    Spíš sem uvažoval vytáhnout z grafiky obraz timhle kabelem a potom do televize přes tuhle redukci, ale nejsem si jistej jestli analogová televize zpracuje ten obraz, kterej by měl být digitální.... potřeboval bych názor někoho kdo to takhle už má/zkoušel...
    Naposledy upraveno uživatelem ZylTec: 04-01-2009 v 10:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    V DVI je jak digitální tak analogovej signál (teda přesnějc v DVI-I, poak je ještě norma DVI-D mající jen digitální a DVI-A mající jen analog, nicméně v GK je vždy DVI-I a běžně se řiká jen DVI). Takže to cos našel bude v poho fungovat a bude to mít lepší kvalitu než ten kompozitní vstup, cos zkoušel rozběhat.

    PS: Ještě poznámka - HDMI je v podstatě DVI-D s iným konektorem s možností přenášet navíc zvuk. Takže i když existuje redukce HDMI - DVI, takže u signálu vyvedenýho z HDMI bys tu redukci opravdu použít nemoh. U signálu kterej leze z grafiky DVI konektorem to ale opravdu jde - tam ten analogovej signál je (proto se taky dělaj redukce DVI-DSUB, ale redukce HDMI-DSUB ne).
    http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    8

    Děkuji mnohokrát za upřesnění tak to vyzkoušim až přijdou kabely
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    8

    Takže obraz vedu z pc touhle redukcí a dále tímto kabelem do televize... mno a má to jednu vadu na kráse. Vůbec to nefunguje. zkoušel jsem restartovat pc několikrát všechny kabely jestli sedí i nastavit v nvidia control panelu a stále nic... prosím o radu každého kdo by věděl co mam dělat... díky
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Asi stupidní otázka, ale... Promačkal jsi všechny vstupy na DO?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Citace Původně odesláno od ZylTec Zobrazit příspěvek
    Takže obraz vedu z pc touhle redukcí a dále tímto kabelem do televize... mno a má to jednu vadu na kráse. Vůbec to nefunguje. zkoušel jsem restartovat pc několikrát všechny kabely jestli sedí i nastavit v nvidia control panelu a stále nic... prosím o radu každého kdo by věděl co mam dělat... díky
    Takze tahle redukce ti vyvede z PC RGB signal. A tento kabel, je buhvi co. Podle barvy cinchu "asi" RGB-SCART, ale jiste to neni. Je taky mozne, ze tva TV nepodporuje na SCARTu RGB vstup. Taky pri prenosu jen RGB chybi signal Synchro, takze to je celkem dost problematicke.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    8

    deee-an: jo, promačkal...
    hilow: a nějakej nápad jak to propojit nemáš?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Dobře, takže ještě jedna věc, co mě pomohla. Ovšem předpokládá to, že signál do TV jde. Přepni to na vstup, kde předpokládáš, že by to mělo běhat. Jdi do Ovládacích panelů - Zobrazení - Nastavení. Zvol druhý monitor (je-li tam) a uprav jeho rozlišení. Je jedno jak, prostě pohni někam šoupátkem. Dej "Použít" a jestli se to potom na TV neobjeví, tak už nevím...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    37

    Ten cinch je vystup z grafiky? Proc to nepropojis pres nej?
    Ja to do TV vedu pres tohle: http://www.computer.cz/DetailPage.asp?DPG=44986

    IMHO tou silenou "dvojitou" redukci to propojit nelze.
    Naposledy upraveno uživatelem SatanS: 25-01-2009 v 20:44
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Propojení 2 AP
    Od kowaltsky v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-12-2011, 22:50
  2. propojení pc s LCD TV
    Od PavelzChebu v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 02-09-2011, 17:38
  3. Propojení NTB x LCD TV
    Od draxxx v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 12-02-2009, 09:56
  4. propojeni pc a ntb
    Od Prochy_ v sekci Sítě
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 09-08-2008, 16:59
  5. Propojeni PC s TV
    Od Amater v sekci Video a TV
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-07-2006, 23:37