Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 64

Téma: Novější PC-horší, starší PC- lepší

  1. #1
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Ahojda všem sem nevěděl jak mám téma nazvat, mam takovy problém postřeh dotaz
    Hra medieval 2 total war
    Jak je mozné že pri naprosto stejny situaci, kdy je procesor vytíženy opravdu do ruda, nastaveny detaily naprosto shodně
    ma sestava E8200, 8800GT 512, 2GB ram ...je počet FPS 5

    A na sestavě E7200, a 9500GT 512, 2GB ram ...10 - 15 FPS

    čím to muže byt, komponenty druhe sestavy sami o sobe nedosahuji vysledku ty prvni, ani v marcích ani v jinych testech procesoru a grafiky
    Jak je mozne že ve hře samotné ano???

    Může to být tím, že je tu ta jista teorie, že proste u starších her ty novejší sestavy nemaji takovy vysledky jako ty starši...ale jejich vyhody jsou u novějších her....kde by napriklad ta druha sestava už problemy mela.

    Fakt to nechapu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    A nastaveni detailu atd jsou na obou pc stejne? Zkus jine ovladace..
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    A nastaveni detailu atd jsou na obou pc stejne? Zkus jine ovladace..
    Nove hlavdačeod nevidie ted nejsou nic moc..ba naopak vykony mnohdy zhoršuji...ja používam posledni dobry ovladač 175.19..ty novy ovladače 180 a vyš..jsou fakt škvary...jsou problemy s instalacema...a každy druhy uživatel si na to ztežoval.....sice zlepšuji vykon v 3dmarcich 06 a vatage..ale celkove vykon snižuji...a nebo přehřívaji kartu

    me jen neni jasny že s 9500..ma lepší vysledky než ja s 8800 ..kde podle veškerych testu na netu..9500 nesaha 8800 ani na kotniky
    Podlevšeho mame vše nastaveny stejne..jeslti hajzlik nekeca
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Pokud nic nezkusis asi tezko neceho dosahnes..
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    a zkusil si to tedy přeinstalovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Citace Původně odesláno od xstreetfighter Zobrazit příspěvek
    a zkusil si to tedy přeinstalovat?
    no dobra zkusim ty novejší ovladače..ale nevim ktery......nechce se mi instalovat další a další ovladače no uvidim
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    407

    Zkus třeba ty nejnovější.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    jeste bych se chtel ujistit..jak co nejefektivneji odinstalovat ovladače??..stary..aby tam skutečně po nich nic nezustalo???

    Ja co takhle pročítavam fora..každej řika trochu neco jinyho..jeden rika že stači pouze odebrat..jini..že použít program atd
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Commanderwar Zobrazit příspěvek
    ..ty novy ovladače 180 a vyš..jsou fakt škvary...jsou problemy s instalacema...a každy druhy uživatel si na to ztežoval.....sice zlepšuji vykon v 3dmarcich 06 a vatage..ale celkove vykon snižuji...a nebo přehřívaji kartu
    Hmm zajímavý.... takový poznatky fakt nemám

    Ale jak píše pas!k, dokud nezkusíš, můžeš to tu řešit pořád dokola.

    Btw. co zbytek těch sestav, desky, zdroje, teploty? Ta hra je origo, nebo warez verze?

    EDIT:
    Citace Původně odesláno od Commanderwar Zobrazit příspěvek
    jeste bych se chtel ujistit..jak co nejefektivneji odinstalovat ovladače??..stary..aby tam skutečně po nich nic nezustalo???
    U NV většinou stačí jen spustit instalaci nových (přeinstalovat ty starší)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    je to origo....hra
    zdroj 450w...ten je v pořadku....
    teploty...taky dobry....v normach....
    bud podle me ten typek keca..a nebo fakt nevim
    protožer i kdyby na 9500 narval...nejvovejší ovladače....ta karta je škvar..
    nechapu...uvidim....mozna že co zkusim..je že zkusims tarši ovladače.)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Tolik slov a zadna informace .. ze bys napsal jake teploty? Znacku zdroje ?

    Imho 5fps je na 8800 gt malo
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    Zdroj 450 Fortron
    teplota gpu v zateži cca kolem 70°
    No 5 je malo???.......on ma 10 a ja 5..a pritom by to melo byt obracene....je to podle me dost..nebo ason nelogicky.)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Na jakem rozliseni to hrajete? To pc je nove ? Kdo instaloval system jsi si jisty ze mas spravne nainstalovany vsechny drivery k chipsetu atd ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    EDIT:U NV většinou stačí jen spustit instalaci nových (přeinstalovat ty starší)
    DriverSweeper při posledním reinstalu po odinstalaci starých driverů našel poměrně dost zbytků. Jen jsem nevěděl, co všechno můžu bez rizika odstranit. Na registry jsem radši nešahal, adresáře snad taky ničemu nevadí, tak jsem odstranil jen Files.
    BTW, možná by nebylo od věci založit "Důležité téma" o reinstalu driverů GK, aby se na něj dalo odkazovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    571

    ten pc jsem si nechal na zakazku sestavit...odborným dodavatelem.....sestava je stabilni....od minulyho unora....pouze aktualizuji system...a ovladače....

    Ted delam zajimavy test a budu jeste dneska editovat ale jen pro začatek

    Ovladač verze 169.06
    3Dmark 2001 SE - 40182 bodu
    3Dmark 2006 - 11199 Bodu
    Medieval 2 - doplnim

    Ovladač verze 175.19
    3Dmark 2001 SE - 38069
    3Dmark 2006 - 11312
    Medieval 2 --5 FPS v ty nejhroší možný situaci, kde je ten pokles až na tuto hodnotu

    Ovladač verze 180.48
    3Dmark 2001 SE - doplnim
    3Dmark 2006 - doplnim
    Medieval 2 --doplnim


    vydržte až doplnim zbyvající hodnoty..a jestli se nepletu tak čim novejší ovladač...tim lepší vysledky v nových hrach ale tim horší ve starych....dejte mi tak dve hodky...a ja doplnim zbytek čisel

    Zajiste počítač před každym testem....necham odpočinou aby se stahly teploty....popřipade restartuji...ted jdu zkusit hru...s prvnim ovladačem
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 5 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Sestavení 2 PC - lepší a horší
    Od computerboy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 17-02-2014, 21:40
  2. Nový ovladač-lepší/horší než starý
    Od Deore3 v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 08:48
  3. LCD: Samsung T240HD horší obraz
    Od Denis77 v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 29-06-2009, 23:57
  4. Kdo má horší comp na hry než já
    Od Pavel Boček v sekci Volná témata
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 06-07-2008, 13:57