Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Nefungujúce USB na Asus P5B

stano11 (13)|4.1.2009 00:48
Mám tu kuriózni problém. Na doske Asus P5B prestali fungovať USB konektory. HW nebol menení a ani nijak s ním manipulovaný. Soft chybu vylučuje - nový OS (32bit XP pro).

Pri pokuse o zapojení USB zariadení (web kamera, myš, klávesnica, usb kľúč) sa nič nestane - bez reakcií. Nefungujú konektory ani na skrinky ani na doske.

Keďže fyzicky ešte nemám prístup k zostave rád by som ak by ste napísali nápady v čom môže byť problém poprípade čo vyskúšať.

Jediné čo ma napadá skontrolovať BIOS, čo sa týka USB.

Predom ďakujem za reakcie.
Intri (3490)|4.1.2009 01:00
Jop, zkontrolovat BIOS, jestli nejsou USB vypnuté, popřípadně určitě mrknout do správce zařízení na USB rozhraní, jestli jsou nainstalované ovladače, jestli není s nimi nějaký problém apod.
stano11 (13)|6.1.2009 10:58
ďalšie nápady ?
johny__g (6387)|6.1.2009 11:53
Zjistit, zda jde vůbec do USB proud. Jednoduše multimetrem nebo připojením třeba flashky s LEDkou - měla by se aspoň rozsvítit. A pro úplné vyloučení chyby OS bych stejně zkusil nějaký live Linux.
pancoo (125)|6.1.2009 12:08
Možná skus ještě jen flashnout BIOS na nejnovější verzi (pokud je) nebo nový ovladače chipsetu ?
xmarek (1676)|6.1.2009 13:37
Mě se podařilo na jedné desce pomocí vadné myši odrovnat USB porty. Systém hlásil, že došlo k přetížení USB a pak už USB nereagovaly. "Naštěstí" odešly pouze ty co jsem měl vytažené na přední část case-u. Tím pádem mi nezbývá v případě, že chci použít USB lézt za počítač. (Jelikož je pod stolem) :angry
kevin00 (10238)|6.1.2009 15:47
Pokud jsi trochu zručný, bylo by možné změřit napětí multimetrem přímo na motherboardu. Zapojení USB je v návodu k desce. Teď tu držím v ruce postarší desku od FIC a ta má na sobě SMD pojistky pro USB, nenašlo by se něco podobného i na ASUSákovi ? :notsure
01_P5B USB.jpg usb-pinout.png popis.png