Nefungujúce USB na Asus P5B
Mám tu kuriózni problém. Na doske Asus P5B prestali fungovať USB konektory. HW nebol menení a ani nijak s ním manipulovaný. Soft chybu vylučuje - nový OS (32bit XP pro).
Pri pokuse o zapojení USB zariadení (web kamera, myš, klávesnica, usb kľúč) sa nič nestane - bez reakcií. Nefungujú konektory ani na skrinky ani na doske.
Keďže fyzicky ešte nemám prístup k zostave rád by som ak by ste napísali nápady v čom môže byť problém poprípade čo vyskúšať.
Jediné čo ma napadá skontrolovať BIOS, čo sa týka USB.
Predom ďakujem za reakcie.
Pri pokuse o zapojení USB zariadení (web kamera, myš, klávesnica, usb kľúč) sa nič nestane - bez reakcií. Nefungujú konektory ani na skrinky ani na doske.
Keďže fyzicky ešte nemám prístup k zostave rád by som ak by ste napísali nápady v čom môže byť problém poprípade čo vyskúšať.
Jediné čo ma napadá skontrolovať BIOS, čo sa týka USB.
Predom ďakujem za reakcie.
Jop, zkontrolovat BIOS, jestli nejsou USB vypnuté, popřípadně určitě mrknout do správce zařízení na USB rozhraní, jestli jsou nainstalované ovladače, jestli není s nimi nějaký problém apod.
Zjistit, zda jde vůbec do USB proud. Jednoduše multimetrem nebo připojením třeba flashky s LEDkou - měla by se aspoň rozsvítit. A pro úplné vyloučení chyby OS bych stejně zkusil nějaký live Linux.
Mě se podařilo na jedné desce pomocí vadné myši odrovnat USB porty. Systém hlásil, že došlo k přetížení USB a pak už USB nereagovaly. "Naštěstí" odešly pouze ty co jsem měl vytažené na přední část case-u. Tím pádem mi nezbývá v případě, že chci použít USB lézt za počítač. (Jelikož je pod stolem) :angry