Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: zase jedno normalni PC

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele Araken
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    18

    Zdravim,

    hodlam si koupit novou masinku apomery se od dob pred 4lety drobet zmenily,
    proto bych potreboval pomoc s vyberem procesoru.
    Financni strop je neco kolem 3000,-, radsi min, je mi jedno jestli AMD nebo Intel,
    pocitac pouzivam na hry, trochu grafiku a beznou praci.

    Bohuzel si po precteni parametru nedokazu predstavit vysledny vykon, proto se obracim na vas...
    Zatim jsem priblizne uvazoval o techto:
    Intel Pentium Dual-Core E5300 2,6GHz 2MB 800MHz 775pin BOX
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=61675

    Intel Core2 Duo E7300 2.66GHz 3MB 1066MHz 775pin BOX
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=57801

    AMD Phenom X3 8600B (socket AM2+) BOX HD860BWCGHBOX
    http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=56931

    Je 64bit velka vyhoda? Vyplati se kvuli tomu shanet novy OS?

    Diky moc za radu!
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    Důležitá otázka : Hodláš taktovat?
    Jestli ano, tak ti stačí E5200. Jestli ne, tak bych ti doporučil až E8400, ale ten je už přes limit.

    64bit má výhodu leda pro Visty (pokud máš alespoň 4GB RAM). 64bit XPčka se imho nevyplatěj - špatná podpora ovladačů a softwaru.

    /edit: co zbytek sestavy? co máš za zdroj, desku atd.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    E5300 se nevyplati. Priplacet si 3 stovky za 100mhz navic je blbost. Do 3k mas na vyber bud e5200 nebo e7300. Nic mezi v tomto cenovem rozmezi neni moc vyhodne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    @Araken : nebolo by lepšie, keby si napísal - mám xxx peňazí, pomôžte poskladať zostavu. Takto riešiš v jednom vlákne zdroj, v inom procesor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček Avatar uživatele Araken
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    18

    |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||| |||
    re: robky: dobry napad, spojuji vlakno s
    http://www.svethardware.cz/forum/sho...d.php?p=202399

    vsem zatim diky!!!

    takze co k tomu hodlam koupit(upraveno):
    Intel Core2 Duo E7300 2.66GHz 3MB 1066MHz 775pin BOX (vybrano podle rad zde)
    +
    GigaByte GeForce 9600GT GV-NX96T512HP 512MB
    +
    Samsung Spinpoint F1 HD642JJ - 640GB SATA II
    +
    A-Data Vitesta GS 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz
    +
    zakladni deska - Asus P5K SE/EPU - Intel P35

    +zdroj 350w + case

    rad bych se vesel do 9000,- komplet..
    (monitor, zvukovku i monitor a vsechno mam)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Citace Původně odesláno od Araken Zobrazit příspěvek
    Intel Core2 Duo E7300 2.66GHz 3MB 1066MHz 775pin BOX (vybrano podle rad zde)
    I kdyz to byla ma rada, dovolim si te stejnak upozornit. E7300 ma mnohem pomer cena/vykon nez e5200, uvedomujes si to?

    Asus P5K SE/EPU
    Rozhodne ne. Bud GB EP35-DS3(r) nebo GB EP43-DS3(cokoliv)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Ten cpu bych vzal radči E5200 a dotaktoval.Grafiku HD4830..Desku Gigabyte P35/P43 DS3L.
    EDIT:Na jakym monitoru chceš hrát?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Araken
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    18

    ok...
    desku beru Gigabyte GA-EP43-DS3 - Intel P43
    a PCU E5200 a pretaktuju - to neni problem...

    ta grafarna GigaByte GeForce 9600GT GV-NX96T512HP 512MB
    si myslim ze je docela dobra za tu cenu co sem o ni cetl - navic pasivni chladak...
    HD4830 je drazsi...
    hrat budu zatim na 17'' DVI 1280*1024 (LG LX40) a vyhledove si koupim neco vetsiho...

    Diky diky...
    Naposledy upraveno uživatelem Araken: 04-01-2009 v 21:28 Důvod: doplneni infa
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Razi3L
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    613

    9600GT na 1280x1024 je v pohodě - imho ti to utáhne všechny hry.
    Na větší monitor to bude chtít i novou grafiku, pokud budeš chtít hrát nové hry v nativním rozlišení.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Já bych HD4830 bral.Je výkonnější než 9600GT,takže vydrží dýl.Navíc máš v plánu upgrade monitoru..Nebo chceš měnit vga každej půlrok?Jinak ta Gigabyte 9600GT prej dost hřeje.Další možnost je vít 9800GT,která má řádově stejný výkon jako HD4830 a je teď v alfe akci za hodně dobrou cenu - Zotac 9800GT 512MB DDR3
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od SamecP Zobrazit příspěvek
    Já bych HD4830 bral.Je výkonnější než 9600GT,takže vydrží dýl.Navíc máš v plánu upgrade monitoru..Nebo chceš měnit vga každej půlrok?Jinak ta Gigabyte 9600GT prej dost hřeje.Další možnost je vít 9800GT,která má řádově stejný výkon jako HD4830 a je teď v alfe akci za hodně dobrou cenu - Zotac 9800GT 512MB DDR3
    bych vyměnil grafiku až s monitorem se za tu dobu může stát věcí
    jinak příští týden by už konečně mohly bejt hd4830 od 2600kč
    podle diskuze na czc ten zotac píská
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Pokud chce měnit vga tak často a má na to tak proč ne.Vyplatilo by se počkat na ty slevy HD4830 .
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    nakonec je to jak sestava zkopirovana odsud. hm.
    http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=26962
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Monitor má narůžovělou barvu, menu je ale normální.
    Od Rastyb v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-08-2014, 22:42
  2. Je tohle u LCD notebooku normální?
    Od B.Gen.Jack.O.Neill v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-08-2009, 00:25
  3. Požitek z hry širokouhlý vs. normální monitor
    Od FAJN-TOM v sekci Volná témata
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 17-12-2007, 21:56
  4. Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 14-10-2007, 11:32