Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Restart pc při spouštění her

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    5

    Zdravím,
    a prosím o radu.

    nejprve moje sestava (mnou postavená, pár dnů stará):

    Procesor AMD Athlon 64 LE-1640 (45W), 2600MHz
    MSI K9N NEO-F - nVidia nForce 520
    Grafická karta ASUS EN8500GT SILENT MAGIC/HTD, 512MB DDR2 (666MHz), NVIDIA GeForce 8500GT (459MHz), PCIe x16
    Zdroj CORSAIR CX400, 400W

    Problém: Pokaždé při spouštění her jakékoli náročnosti se mi restartuje samovolně pc. Takže hra se ani nespustí. Při žádné jiné práci se to nikdy nestalo, jen ty hry(!). Už jsem zkoušel všemožné preinstalace všeho, dokonce sem znovu instaloval XP. Bez výsledku.

    Údaje ze speed fan jsou v normálu akorát mě zaráží hodnota: AMD 8 (core) -49 stupňů.

    Už jsem zkoušel všelijak povymeňovat zdroj, grafiku i ram od kámoše se stejnou konfigurací ale vše bez výsledku. počítač se choval porád stejne. Díky za radu. Další info rád doplním.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jiziii
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    800

    Já tipuju že ti to neutáhne zdroj
    a teploty?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    Zruš Automatický restart při pádu systému a vyfoť BSOD. Jaké jsou teploty v idlu a v burnu ? Nějaký overlocking ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Předně by to chtělo upřesnit typ desky, verzi BIOSu a použité paměti. Ve zdroji problém IMHO nebude.

    Vlož sem screenshoty záložek CPU, Mainboard, Memory a SPD (všechny sloty) z programu CPU-Z.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    8

    Možná bych se podíval po nových ovladačích na grafiku,...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Citace Původně odesláno od Jiziii Zobrazit příspěvek
    Já tipuju že ti to neutáhne zdroj
    Zdroj to utáhne s prstem v nose.
    Zkusil bych memtest.Teploty měř v něčem jiném např. Everest nebo CoreTemp na cpu.A udělej ty screeny jak psal r34ktor.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    5

    Zdrojem to nebude měl sem tam LC Power 420W a chovalo se to stejne jako ted s Corsairem 400W. Deska: MSI K9N NEO-F - nVidia nForce 520. Paměti mám Kongston KIT 2x 1GB ddr2 (ale připomínám že se to s obyč. 256kou chovalo identicky.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-01-04_19-13-40.png 
Zobrazení: 126 
Velikost: 15.5 KB 
ID: 8851   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-01-04_19-14-30.png 
Zobrazení: 122 
Velikost: 8.9 KB 
ID: 8852   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-01-04_19-14-41.png 
Zobrazení: 137 
Velikost: 10.0 KB 
ID: 8853   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Screenshot 2009-01-04_19-15-06.png 
Zobrazení: 118 
Velikost: 10.7 KB 
ID: 8854  
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    zkuz rthdribl. Tim dokazes zatizit GPU na 100% a pak se treba v GPUZ mrkni na teploty. Protoze pokud ti to pada pouze pri hrani her, tak by ti to melo spadnout i zde. Muzes k tomu pustit i vypocet SuperPI at das CPU taky pokourit.
    Zkusil bych to nasledovne
    1.krok - SuperPi 4M
    2. rthdribl
    3. SuperPi 4M + rthdribl
    A samozrejme sledovat teploty GPU i CPU a kdy to spadne.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od HONDZIQ Zobrazit příspěvek
    Zdrojem to nebude měl sem tam LC Power 420W a chovalo se to stejne jako ted s Corsairem 400W. Deska: MSI K9N NEO-F - nVidia nForce 520. Paměti mám Kongston KIT 2x 1GB ddr2 (ale připomínám že se to s obyč. 256kou chovalo identicky.
    Všechno vypadá v pohodě. BIOS máš nejnovější dostupný. Jediný problém vidím u pamětí, které nejedou v duálu. Osaď je do slotů označených DIMM1 a DIMM2. Zároveň bych v BIOSu zvýšil Memory Voltage na 1.90V.

    Preventivním testem pamětí nic nezkazíš. Ale tam problém asi nebude.

    Pád probíhá jak? Okamžitý restart, BSOD ? restart, nebo zátuh ? ruční restart?

    Podívej se, zda nemáš nějaké dumpy ve složce C:\Windows\Minidump. Případně je zabal a nahraj sem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    5

    ok pameti zůstaly od odpoledne rozházený dám to zpět. Jinak restart probíhá následovně.. poklikám ikonu hry..černá obrazovka jako že se to spouští..pak problikne modrá na zlomek vteřiny.. následuje restart(automaticky). žádnej zátuh ani nic jinýho než tohle se nekoná zkrátka to vše vypadá ok. než se to restartuje.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Debug prvního dumpu situaci náležitě osvětlil. Jde o starý známý problém s enhanced video driverem od Asusu. Odinstaluj ho, a poté si nahraj aktuální WHQL od nVidie.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    5

    myslíš tím odinstalovat kompletně všechno (drivery) k tý kartě?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,274

    Analyzoval jsem poslední dump a souhlasím s r34ktor. Na vině je knihovna atkosdmini.dll (modul atkosdmini) - ovladače ASUS nebo nějaký program dodaný ke grafické kartě od Asusu

    Citace Původně odesláno od hondziq
    myslíš tím odinstalovat kompletně všechno (drivery) k tý kartě?
    Odinstaluj komplet vše co se týká grafické karty (ovladače, utility dodané ke grafické kartě, všechen software firmy Asus) a nainstaaluj ovladače, které Ti ve svém příspěvku nalinkoval r34ktor.

    Citace Původně odesláno od hondziq
    ok takže ted odinstalovat všechny programy k tý karte?? a pak použít odkaz?
    jj, přesně tak
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 04-01-2009 v 21:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    5

    ok takže ted odinstalovat všechny programy k tý karte?? a pak použít odkaz?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od HONDZIQ Zobrazit příspěvek
    ok takže ted odinstalovat všechny programy k tý karte??
    Ano.

    Citace Původně odesláno od HONDZIQ Zobrazit příspěvek
    ... a pak použít odkaz?
    Odkaz je na konfigurátor. Přímý link máš zde.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 27-09-2014, 18:48
  2. Potíže při spouštění
    Od HeisyBordel v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 17-09-2010, 20:11
  3. Windows 9x: Spouštění WIN98
    Od Maco33 v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-11-2009, 16:49
  4. Problem při spouštění XP
    Od ubruss v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-10-2009, 13:27
  5. automatické spouštění
    Od bedane v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 29-08-2009, 10:33