Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12
Zobrazené výsledky: 16 až 26 z 26

Téma: Upgrade PC z roku 2003

  1. #16
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Na to je slozite odpoveded.

    2x1GB ti zaruci ihned chod dualchannelu, na druhou stranu mi prijde trosicku zbytecne v dnesni dobe sloty ucpavat tak malejma modulama. Na druhou stranu kdyz ted koupis 1x2GB a za par dnu/tydnu dalsi modul, tak ti nikdo nemuze garantovat ze dualchannel pojede OK.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    10

    MB co jsi vybral má 4 sloty pro paměti takže plýtvání s místem to asi bude, ale než budu potřebovat víc než 4GB paměti tak asi prostě jeden kit vyměním za jednu větší pamět a holt dual channel nebude. Ještě si to promyslím. Tady je link na konečnou sestavu co jsi mi ty a další pomohli vybrat:

    http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...0E01IHI01H3S01

    takže jestli už k ní nejsou žádné připomínky, musím poděkovat (přidám i kladné ohodnocení, samosebou ) za trpělivosta nápady a odebrat se na jinou část fóra probrat jěstě konkrétního výrobce GF s ATI 4830, na ty stránky jsem koukal, ale jsou německy, anglické by nebyly problém, ale německy neumím
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Hele a co to udelat takhle. Vykasli se ted na freezra, budes chvili pouzivat boxovany chladic a za usetreny penize radsi vem rovnou set 2x2GB ram. Navic, ceny 4830 by mely behem par dnu klesnout (uz ted se daji sehnat pod 3k)

    Citace Původně odesláno od mikiseq Zobrazit příspěvek
    na ty stránky jsem koukal, ale jsou německy, anglické by nebyly problém, ale německy neumím
    Nemecky umet nemusis, cisla jsou dulezita.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Je to dobrá sestava za dobrou cenu.O OC se neboj,ten procesor má hodně vysokej násobič,takže narazíš dříve na limit procesoru než desky.Jen je problém,že ten Freezer ti sice snad přetaktovanej cpu uchladí,ale nebude moc tichej.Bylo by dobré vít tenhle chladič-Cooler Master Hyper 212,ale jsou to další penize...
    EDIT:Cool: on chce,ale taktovat a s boxem to fakt nedoporučuju...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    10

    Tak OC nemusím hned, líbí se mi obě řešení, raději si koupit 2x2GB RAM kit hned, a místo freezera nastetrit a koupit rovnou ten cooler master. Jaký kit by jste doporučili? má smysl kupovat nějaký značkový nebo prostě A-DATA ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Kup A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 800+ MHz,Jsou to ověřený slušný paměti.Má je tu spousta lidí a stojí poměrně pár korun..
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    10

    Může být, já je tam teda zařadím, všiml jsem si ale že na alfe v popisu GK straší že vyžaduje minimálně 450W zdroj (na konci popisu zboží) http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1 , mám se strachovat nebo to je jen reklamní trik?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Citace Původně odesláno od mikiseq Zobrazit příspěvek
    Tak OC nemusím hned, líbí se mi obě řešení, raději si koupit 2x2GB RAM kit hned, a místo freezera nastetrit a koupit rovnou ten cooler master. Jaký kit by sjte doporučili? má smysl kupovat nějaký značkový nebo prostě A-DATA ?
    Adata jsou znackovy

    Jinak k tomu chladici. Freezer je velice ale velice kvalitni chladic, ale ma jednu obrovskou nevyhodu. Naprosto blbej vetrak, kterej je proste neucinej. Pokud chces neco lepsiho nez freezer, ale zaroven ne tak drahyho jako je ten CM, tak doporucuju vzit freezra, vzit rovnou aj 92mm vetrak klasicke konstrukce (tripinovej, treba AF9225, coz je otazka 60kc) a ihned ho nahradit tim puvodnim.

    Ucinost freezra ti ihned celkem dost vzroste.

    Citace Původně odesláno od mikiseq Zobrazit příspěvek
    Může být, já je tam teda zařadím, všiml jsem si ale že na alfe v popisu GK straší že vyžaduje minimálně 450W zdroj (na konci popisu zboží) http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1 , mám se strachovat nebo to je jen reklamní trik?
    Neni to reklamni trik, ale spis si vyrobce kryje zada. Ono ti na tuhle sestavu staci aj kvalitni 350w zdroj, problem je v tom ze i rada 500w zdroju typu EC je realne horsi nez kvalitni 350w zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Starousedlík SHW Avatar uživatele SamecP
    Registrace
    Jul 2007
    Příspěvků
    1,755

    Je to spíš od nich taková pojistka.U zdroje je důležitá značka.Zdroje značek LC Power,Eurocase apod. neutáhnou zátěž jako jiný byť 350W,ale kvalitní zdroj.Určitš se strachovat nemusíš..
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od cool.user Zobrazit příspěvek
    Pokud chces neco lepsiho nez freezer, ale zaroven ne tak drahyho jako je ten CM, tak doporucuju vzit freezra, vzit rovnou aj 92mm vetrak klasicke konstrukce (tripinovej, treba AF9225, coz je otazka 60kc) a ihned ho nahradit tim puvodnim.

    Ucinost freezra ti ihned celkem dost vzroste.
    Určitě si tím pomůžu? Ten cos uvedl, má menší průtok vzduchu o 10m3, když byl ten standartní méně účinný tak co potom ten AF9225? tichý by měl být více, ale účinnost?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,851

    Citace Původně odesláno od mikiseq Zobrazit příspěvek
    Určitě si tím pomůžu? Ten cos uvedl, má menší průtok vzduchu o 10m3, když byl ten standartní méně účinný tak co potom ten AF9225? tichý by měl být více, ale účinnost?
    Problem standardniho vetraku u freezra je v tom ze nema zadne bocni vedeni. Takze sice papirove ma krasny prutok vzduchu, ale velka cast toho vzduchu proste zebrama ani neprojde a to nemluve o chvili kdy se pasiv zanese prachem.

    Pri svem osobnim upgradu sem chtel udelat nejaka mereni, ale par veci sem pohnojil, takze by z toho byla jen nic moc nerikajici cisla o zvyseni efektivity na teplotu a znova se mi to cele nechtelo delat. Ovsem, pri idlu mi klesly otacky z 1300 na 900-100. Pri burnu se otacky drzi na 1600rpm, coz je oproti cca 2000-2200 pri kterych fungoval stockovany chladic na freezru znacne zlepseni. Teploty se ovsem nehnuly vubec, protoze sem ja vul mel celou dobu nastaveno aby si deska sama ridila otacky (to je to co sem pohnojil), ale aspon vidis efekt ze ted staci mnohem mensi otacky (hluk) k tomu aby bylo dosazenych stejnych teplot (testovany cpu: c2d e4500 2.2@2,7)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 2 PrvníPrvní 12