Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

NB Dell studio 1735 T3200

senior_shw (8)|5.1.2009 11:41
Kúpil som notebook Dell Studio 1735 T3200. Nenapadlo ma, že by dnes niekto predával NB, na ktorý nie je možné nainštalovať najrozšírenejší OS WinXP. Predajca o takej maličkosti taktne pomlčal. Tak stojím pred dilemou či sa vzdať nového NB alebo softu, ktorý na Viste nebeží. Nevie niekto poradiť ako na tomto NB rozchodiť XP-čka?
ICEBOSS (3435)|5.1.2009 12:44
a co ti nebezi za soft? nejaky ten rezim kompatibility nastaveny u toho softu nepomaha?

z jakyho duvodu ti to vlastne nejde nainstalovat? moc jsem ten notes nezkoumal.
senior_shw (8)|5.1.2009 13:29
[QUOTE=ICEBOSS;202761]
z jakyho duvodu ti to vlastne nejde nainstalovat? moc jsem ten notes nezkoumal.[/QUOTE]

nemám potrebné ovládače ...
ICEBOSS (3435)|5.1.2009 13:53
ovladace ceho ti chybi?
senior_shw (8)|9.1.2009 21:21
Mám iba ovládače na Vistu, na XP-čka nemám žiadne ovládače. Vista bola predinštalovaná a chcel by som pridať XP-čka ako multiboot.
Richmond (8084)|9.1.2009 23:10
[QUOTE=senior_shw;204577]Mám iba ovládače na Vistu, na XP-čka nemám žiadne ovládače. Vista bola predinštalovaná a chcel by som pridať XP-čka ako multiboot.[/QUOTE]
Takze pokud to chapu dobre chces spis vymenit operacni system nez ten software ktery nebeha pod vistama? Ze nemas ovladace na XP jeste nemusi znamenat ze XP nepobezi na NB - v manualu jsou vypsany zarizeni z kterych se notes sklada a podle toho si stahni ovladace na XP. Kdyztak napis jakej soft ti pod vistama nebeha...

edit: ...zkusil jsem [SIZE="4"]GOOGLE a pak kliknout na 5. odkaz[/SIZE] tak to zkus taky :idea
Drobcek9056 (115)|10.1.2009 00:02
no neviem, ale skus pozriet na to CD kde su ovladace pre Vistu. Ja som mal na tom CD aj ovladace pre XP, len si musis nainstalovat nejaku utilitu z toho CD a potom si uz vyberies ake ovladace potrebujes na konkretny OS.ja mam XPSko a boli k nemu ovladace aj na XP

EDIT : a ak ich nahodou nemas na tom CD, tak tu je link na DELL drivery :
http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&l=en&s=gen&ServiceTag=&SystemID=XPS_M1330&os=WLH&osl=en&catid=&impid=

len si vyber svoj model DELLu

EDIT2 : tu je konkretne tvoj http://support.dell.com/support/downloads/driverslist.aspx?c=us&l=en&s=gen&os=WLH&osl=en&catid=&impid=&SystemID=STUDIO1735 ale ako pozeram ty asi nemas podporu pre XP, ten book je asi stavany pre Vistu :)
Ale pokial to bude tak ako u mna, ze XP mi bootovalo pomalsie ako Vista, tak o vela si neprisiel. Tie booky su stavane uz asi na Vistu. Alebo je este moznost, ze poziadas support DELLu o ovladace pre XP, snad ich maju pre tvoj model.
Richmond (8084)|10.1.2009 03:41
...tak ja to teda jeste upresnim: nektery NOVEJSI booky (vcetne toho XPSka - ma ho matka, akorat ze cerveny, plna "naloz" - PROMO) ktery maji nainstalovany Visty uz nemaji (oficialne) psanou podporu XP coz je videt i z tvych odkazu... Dell proste uz upustil od 7let stareho operacniho systemu, nicmene neni problem si ovladace STAHNOUT zvlast pro jednotlivy komponenty. Jedinej problem by mohl nastat pri dual bootu protoze je na disku partition se zalohou - tzn. edit startovaci partition nebo aspon udelat komplet image. To ze jsou XP nejrozsirenejsi OS neznamena ze budou fungovat na jiz nainstalovanych Vistach + recovery na hdd (schvalne si zkus udelat to samy na desktopu) - to je jako tvrdit ze na Octavii nejde namontovat naraznik z Felicie - to si pis ze jde, ale zabere to vic casu a vysledek bude horsi nez standartni reseni :stupid