Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Detekce paměti

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Jedná se o desku BX440, tedy 168-pin DIMM. Bios detekuje 256MB oboustrannou dobře, ale jednostrannou jako 133MB. Bohužel mám oboustrannou jenom jednu a jednostranné 3. Deska má 4 paměťové sloty.
    Můžu to zkombinovat i s tou chybnou detekcí? Nebude to potom dělat problémy při práci s PC - stabilita apod.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xstreetfighter
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    462

    a jak zní otázka?Jako že máš DDR 1 a DDR 2 na jedný desce? pokud máš strach o zkombinování a stabilitu tak to zkus a uvidíš...nebo teda úplně nechápu o co jde, chybí mi tam "podmět", "přísudek" a "předmět"
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    BX = SDRAM
    ...a v manualu je urcite psano ze pri pouziti jednostranych moduly neni zarucena kompatibilita (ta byla postupne opravovana az na chipsetech rady i81x)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    BX = SDRAM
    ...a v manualu je urcite psano ze pri pouziti jednostranych moduly neni zarucena kompatibilita (ta byla postupne opravovana az na chipsetech rady i81x)
    V manualu nic takového není. Píšou, že lze použít jednostranné a oboustranné moduly, ale o kompatibilitě ani slovo. Jenom, že pro frekveni 100Mhz CPU je nutné použít PC100, ale to je jedno, protože mám kombinaci PC100 a PC133. Zkoušel jsem k oboustranným 128, 256 a 64 přidat jednostrannou 64MB a to bios detekoval dobře. Víc možností už fakt nemám. Znamená to tedy, že bych tam ty jednostranné 256 detekované jako 133 dávat neměl?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    ahoj,
    chipset intel BX = pri 256MB SDRAM musi byt oboustranna - 16 cipu (nebo 18, pokud je ECC). Jednostranna pojede v pohode, ale jenom jako 128MB. 128 i 64 muzou byt i jednostranny. 512MB moduly precte BX jen jako 256MB. stejne je to super chipset .
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    132

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    ahoj,
    chipset intel BX = pri 256MB SDRAM musi byt oboustranna - 16 cipu (nebo 18, pokud je ECC). Jednostranna pojede v pohode, ale jenom jako 128MB. 128 i 64 muzou byt i jednostranny. 512MB moduly precte BX jen jako 256MB. stejne je to super chipset .
    Takže když ty dvě 64MB nahradím těmi dvěma 256, které pojedou jako 128, tak to problémy dělat nebude?
    Docílil bych tím 256+128+128+128MB
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    ahoj,
    chipset intel BX = pri 256MB SDRAM musi byt oboustranna - 16 cipu (nebo 18, pokud je ECC). Jednostranna pojede v pohode, ale jenom jako 128MB. 128 i 64 muzou byt i jednostranny. 512MB moduly precte BX jen jako 256MB. stejne je to super chipset .
    jj, presne tak. jinak ta frekvence je kvuli fsb cpu, problem neni pouzit 133 pro 100 fsb cpu a natvrdo to najumperovat. Ja takhle provozoval PIII @ 150 (2x Kingmax 150 SDR - ty sem schanel asi pul roku). Kdyz budes kombinovat oboustrany a jednostrany ramky tak ti nikdo nezaruci kompatibilitu! Je to podobny jako dneska dual-channel
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    Citace Původně odesláno od boby Zobrazit příspěvek
    Takže když ty dvě 64MB nahradím těmi dvěma 256, které pojedou jako 128, tak to problémy dělat nebude?
    Docílil bych tím 256+128+128+128MB
    ano

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    jj, presne tak. jinak ta frekvence je kvuli fsb cpu, problem neni pouzit 133 pro 100 fsb cpu a natvrdo to najumperovat. Ja takhle provozoval PIII @ 150 (2x Kingmax 150 SDR - ty sem schanel asi pul roku). Kdyz budes kombinovat oboustrany a jednostrany ramky tak ti nikdo nezaruci kompatibilitu! Je to podobny jako dneska dual-channel
    133 MHz ale ta deska musi umet, nektery maji treba krystal jen na 112MHz... FSB 133 BX440 oficialne nikdy neumel :-).

    Jinak ty kingmaxy jsou dobry, ale bezi fakt max tech 150 a nedaji na nizsich frekvencich (133) nizsi latence. A mel jsem i lepsi ramky. Nejlip se mi osvedcily jedny samsungy 1 x 512MB modul, ze kterych jsem vymackal 158MHz pri 3,3V (do 140MHz CL 3-2-2-5-7) a pri 3,6V mozna jeste i vic a jedny, ze kterych jsem dal 133 MHz, CL 2-2-2-5-7 (tusim apacer).

    Kazdopadne bych tu kombinaci 256+128+128+128 poradne otestoval memtestem, BX je na pameti trosku citlivy. Casto pomuze prehazet pameti ve slotech. Jinak v nejakym bazaci by ti to treba s malym doplatkem vymenili za 16cipovy... ;o).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od ICEBOSS Zobrazit příspěvek
    Jinak ty kingmaxy jsou dobry, ale bezi fakt max tech 150 a nedaji na nizsich frekvencich (133) nizsi latence. A mel jsem i lepsi ramky. Nejlip se mi osvedcily jedny samsungy 1 x 512MB modul, ze kterych jsem vymackal 158MHz pri 3,3V (do 140MHz CL 3-2-2-5-7) a pri 3,6V mozna jeste i vic a jedny, ze kterych jsem dal 133 MHz, CL 2-2-2-5-7 (tusim apacer).
    CL2 na 150 stable - pozdeji na TUSL2 (verze bez int. zvukovky) taktez bez problemu bez zvysovani voltaze (pri 160 se mi uz nekdy vypinal radic)... Se Samsungama mam taky jen dobry zkusenosti a i Apacer dokaze prekvapit, ovsem jen nekdy...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    tak jsi mel nejaky brutalni kousky... az je budes prodavat, dej vedet ;o), jestli je jeste mas ;o))). PS: taky TUSL2 bez zvukovky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    ...nee, ty 150 se prodavaly jako 150 - zadnej OC ;-)
    ...ale nakej patek uz to je takze je uz nemam, ale muzu se ti podivat jestli jsem nevyhodil ty z Prolianta - ty sly taky slusne tocit
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. DDR1: detekce RAM
    Od chalupník v sekci Operační paměti
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 03-02-2011, 09:22
  2. Detekce neexistující BD-ROM
    Od Romboom v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 12-11-2010, 08:00
  3. Detekce procesoru
    Od uzgorod v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-01-2009, 18:02
  4. Detekce zdroje
    Od Robotbogot v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 17-10-2008, 17:02
  5. instalace XP a detekce HDD
    Od Bili v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 08-10-2008, 23:42