Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Tisk

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    117

    Zdravim,doma mám tiskárnu Hp psc 950,a chci se zeptat,když třeba tisknut nějaký dokument z wordu a jsou v něm obrázky,nebo třeba obal na dvd a tisknu to barevně,proč jsou ty obrázky takové rozmazané,nejasné,ve špatné kvalitě???nevím jestli je potřeba udělat nějaký nastavení vality obrázku před tiskem nebo něco takového,nevíte co s tím??Moc se mi to nelíbí jako taková kvalita obrázků
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Kvalitu obrázku radši nenastavuj, zkus spíš kvalitu tisku v ovladačích tiskárny
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    117

    a to tam mám co nastavit??No moc se v tom nevyznám,nemůžete být pls trošku více podrobnějsší??Jak zajistit lepší kvalitu obrázků v dokumentu i celého dokumentu a tak??
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Pri tlači /typicky prístupné cez klávesovú skratku Ctrl+P/ stlač Vlastnosti - potom Papier a Kvalita.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    117

    no dobrý tam sem se dostal už předtím,ale je to v anglině a moc jako tomu nerozumím co tam nastavit aby to tisklo dobře,jerstli v print quality nastavit beat,v advanced tam nejake saturationa tak tak co nastavit......
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    mas originalni cartridge a nejaky slusny papir? navic tohle PSC uz imho neni zadny mladik...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    428

    myslim, ze toto nieje v nastavení kvality tlaciarne
    obrazky tlac radsej cez nejaky soft na upravu obrazkov ...
    Word pokial zmensuje alebo zvacsuje obrazky tak ich proste strasne rozmaze ... je to badatelne uz aj na monitore (zrejme blby alg na resampling ktory sa myslim ani neda nikde vybrat)
    jedine co sa ti da je klikni pravym na obrazok - vlastnosti
    a skusit nastavit jeho velkost na 100% vzhladom na original pripadne velkosti 25 50 75 %
    pokial je tam napr. 97% je to rozmazane a nic s tym nespravis ...
    (pri obrazkoch ako fotka je to skoro nebadatelne, vidiet to najme pri vektorovej grafike alebo grafike s ostrymi prechodmi trebars screenshot obrazovky, bitmapove obrazky)
    raz som sa snazil vo worde vytlacit pngcko s nakresom obvodu, dopadlo to tak ze niektore ciary chybali a niektore boli hrubsie, v tom lepsom pripade boli aspon sive, pred tlacou som si to nevsimol, lepsie povedane vsimol som si to natolko neskoro, ze som to nemal kedy opravit a vytlacit znova, a tak som to nakrknuty musel pekne dokreslovat rucne ...

    Aspon si myslim ze je to tvoj problem ...

    Pokial je to vsak nieco ako obraz strasne prehlteny atramentom, zle namiesane farby ... tak je to nastavením typu papiera
    ak je obrazok pri blizsom pohlade moc "riedky" z pohladu dpi (bodiek na palec stvorcovy) oproti iním obrazkom tlacenym na tej istej tlaciarni ... tak to bude nastavenie kvality tisku ..., kde sa nastavuje papier a kvalita pisali vyssie ... tlacit -> vlastnosti ...

    Vsimol som si ze si pisal saturation vyssie z panelu advanced settings, tieto nastavenia mozes ponechat na vychodzích hodnotach saturation konkretne by sa dalo pomenovat ako farebnost (ak je to spravny vyraz) cim nizsia tym viac sa blizis k ciernobielej fotke, farby stracaju na intenzite, naopak cim viac, tym su presytenejsie ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček Avatar uživatele Lobobery
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    36

    Já když tisknu přes Word grafiku, taky je nic moc. Když to udělám přes AcdSee apod, tak paráda!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Tiskárny: Tisk etiket
    Od Nefer v sekci Periferie
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 08-10-2010, 15:57
  2. Tiskárny: Foto a tisk ...
    Od imported_tomros v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 24-08-2010, 11:09
  3. Tiskárny: Tisk HP pod Windows 7
    Od pcompel v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 19-02-2010, 12:38
  4. PC pro 2D a tisk
    Od Sieben v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 19-02-2008, 16:53