Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Problem s Radeon HD 4830

Deluxe (3)|7.1.2009 20:28
Takze zacnu asi specifikaci PC:
zakladni deska: MSI K9A Platinum (MS-7280)
CPU: AMD Athlon 64 X2 4800+
RAM: 2x1GB Kingston DDR2
Puvodne jsem mnel Sapphire Radeon HD 2900 XT, ktery se odebral do kremikoveho nebe. Z niceho nic se pri hrani rozsypaly polygony, textury... nasledovalo zamrznuti pocitace a po resetu uz v BIOSu byly po cele obrazovce pres puvodni obraz male cerne ctverecky cca 8x8 px. Misto nej jsem si koupil Radeon HD 4830, se kterym mam tento problem:
Pri hrani vjetsiny Source engine based her, sem tam mezi snimky problikne jeden podobny tomuhle: http://deluxe.kvalitne.cz/HL2Error.jpg
Nejcasteji to je prave v HL2, ve hrach jako L4Dead nebo UT 3 jsem to vubec nezpozoroval, takze to tam bud neni, nebo jen hodne malo.
Nevim cim by tahle chyba mohla byt zpusobena, jestli je mozne ze je chyba v SW nebo je to v HW.
Jedine co jsem zatim zkousel bylo mnerit napeti na pridavnem napajeni karty, bylo v poradku 12V +- 0,5V. Kartu jsem zkousel i v jinem PC, tam se chovala stejne.
SamecP (1751)|7.1.2009 20:50
Teploty vga?
pinc (85)|8.1.2009 09:30
Verse ovladačů ?
OS je aktualizován ?

Co jiná Grafika v tvém pc?
xstreetfighter (453)|8.1.2009 09:49
zkusil bych jinou verzí ovladačů. Teď používáš jaké? Vím, že podobné problémy měli catalyst 8.9, 8.10 u nekterých GK serie 48xx. Pokud budes zkouset novou verzi ovladacu, nezapomen ty predchozi poradne odinstalovat...
kevin00 (10238)|8.1.2009 12:40
ovladače odinstaluj, odstraň zbytky pomocí [odkaz, pro zobrazení se přihlaste] a instaluj ovladače nové - konfigurátor ATI
Deluxe (3)|8.1.2009 15:54
Takze:
Teplota byla max 45 stupnu podle GPU-Z na Shader core. Podobny teploty byly i na MEM IO a celkove na GPU.
Mam Win XP SP 2, aktualizace krom DirectX neinstaluju.
Ovladace mam 8.12, ale je pravda ze jsem je instaloval poreade jak vychazely.
Zkusim je teda spesl odebrat a instalnout znovu.
Jinou grafiku jsem zatim kromne te co odesla nemnel moznost vyzkouset.
Deluxe (3)|15.1.2009 18:36
Takze sem ty XPcka komplet reinstaloval na cistej HDD a ty chyby jsou tam porad, tak uz vazne nevim....
Ovladace mam porad 8.12....
Je mozny, aby neco takovyho udelala s kartou zakladovka? nerad bych, aby tak dopadla i dalsi, kterou tam dam....
KunNy (410)|15.1.2009 20:12
No pokud nemáš nastaveno v biosu nějáké šílené napěti do PCIe slotu nebo nemáš zvýšenou jeho frekvenci, tak dost pochybuju že by to dělala deska. Zkus v biosu dát na auto jak frekvenci tak napětí PCIe slotu (pokud to vůbec deska umožňuje).
Kartu reklamuj, nic jiného ti nezbývá - když jsi ji zkoušel v jiném PC a tam byl ten samý problém, navíc na čisté instalaci systému dělá pořád to samé. Co takhle vyzkoušet jinou GK? (pro jistotu nějákou v záruce :) )