Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Odebrání řadiče UDMA a Win 2000

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    83

    Odebrala sem pevný disk z řadiče UDMA 100 a zapojila rovnou na IDE UDMA 33. Windows ihned po bootování z diskety zobrazil modrou obrazovku o změně HW. Nechci přeinstalovávat systém, všechny data musí být zachované, jen chci nějakým způsobem tuto změnu windows sdělit aby naběhl. Něco kolem Ntdetect.com, nevím ptám se ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Skusit nabootovat do nudzoveho rezimu (F8), odobrat ovladace IDE a restartovat.

    Preco si to vlastne prehadzovala?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    83

    Kdybych nastartovala do nouzového režimu tak mám vyhráno. Po načtení z diskety (vše proběhne OK, žádné NTDLR nenalezen nebo disk I/O) se zobrazí první nebo možná tři tečky a konec.
    Obráceně to funguje, windows nainstalovaný na IDE později přidaný na UDMA řadič kolaps nespůsobuje. Skoušela jsem i default nastavení biosu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Preco bootujes z diskety? Hned po uvodnej obrazovke BIOSu stlacaj F8, az sa ti zobrazi volba rezimov startu win. Tam daj nudzovy rezim. Vtedy sa nacitavaju len zakladne ovladace.
    Obcas to robim u zakaznikov, ktorym menim maticnu dosku s uplne inym chipsetom.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    83

    Bootovat můžu z čeho chci. Když napíšu že do nouzového režimu nenabootuju tak je tak jak sem psala výše.Samozřejmě nemyslím nouzový režim MS-DOS (jen jestli si rozumíme)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    A ked to nabootujes na UDMA 100 radici, odoberies ovladace, vypnes, prehodis na iny radic a zapnes?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    83

    Ovládače sem odinstalovala a efekt byl stejný, dokonce i řadič sem vytáhla a ten bios jak sem psala a nic. Tam někam se podle mě něco nenávratně napsalo a chce to vyměnit nebo přepsat nějaký soubor a jestli je to v zavaděči disku tak nevím jak ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Preco to vlastne davas na pomalsi radic?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    83

    Protože ten řadič zabírá místo v PCI které chci zaplnit USB 2 řadičem. Zkusím ještě nějaký šachy přes BartaPE.
    Dík za ochotu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. AHCI vysunuti (odebrani) internich disku, jak to vypnout?
    Od DrzkaCZ v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 16-08-2014, 13:27
  2. změna režimu řadiče
    Od martin155 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-12-2013, 17:16
  3. 3,5" HDD SATA: Ovladač řadiče při instalaci
    Od heminstein v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-04-2011, 16:22
  4. Odebrání systémového disku a formát jiného
    Od wentill v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-03-2010, 17:12