Intel Dual-Core E5200
Ahoj,
měl bych dotaz, plánuju si koupit do nového PC tento procesor a chtěl jse se zeptat. Nevíte někdo, jeslti se nebdue ted u Intelu zlevnovat ? Jestli mam jeste cekat nebo to uz koupit ted, zbytek komponent mas uz doma a s procakem stale cekam. Nekde jsem cetl ze ted v lednu budou nove modely a E5200 se bdue zlevnovat, bohzel uz nevim kde jsem tot info nasel a jestli je pravda.
měl bych dotaz, plánuju si koupit do nového PC tento procesor a chtěl jse se zeptat. Nevíte někdo, jeslti se nebdue ted u Intelu zlevnovat ? Jestli mam jeste cekat nebo to uz koupit ted, zbytek komponent mas uz doma a s procakem stale cekam. Nekde jsem cetl ze ted v lednu budou nove modely a E5200 se bdue zlevnovat, bohzel uz nevim kde jsem tot info nasel a jestli je pravda.
Myslím,že ta cena za,kterou se teď prodává (cca 1900Kč) už moc dolů nepůjde,jestli vůbec.Osobně bych nakoupil hned.
Intel tyhle nejlevnejsi rady temer nikdy neslevnuje. Respektive, jedine co dela jsou refreshe modelu, takze lze ocekavat ze na cenove pozici 1900kc nahradi casem e5300 e5200 a e5300 na jeji cenove pozici nahradi e5400, ale samotne snizeni ceny bych necekal, teda za predpokladu ze nerupne vyrazneji dolar.
Jak bylo řečeno, cena bude víc záviset na kurzu dolaru než na politice intelu. Ten model raději nahradí výkonějším než aby ho zlevnil. A jelikož i E5200 má dostatečný násobič pro vyčerpání potenciálu 45nm C2D, přijde mi zbytečné čekat (pokud tedy nemáte zaručené kurzovní předpovědi :))